1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581761 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2640738

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1: Väldigt bra att det tas på allvar och att det sätts press på styrelsen. Vet inte riktigt vad jag tycker om dom... Det har varit några turer nu, och några smärre skandaler.

Däremot är jag lite trött på diskussionen kring damlaget. Dom visar på enorm oprofessionalism. Nu är inte jag medveten om allt som blivit sagt och gjort, men det jag vet är att dom spelar i den lägsta divisionen, är helt nystartade, ligger sist i serien, har gjort sju mål framåt och har noll poäng, samt består till stora delar av barn. Detta i sig är ju inget FEL, men spelarna behöver ju sluta tro att dom är världsstjärnor. Det är fan helt irrelevant vad dom tycker om att tränaren sparkas, dom har sitt att göra på isen, sedan får dom gnälla hur mycket dom vill.

Det är uppriktigt löjligt och jag är glad över att dom som gick, gick. Det visar bara på vilken karaktär dom har och att dom inte har där att göra.

Förstå mig rätt, jag är inte glad över situationen, den är väldigt tråkig och jag önskar att det inte hade hänt. Däremot så får man bara bita ihop, tycka saker är skit och piss men ändå göra jobbet. Nu vill jag åter igen understryka att jag inte har hela bilden, så det finns möjlighet att jag pratar strunt bara, men OAVSETT så tycker jag att det är så förbannat löjligt att ställa sig upp att gå.

Hade samma sak skett i ett herrlag så hade spelarna blivit lynchade, och kallats för crybabies osv. Men nu när det gäller damer så ska det klappas medhårs och all skuld på Timrå IK som förening. Jag står fortfarande fast vid dock, att pressmeddelandet var horribelt, när Georgina sparkades.

En till spaning är, att det var väldigt många av damerna som skrev "hoppas sanningen kommer fram", men ingen berättar, varför? Vad finns det ens att berätta? Berätta det då om Timrå är en sån vedervärdig klubb så ni blir äcklade av tanken på att ta på er tröjan igen? Vad har ni att förlora?

Nä, bättre att gömma sig bakom "Vill inte representera en klubb med sådana värderingar" i media än att faktiskt göra något åt saken.

Jag kanske är lite väl radikal, men ja.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
jhnd91:
Den som är utan skuld kastar första stenen.
-Gammalt djungelordspråk.

Vem är det som säger att Damtränaren gjort rätt eller fel, och detsamma gäller TIK. ?

En förening är många viljor, och göra alla till lags är väl som att dansa tango på ett isflak en vårdag.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
jhnd91: I princip så håller jag med dig. Det man ska ha i åtanke är dock att vårt herrlag och de flesta herrlag i typ Div1 och uppåt är professionella.
Vårt damlag är mer att jämföra med typ div 2-3 och vad jag vet har väl alla jobb/skola och spelar hockey på fritiden. Dom är med andra ord inte professionella, frågan är om dom ens har kontrakt. Hade dom haft kontrakt så vore det kontraktsbrott att vägra spela mer vilket det inte verkar varit tal om.

Kort sagt, ideella kan man inte kräva ska stanna om klubben schabblar som man kan göra med herrspelare.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
jhnd91: Jag håller med dig i mycket, däremot är det värt att påpeka att:
De spelar i näst högsta divisionen efter att ha tackat ja till en gratisplats
Det kommunicerades innan säsongen att från och med denna säsong elitsatsar laget och ska ha ett juniorlag, vissa har självklara platser medan andra pendlar
Det har värvats amerikaner och kanadicker för detta

Sen uppstår konflikt och faktan ändras till att det INTE är elitsatsning utan är ett lag där alla ska få spela.
Jag kan helt och fullt förstå frustrationen hos många av spelarna och tycker att Timrå har agerat riktigt dåligt i hela den här soppan, nu står man utan lag, påstår att man aldrig har haft ett elitlag trots att det (enligt uppgift) står i sponsoravtalen.
Kommentera