1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581653 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2652876

Sv: Apropå nånting...
Jag vet inte jag kring Lyytinen och Rindell. Tyckte tongångarna rätt nyligen var att det var guld värt att Lyytinen kom tillbaka eftersom han är en stabil tvåvägsback. Nu när han ryktas på väg bort så verkar alla hitta svagheterna hos honom.

Att Rindell var svag förra säsongen stämmer inte heller, han har i princip samma poängsnitt i år som förra året, även om han pytsat in mer mål i år.

Sen är det väl rätt svårt att bedöma backarna i år utifrån den offentliga statistiken, alltså poäng, +/- och liknande eftersom backsidan sett ut som den gjort i år. Skadad alltså. Den finns ingen back som kunnat spela med kontinuitet i spelet, eftersom det bytts backpar i princip var och varannan match och att ryktats om att en del spelat halvskadade (Erixon åtminstone) för att fylla luckor.

Personligen känns det som två riktigt tunga tapp. Lyytinen har fått kliva ner ifrån producerande back i år till att täcka upp mer bakåt och han har väl också varit en av de mer stabila backarna i laget. Rindell har emellanåt det där lilla extra som ger briljanta lägen. Visst, båda har sina svagheter, men att ersätta dem på en spelarmarknad där många andra SHL-lag antagligen kan betala högre löner i och med det justerade TV-avtalet lär ju inte direkt bli lätt. Det är inte direkt backar i 3e backpar vi letar efter.
Om inte Kapanen/Jokinen trollar fram några fler lyckade Finnvärvningar lär backsidan vara klen nästa säsong är jag orolig för.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Perreman: Rindell är bra offensivt men slarvig i båda ändar av isen. Lyytinen bättre defensivt men också slarvig med puck. I kontringsspelet går dom ofta bort sig, speciellt Rindell. Lyytinen ser jag inte som ett tapp för honom hade man förmodligen inte förlängt med ändå (skadehistoriken) och Rindell är inte oersättlig. Stenqvist vann den interna poängligan bland backarna ifjol men ingen kan ju anklaga honom för att vara nåt offensivt geni. Backar som får spela mycket PP får många gratispoäng helt enkelt.

Sen kan man inte jämföra Rindell med LaLeggia heller kanske. LaLeggia hade ett handledsskott som en stjärnforward, på den nivån är inte Rindell men han är å andra sidan bättre defensivt än LaLeggia.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Perreman: Både Lyttinen och Rindell är mkt bra värvningar som är tunga tapp.
Men de är långt ifrån oersättliga.
Kommentera