1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581633 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2667800

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2024-03-07
Laken:
Skulle vilja påstå att det är inte mycket spel som passar #54 just nu.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2024-03-07
Per HApps: nej, det här är en förlorad säsong för Jonte. Oavsett vari problemen sitter hoppas jag att det går att få ordning på det till nästa säsong. Det gör ont i en att se honom på isen nu.

Tycker faktiskt att det är närmast ett tjänstefel av Ante att spela honom i förlängningen. Tror han att det plötsligt "ska lossna" i 50e omgången? Tycker han att han är tillräckligt bra i man-man-spelet (offensivt och defensivt) för att ha impact där?
Han hängde ju på klubban efter 30 sekunder, och LHC kunde ha lekstuga. Spel 3-2 i nästan två minuter.

Att Jonte spelar på ca 40% av sin kapacitet och att Hanzl räknar ner dagarna tills sommarledigheten är dom två största anledningarna till att vi är så ohyggligt bleka framåt. Vi har e n enda kedja som kan sätta press offensivt. Det räcker inte. Fråga Oskars ifjol.

Backsidan, tja. Skulle säga att den just nu är lika mycket akilleshäl som vår blöta offensiv. Orkar inte onda på Eronen längre, men utgår från att han inte blir kvar trots kontrakt. I annat fall kommer jag tappa allt förtroende för vår käre sportchef. Nog för att man har förväntningar på Jokinen, men inte fan kan han få Eronen att agera på hög SHL-nivå? I s f bör han adlas direkt.

Jokinen, ja. Jävlar, så jag ser fram emot den nystarten. Ante är för alltid en hjälte, jag gillar honom skarpt som person och allt det där, men...nu måste vi ta nästa steg.
Att "sätta defensiven" är en sak, att få till ett vägvinnande, eget spel som nyttjar vår offensiva potential något helt annat.
Vi saknar: organiserade uppspel. Powerplay. Dynamisk coachning. Tydlig rollfördelning. Fingertoppskänsla.

Jag är pissless på att se hur man bara rullar på i samma hjulspår, match efter match. Inget av våra stora namn blir degraderade i istid om det går tungt, och på motsvarande sätt blir ingen lägre ner i hierarkin belönad med fler byten om man har en kanonkväll. Svensk hockeys mest dysfunktionella pp bara fortsätter gnugga. Match efter match efter match. Obegripligt.

Den här säsongen är tvärkörd. Har svårt att se hur vi ska greja play-in med bara en kedja och inget pp, oavsett vilket motstånd vi möter. Skulle dock gärna ta Modo. Betydligt mer puls än att möta tråk-Rögle eller Öreplast, dessutom kortare resväg. Ryker vi där lär vi dessutom få in ännu mer tändvätska inför nästa säsong, och förhoppningsvis blir det mer eld i baken på klubben som helhet. Det måste steppas upp nu. Vi kan fan inte slänga bort en dag till av vår unika hemvändarepok.

Blä. Varför är hockey en sån jävla skitsport?
Låst ämne

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2024-03-07
Per HApps: Självförtroendet hos #54 svämmar knappast över heller. Han blir ju rädd så fort han får pucken. En sån spelare ska inte spelas alls i 3 mot 3 där det i stort sett bara blir spel man mot man. Han har ju inte direkt världshistoriens skarpaste fysik att väga upp det med heller. Men han hade gott kunnat få chansen på en av straffarna tycker jag. Även Lyytinen var värd en chans där.
Låst ämne