1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581878 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2677567

Sv: Apropå nånting...
En liten geografilektion angående HV71. Huskvarna är sedan 1971 en del av Jönköpings kommun. Husqvarna garden ligger på den gamla gränsen mellan Jönköping och Huskvarna. Det går enkelt att gå till Huskvarna centrum där jag bodde på en kvart. Knappast någon bra liknelse med Timrå och Sundsvall.

Ursprungligen kommer jag från Bredsand. Jag tycker absolut att Timrå ska spela i Timrå. De tycker nog Timrå kommun också, som har stött laget i vått och torrt, och jag har en känsla att de är rätt svåra att övertyga att de ska spela i en annan kommun. Sundsvall har redan ett hockeylag. De spelar i ettan. Jag tror också att Sundsvall kommun har ett rätt svalt intresse att investera en massa pengar i att Timrå skulle spela i kommunen. Sundsvalls kommuns support för Giffarna är ju rätt uselt redan som det är.

Vägen framåt, som många är inne på, är att göra Arenan i TImrå och matcharrangemanget mer attraktivt. Om man har mer folk på matcherna så blir man också mer attraktiva att sponsra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
El_loco: Inte minst, det är visserligen ishockey vi pratar om, men med tanke på att publiken blir allt mer kräsen vad man lägger sina surt förvärvade slantar på, ja,då ökar också kraven att du kan leverera en så pass bra produkt till dina köpare, att du kan locka tillbaka dom. Elitishockey ska liknas vid underhållning. Som supporter köper du biljetter till något du kanske älskar. Detta medför att du får dina personliga krav på vad du betalar för. Om laget du följer förlorar match på match, ja, då är väl inte sannolikheten särskilt stor att du blir kvar som köpare.

Om du vill kunna garantera ett tillflöde av folk som besöker matcherna, då krävs ju att laget håller en så hög nivå som bara är möjligt, och kan svara upp till kravet på underhållning kväll efter kväll. Ingen enkel utmaning alls, eller särskilt billig. Men i slutänden är det produkten som du ställer på isen och vad den åstadkommer eller inte som avgör hur trogen publiken blir på att gå på matcherna. Arenans läge är avgörande för vissa supportrar. Men om man backar till tidigare säsonger då Timrå IK varit med i toppen av tabellen, då har ju arenan varit slutsåld eller nära på en större del av matcherna, ä v e n fast den ligger där den ligger.

Det är alltså enligt mig inte per definition helt avgörande var arenan är placerad. Snarare är det utbudet du får när du väl är där som är avgörande för hur värt det är. Det som förstås först och främst är helt avgörande är att du får vad du anstränger dig för att ta dig till arenan och betalar för. Jag säger inte att jag kräver ett guldlag annars blir jag hemma. Det hade förstås varit önskvärt, men det är ju inte riktigt verkligheten. Men som åskådare vill du ju gärna bli glad av att titta på en positiv ishockey som gör att stämningen i arenan blir så bra som möjligt. Och att laget helst vinner. Men även om man nu inte går rent och vinner alla 26 matcher så törs jag lova att människor generellt kommer tillbaka även viden förlust, om man får se en ishockey som på något sätt lovar mer. Typ att:

- Aa, vafan, vi torska. Suurt ju! Mm.. men de va ju jävligt nära och dom lira ju förbannat bra, så jag kommer gärna tebax nästa match!

Förhoppningen och tilltron m å s t e finnas där. Gör den bara det, ja,då har du ju som klubb lyckats sälja in din produkt hos supportrar generellt på ett bra sätt, även om den inte är en absolut vinstgaranti. Men vilken klubb kan garantera detta? Kolla Färjestad igår som exempel.
Kommentera