1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581545 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2677654

Sv: Apropå nånting...
Då har vi skeppat iväg vår poängbästa back, till lika den med mest speltid.
Vi har även skeppat iväg lyttinen med 3:e mest speltid
Samt nu Hanzl 2:a i interna poängligan, samt Meiho.

Handen på hjärtat, av det som presenteras hittills gällande nyförvärv kan väl ingen tycka att truppen är starkare?

Visst vi får ny tränare osv osv, men 58 poäng som ska in bara för att ersätta för hanzl/rindell.

Hoppas Kimmo har mer o komma med.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Storstrimma: Jag är övertygd om att Kimmo Kapanen kände att Ante Karlssons metod att driva och utveckla Timrå IK hade nått sin ändhållplats. Man stod och stampade, men nådde tyvärr inte längre fram. Ante hade nått sin slutdestination med just den här gruppen av spelare. Hela topp 6, förutom Filip Hållander, tog ett steg tillbaka från föregående säsong. Därför var bytet av tränare helt avgörande för att spelarna ska kunna ta nästa steg framåt.

Om jag får göra en jämförelse (även om den må vara lite konstig) så kan du ju t.ex pressa ur en diskmedelsflaska ganska så länge, men ändå ha lite kvar, som "räcker till". Till slut kommer du då ändå fram till när det är finito och inget finns kvar. Och jag säger inte att det är så, men kanske ändå att vi hade behövt göra oss av med Ante långt tidigare, för det känns väl som att laget saknat något under en längre tid. Men vem skulle vi ta in, eftersom vi redan hade en ersättare klar, på väldigt kort varsel och med bara "löfte" om ett kotrakt den här säsongen?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Storstrimma: Mieho är väl inget tapp av värde?
Sen att Hanzl var 2:a i interna poängligan säger mer om hur vissa övriga underpresterade.

Ge Wedin en försäsong i kroppen så springer han om Hanzls poängproduktion. Därtill Hållander om han spinner vidare på hur han avslutade sista halvan av säsongen.
Plus om Dahlén hamnar på rätt spår igen.

Hanzl var ju snarare tvärtom, började säsongen starkt men dalade ju längre det led. Han blir 35 bast och inte yngre. Tack för allt med dags att gå vidare känner jag.

Sen handlar det givetvis lite om vad vi får in mer. Förhoppningsvis får vi in nått på backsidan.
Jag tror på Nässén, men får vi vara in Pilö utöver det och sen tappar Rindell och Lyytinen så ser backsidan svagare ut på förhand.

Lägg till att vi på förhand ser ut att få in 3 högerskyttar mer på forwardssidan kommande säsong. Det skall absolut inte underskattas i eventuell poängproduktion i PP etc.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Storstrimma: Kapanen är en rätt bra ersättare till Hanzl. Blir billigare för er och ni får in en ung talangfull spelare som har tagit bra steg dom två senaste säsongerna. Har hyfsad koll på Kapanen då jag följer finsk hockey och hade inte tackat nej till Kapanen i MoDo.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Storstrimma: Truppen starkare? Det har vi inte råd med. Vi får bygga truppen smartare och träna hårdare. Finns inga pengar till något annat.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Storstrimma: Såklart han kommer komma med mer, vinåkte ut för en vecka sedan
Kommentera