1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581643 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2688303

Sv: Silly Season 2024-25
Otto1: Skulle faktiskt vilja se Pettersson som den offensiva 1a Centern, då jag anser att han har störst offensiva spetsegenskaper av centrarna. Tror inte det är skrivet i sten att man kör vidare på den 1a du ställer upp med. Nya spelare in, ny tränare och nytt spelsystem. Min spontana tanke är att det det är lättare att få ihop fler producerande kedjor om man delar upp dom 3 i andra konstellationer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2024-25
Sen på bollen, men kollat Jokinens intervju nu. Svårt att inte få mysribba av den. Han säger verkligen e x a k t det som man vill höra efter att ha följt Timrås prestationsmässiga implosion den här säsongen. Hade vi haft Ante kvar hade man verkligen känt sig uppgiven och jävligt orolig just nu.

Därmed inte sagt att Jokinen är en garant för succé. SHL är en jävligt speciell liga, och Timrå har en speciellt byggd spelartrupp. Rom byggdes inte på en dag, och det kommer att krävas att a) spelartruppen till fullo underkastar sig Jokinens tränings- och spelfilosofi, samt b) att Jokinen behåller spelarnas och klubbens förtroende även om maskineriet gnisslar från början.

Som någon sa (kan t o m ha varit en snäll modolid som så klart är "jättebekymrad å våra vägnar"): high risk, high reward. Kapanen går all-in här. Jokinen vill spela en snabbare, rakare och mer intensiv hockey. Det kommer ställa större krav på varenda spelare. Kommer backarna klara av att spela sig ur zon snabbare? Kommer våra forwards positionera sig bättre för att kunna få högre fart i omställningarna? Kan vi få till ett intensivare, högre presspel utan att bli utspridda över tre zoner och sönderkontrade? Hur kommer spelare som exempelvis Jonte hantera dom ökade kraven på (det fysiska) spelet utan puck?

Fan vet. Däremot känner jag till 100% att det här är helt rätt väg att gå, i detta läge föreningen befinner sig i. Vi har typ 2 säsonger kvar av prime-stämpel på hemvändarkollektivet. Det finns en jävla massa offensiv potential som varit underutnyttjad, och där behövs en radikal förändring såväl på spelarutvecklingsnivå som spelsystemmässigt.
Jokinen är på pappret exakt det jag vill se där. Betyder det att det är givet att det funkar i praktiken? Nope. Pirrar det som fan i hockeynerven av tanken på att se ett Timrå som skrinnar ut på hemmaplan med orden "let's give them hell" som ett mantra i huvudet igen? Som fan.

Man kan säga mycket om Kapanen, men feg är han inte. Detta blir såväl hans som Jokinens eldprov. High risk, high reward. Alternativt platt fall. Men, va faen. Better to burn out than fade away.

Framåt Timrå!
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Jag arbetar i samma arbetslag som Sandra Nordenbergs syster så jag bad min kollega att säga till Sandra att hon måste sätta mer press på Dahlén, han såg ju nästan ut att vara vid medvetande på bilden som ST lade upp. Så om Dalle svimmar av träningen är det alltså mitt fel...
Kommentera