1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581731 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #363556

Tycker mig se följande av swehockey’s statistik.
Ush, höll på att skriva ett inlägg och hunnit långt utan att skicka det, får ett meddelande. Klickar för att läsa och sedan är mitt inlägg borta med vinden. Fan va tråkigt att skriva det man redan skrivit en gång. Nå ja.

Tycker mig se följande av swehockey’s statistik.

TIK har väl 52-57 i +/- i spel fem mot fem totalt som lag.

Första kedjan har med lite utjämnade siffror 20-15 i +/-. De är typ 38% av +målen och bara 26 av de i baken. Och de spelar mycket mot det bästa motståndet. Kalle och Styf har väl i stort funnits bakom dessa herrar, och då de rullar även fått tid med andra kedjor. De har typ 16-15 i +/-. 31% av +målen och 26% av de mindre roliga. Med den speltiden är väl det ok.

Andra kedjan är svårare att vara rättvis mot. Gahn har spelat med Mackan där men hälften av matcherna. Chrippe hade väl en ryggsäck med minus från spel i olika andra formationer. Och detta gör att det inte blir lika lätt att tolka. Mackan har 19/19 och Gahn 8-9 och chrippe 11-17. Jag ser det som om kedjan(i befintligt utförande) verkar var inne på lika många mål framåt som line 1 men även släpper in mer. Dock håller de jämnt mot sina motståndare. Om vi kopplar Jan/Sanny mot denna bedömning så blir det kanske lättare att köpa detta resonemang. De har typ 19-19 i +/- och om vi dubblar gahn’s siffror då de andra har dubbelt med matcher och bedömer som chrippes ryggsäck med baklängesmål var typ 5-7 så kanske just 19/19 inte är helt tokigt. Det är då 36% av +målen och 33% av de bakåt. Helt subjektivt gillar jag Jan, han är en klippa.

En tredje formation är väl än mer lurig att göra rättvis. Mycket folk har ju bytt platser här och spelat i fjärde eller inte alls, centrar har varit forward och backar center(någon gång). Hagos har en fin tabell och inte varit inne på många i baken innan SSK matchen då han, Hansson/Jäger var inne på 4 bakåt på 5 byten. Sedan Manderville och Hagos spelat ihop har de producerat. Hagos har 21-17 och Kent 7-4. Hallin har 13-12 och sjögren 7-17. Sett till att killar som lee, toni, sjögren och sundin alla har –6 till –10 i sin tabell och att det dribblats en de i formationerna så verkar det som om sedan Hagos/Kent bildat stommen i denna kedja så går det åt rätt håll. Denna line känns också subjektivt hetast nu. Kopplar vi backparet Jäger/Hansson till detta så kan det blir en bättre tolkning. 15-22 i +/- på dessa och Raja som även han figurerat här har 6-13. 29% av målen framåt och 39% av de bakåt(inte med raja). Här kanske många får vatten på sin kvarn och jag håller nog med. Här ligger lagets chans att förbättra sig. En subjektiv tolkning är att Hagos och Manderville kompenserar detta backpars spel i egenzon och om de ses som en femma så går det lite bättre nu på slutet. Men skulle dessa två defensivt duktiga inte ge understöd så skulle det se värre ut. Och nu på slutet så har de målat ganska duktigt framåt också.

En fjärde line går väl inte att bedöma. Men om jag summerar procentsatserna skall de inte bli helt fel, för då är denna beskrivning ju även fel. Vi har tre backpar beskrivna. De står för 31%(Kalle/styf, osv.), 36%, och 29% av målen framåt, och detta verkar ju bli en okej bild. Samma backpar gällande målen bakåt blir då, 26%, 33% och 39%. Men tanke på att speltiden oftast minskas för tredje backparet om det i sista perioden coachas hårdare så tycker jag att det är lite för mycket mål i baken där. Sett till kedjorna framför dessa backpar så är det lite svårare att vara rättvis. Att Krykov’s line producerar och ”pussar” är klart. Gahn’s verkar hålla jämna steg. En tredje och fjärde är som ovan beskrivits svårbedömd annat det som nämnts.

Sett till lag statistik så åker vi på medel många 2 minuter men många 5minutare. Vi får spela överlägset mest av seriens lag i powerplay. Och där är vi tvåa i pp% med 30mål framåt och 4 i baken(visst klatas det en del). I box play tillbringar vi ungefär samma tid som de övriga med är inte speciellt bra, men kanske inte dåliga heller då det är jämnt skägg för de flesta lag(FBK är grymma). Vi har 22 i baken i boxplay och 1 framåt. Summering där blir 31-26 i specialteams, så vi gör altså mer mål än släpper in denna spelform. Som beskrivning där så gäller för FBK’s del 38-15(de ni!) men mer normalt är DIF’s 23-24 eller Linköping’s 21-20. Modo med 20-29 och Mif med 16-33 i denna spelform är nog mindre nöjda!

Timrå hemma vinner lika ofta som de förlorar, 7vinster ett kryss och 7(ja ni vet, obra resultat). Detta gör 22 poäng på 15 matcher och näst sämst i listan. Borta är det samma visa i stort 7 segrar 4 kryss och 7 torskar. Men där ger det 26 poäng på 18 matcher och en fjärde plats i listan(En vist mot Linköping och vi kan toppa denna lista).

Notering. Gahn och Lind i tekningar går jämnt upp. Krykov verkar lite bättre i år gällande detta och trots statistiken så vet vi att Hagos är duktig på att gröta till det(förlorar inte rent då han gör det). Joker är Manderville då han centrar och tekar, hmm karl verkar grym . Men det får tiden utvisa om det stämmer.

Kommentarer?
Kommentera