1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581621 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #398868

Sv: Äntligen slut med straffarna
Helg Ernest:

Jag har ingen bestämd uppfattning om straffarna. Som spänningsmoment så sitter de som en smäck, det kan nog ingen låta bli att hålla med om. Sen kan man ju fråga sig om vi i publiken är på hockey för spänningens skull, eller i första hand för att få se rätt lag vinna. Tränarna gillar av naurliga orsaker inte det som de inte kan påverka, så ur deras aspekt så förstår jag att straffarna skall bort. Men samtidigt så ska man inte glömma att straffarna kom till för något år sedan av en speciell orsak. Jag har för mig att det hade med publikum att göra. Vill man se på rättvisa idrotter så skall man se på när Wassberg passerar ladknuten på en viss tid och att Svan endast har 5 och trettio på sig att ta sig dit för att kunna matcha. Å andra sidan så kanske man har vallat olika och kanske har solen legat på, så det blir hu inte heller så rättvist.

Fan, vem är elitidrotten till för egentligen?

I alla fall så gillar jag inte när någon rolf, eller någon annan heller försöker föra andra människors talan. Det räcker gott att man för sin egen talan. Jag kan gott och väl tänka mig att både tuttanrolf och jag själv är lika seriösa hockeybetraktare, men där är skillnaden mellan honom och mig. Han dissar de som tänker olika honom, ungefär som att han våre facit för världens alla åsikter.

Jag tänker således inte vara tacksam för att straffarna försvinner, av den anledningen att någon annan säger det åt mig. Jag kan själv skaffa mig åsikter om vad jag tycker berikar en idrott och vad jag tycker är relevant rättvisa. Jag är beredd att stå för det, men jag tänker inte säga åt någon, eller lägga in några värderingar på personer som har annorlunda uppfattning.

- Är gul färg vackrare än blå?
Kommentera