1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581647 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #398871

Sv: Äntligen slut med straffarna
250kg kärlek:

För tränare är det ett lotteri, vilket det i viss mån också är. Hur ska en tränare/coach i stunden kunna påverka en straff?

I "spelet" kan man ha en taktik. Coachen kan bestämma byten och på vilket sätt man ska spela. In absurdum kan ju säga att en Forsberg skall lägga en straff på ett viss sätt också, men det faller på sin orimlighet.

På samma sätt som idrottsutövare och tränare INTE ville ha jaktstart i längdskidåkning, vill resultatjagande tränare inte ha straffar. Det står mycket på spel helt enkelt. Har man genom schackmässig smarthet defensivspelat sig till en poäng, så borde man få behålla den också. Det ligger en rättvisa i det, det håller jag med om.

Ta bort slumpen från idrotten så att vi får milimeterprecision på vilket lag som är bäst. Jag håller med, men ändå inte. Avgör tidigare då, säger jag, om man nu är så himla bra.

Min erfarenhet är att det är just coacherna som vill ha bort straffaran mest av alla. Jag tror att det har att göra med att slumpen blir så tydlig.


Men slumpen ligger i varje spelmoment under hela matchen ändå. så tanken är inte konsekvent.

För mig så spelar det ingen roll om straffarna finns eller inte. Jag är övertygad om att et bästa laget vinner i längden ändå. EDet är ju lika för alla.
Kommentera