1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #418985

Luleå - Timrå IK 2004-09-20
Proletärer!

Tre timmar kvar, minst sagt hög tid för en matchtråd. En matchtråd som, kvällen till ära, förärats med ett s k skojsigt alternativnamn. Lulefansen är som bekant svaga för slikt.

Så, ålrajt. Nedsläpp är snart ingen utopi utan ett faktum. Isen i Servushallen ligger blank och redo att beträdas av vackra timråiter. Och för all del mindre vackra hemmaspelare. Och nervjävlarna börjar spöka ordentligt, precis som varje år vid den här tiden. Kommer bubblan att spricka i år? Är det denna säsong som bluffen Timrå kommer att synas?

För minns, kära vänner, att Timrå icke följer logikens lagar. Få lag balanserar på en så fin linje mellan helvete och himmel som just våra favoriter. Ett på pappret bättre lag? Semi två år i rad? Zäta tillbaka, Kiprusoff i mål?
Betyder nada, nichts, niente. Demonerna må vara tillfälligt fördrivna, men de är inte längre en två, tre förluster bort. Öka på med ytterligare en för tätt på de föregående, och vi snackar Bergmanfestival.

Men, nu ska vi icke dröja längre vid detta tråkiga ämne. Självklart blir det seger i afton. Traditionen är på vår sida, gubevars. Visserligen är Luleå ett synnerligen obehagligt lag, men statistiken kan dom väl icke rå på? Förutsatt att man bara ser till timråpremiärer då, och inte till den statistik som förtäljer hur det brukar avlöpa när lagen brakar samman däruppe.

Jaja, den som lever får se. Må det vackraste laget vinna!
Kommentera