1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582163 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #598084

Sv: Oksa
Sune: Ja vad ska man säga? Håller delvis med dig om Oksa. Han har en spelstil som är präglad av finsk hockey där skott går före passnig allt som oftast. Hans brister som jag ser det är sidledsförflyttningar samt att han inte är så värst snabb upp på skridskorna heller. På Modos 2-0 mål så blir han hängande på mållinjen, mycket nät ledigt då, där borde han vara på väg ut mot skytten även om det var en lurig passning till målskytten.
En fördel han har är att han är ett par klasser bättre en Kapanen i spelet runt kassen.Men kan han inte komma till rätta med bristerna eller rättare sagt anpassa sig till svensk hockey så tror jag inte han blir kvar så värst länge till.....
Sedan så måste man ju se till helheten oxå: Inget vidare försvarsspel har gjort att han blivit utelämnad vid flertalet av de mål han släppt in.

Kapanen kunde däremot avgöra matcherna även när försvarsspelet inte funkade i alla lägen samt att han var femj-lig på sidledsförflyttningar och hade bättre rörelse förutom då när det gäller spelet runt kassen.
Tror att det är dags för Asplund mot Luleå.

Sen det här med räddningsprocent: Statistik ljuger aldrig. Men jag tror att han i förra matchen mot SSK hade en räddningsprocent på ca 94 - 95 %.
Sen kan man ju bli bombarderad med skott från kanterna eller mittzon och på så sätt få en hög % utan att göra s.k. matchavgörande räddningar.

Huss sa en gång: gör man 4 mål på bortaplan så ska man minst ha en poäng med sig och det fick vi ju.
Kommentera