1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Oksa

599264 · » Till forumet


Sv: Oksa
tjobba:

På träningar avgörs inga matcher så jag håller inte med dig där...
Kommentera

Sv: Oksa
lötabo: Backbesättningen har inte varit bra som du säger. Att det ramlar in så enkla baklängesmål är en kombination av dåligt markeringsspel från backarna samt dåligt målvaktsspel. Det är dock lättare att byta ut en målvakt än att byta ut en hel backbesättning. Vi har ju haft fantomer i målet tidigare. Visst skulle det kunnas skärpa till lite genom ett bättre sammarbete mellan backar och målvakt. Men helst skulle vi ha haft en riktigt bra och trygg målvakt.
Kommentera

Sv: Oksa
lötabo: Huvudet på spiken.
Kommentera

Sv: Oksa
lötabo: Håller med dig! Backbesättning har inte varit bra i år!
Aalto har inte träffat målet speciellt mycket t.ex.
Han skulle nog inte träffa vatten om man så slängde honom i havet!
Kommentera

Sv: Oksa
Tycker det är tragiskt att vissa tycker att Oksa redan skall skickas. Visst har han gjort några tabbar när han gått för långt ut men är det inte i dom flesta fall BACKARNA som åkt till korvkön istället för att hjälpa Oksa. Med Frölundas backar hade Oksa haft minst 95 i räddningsprocent.
Kommentera

Sv: Oksa
The Fat Bastard: Problemet måste väl vara att det finns få lag som verkligen vill släppa ifrån sig sin förstamålvakt. Jag kan tänka mig att det endast finns ytterst osäkra kort på marknaden när det kommer till målvaktsposten. Så frågan är om en värvning där förstärker.

Nu är jag i och för sig inte av åsikt att Oksa bör ersättas. Inte riktigt än. Det känns relativt säkert att tippa på att Tarvainen arbetar bort hans förkärlek till att gå ut väldigt långt för att täcka skott omgående när till och med Canal+ kommentatorerna la märke till den bristen hos honom. Tarvainen lär knappast ha missat det.
Kommentera

Sv: Oksa
redline:
Det kan bli förstärkningar på alla platser efter jul.
Den som lever får se.

Timrå IK är dom bästa.
Kommentera

Sv: Oksa
Kevin O Shea: antar att Oksa får chansen ett tag till. men utesluter inte att det kan bli förstärkningar på målvaktsfronten efter jul.
Kommentera

Sv: Oksa
Kevin O Shea: Nej tack!!! Inga "ultraneggisar" i båset!!
Kommentera

Sv: Oksa
Kevin O Shea: ...syftar på Jankens inlägg kl 22.20.
Kommentera

Sv: Oksa
Janken: Fan vad bra skrivet - klockrent!
Kenta, Micke och Mika har bra betalt för att träna/coacha laget, klart som fan att dom har full koll på vilken av målvakterna som är hetast för tillfället.
Och har dom varit övertygade om att Oksa inte håller måttet - så hade vi inte haft Sloan här till helgen, utan då hade det varit en målvaktsförstärkning.

Fast det skulle onekligen vara spännande att se Sune, RockRoffe och TIKsupporter i båset istället...
Kommentera

Sv: Oksa
Icetea:

Ja och fy f*n vad skönt och viktigt det var!!

FORZA TIMRÅ RÖD, ALLTID! ALLTID!!!!
Kommentera

Sv: Oksa
Sune: Ja vad ska man säga? Håller delvis med dig om Oksa. Han har en spelstil som är präglad av finsk hockey där skott går före passnig allt som oftast. Hans brister som jag ser det är sidledsförflyttningar samt att han inte är så värst snabb upp på skridskorna heller. På Modos 2-0 mål så blir han hängande på mållinjen, mycket nät ledigt då, där borde han vara på väg ut mot skytten även om det var en lurig passning till målskytten.
En fördel han har är att han är ett par klasser bättre en Kapanen i spelet runt kassen.Men kan han inte komma till rätta med bristerna eller rättare sagt anpassa sig till svensk hockey så tror jag inte han blir kvar så värst länge till.....
Sedan så måste man ju se till helheten oxå: Inget vidare försvarsspel har gjort att han blivit utelämnad vid flertalet av de mål han släppt in.

Kapanen kunde däremot avgöra matcherna även när försvarsspelet inte funkade i alla lägen samt att han var femj-lig på sidledsförflyttningar och hade bättre rörelse förutom då när det gäller spelet runt kassen.
Tror att det är dags för Asplund mot Luleå.

Sen det här med räddningsprocent: Statistik ljuger aldrig. Men jag tror att han i förra matchen mot SSK hade en räddningsprocent på ca 94 - 95 %.
Sen kan man ju bli bombarderad med skott från kanterna eller mittzon och på så sätt få en hög % utan att göra s.k. matchavgörande räddningar.

Huss sa en gång: gör man 4 mål på bortaplan så ska man minst ha en poäng med sig och det fick vi ju.
Kommentera

Sv: Oksa
Mr pesemist:

Jo jag håller med, Chrippe skulle låst upp klubban vid ena förflyttningen...
Kommentera

Sv: Oksa
RöDaBaSkErN: Är väl ändå i slutändan, bäst form på träningarna som avgör vilken som får stå?
Kommentera

Sv: Oksa
Tycker ändå man bör ge Asplund chansen medan han har glöden uppe. Desto mer matcher han är båsöppnare, desto mindre har han nytta av självförtroendet han nog skaffade sig de matcher han stod. Jag är inte ensam om att tycka att han faktiskt glänste om man jämför med oksa...
Kommentera

Sv: Oksa
Sune: Oksa må va en dålig målvakt,men till sitt försvar så får han imellan åt inte direkt någon hjälp vid ett utav målen var det Crippe som var längst bak´och det är ju inte det han har betalt för.
Backsidan är nog viktigast att förstärka då mer än hälften verkar ha käkat bromsolja och carlssons klister för gud vad dom ser tröga ut.
Kommentera

Sv: Oksa
actionleif:

Det är sant, första matchen dock som jag kan hålla med att han delvis inte rår för målen. Han hade ju en modoit på 5cm avstånd (täckt) vid majoriteten av målen men man kommer inte ifrån att han svajjar något oerhört i spelet..

Kan bara instämma i föregåeende inlägg och hoppas att tarvainen noterar och putsar till oksa så kan det kanske bli riktigt bra till slut. Man kan ju inte annat än tro och hoppas på det iaf. =)
Kommentera

Sv: Oksa
RöDaBaSkErN: på den första svarar jag .. "mogen" fråga.

på den andra svarar jag .. vad hade han att göra åt målen idag? .. tycker inte han gjorde bort sig direkt på nåt av målen .. mycket bättre än kollegan i andra kassen
Kommentera

Sv: Oksa
actionleif:

Han har ju faktiskt rätt i det han säger! Tycker du annorlunda kan du inte sett mycket av matchen! =/
Kommentera

Sv: Oksa
JimmyH: Hahah just det ja, Maderville vs. Norrena. Manderville, alltid lika trevlig i tv-intervjuerna=)
Kommentera

Sv: Oksa
RocknRolf2: Sloan och Manderville ger förhoppningsvis Norrena ett helvete runt kassenpå lördag.
Kommentera

Sv: Oksa
Sune:

Gäääääässsssssssp
Kommentera

Sv: Oksa
Riktig bra kämpamatch av Timrå ikväll...starkt! Men vad sjutton är det med Oksa, han står 5-6 meter ut varenda gång han ska täcka ett skott. Returerna som blir endera på honom eller i sargen blir livsfarliga. Detsamma gäller sidoförflyttningarna, han är så himla långt ut i målet så att han inte hinner över till andra sidan stolpen när väl passet kommer. Nä..nu måste karln bort, BORT!
Kommentera

Sv: Oksa
Men till Oksas försvar så tycker jag inget mål var en riktig tavla idag.

Sloan på det här så! spelklar till lördag?
Kommentera

Sv: Oksa
RocknRolf2: Vad är det du tycker om Oksa då? Jag har inte riktigt greppat det.
Kommentera

Sv: Oksa
RocknRolf2:
Och Timrås tränarstab har fel? Du mindre vetande,
Kommentera

Sv: Oksa
Skulle vara intressant med en omröstning om Mika Oksa (istället för den nuvarande totalt intetsägande omröstningen).
Målvaktsfrågan berör verkligen!

Fler och fler ansluter till mina åsikter. Och jag vet att många utanför gb tycker som jag.
Kommentera

Sv: Oksa
Johan J: tänk att alltid ska nån vara hack-kyckling ..
Kommentera

Sv: Oksa
Bergius: Slå av strömmen på karln. Dra ur en propp eller nått.
Kommentera

Sv: Oksa
TIK-Supporter: Klart laget skulle varit bättre med Zäta i laget. Har man en sådan kille så blir man lätt bortskämd. Det är välb ganska bra att vara medveten om det faktumet och inse att vi måste slita stenhårt varje byte denna vinter.

Tycker vi står oss rätt bra just nu. Vi ligger på slutspelsplats och tillhör de formstarkaste lagen i serien med 10 poäng på fyra matcher där tre av matcherna varit på bortais.
Kommentera

Sv: Oksa
JimmyH: visst sa han det men vad mena han med att vi inte har några stjärnor som zäta och modin.

Det har inga lag i elitserien idag. där har andra spelare tagit i saken. Tror Timrå är det lag som mest tänker på vilka det tappat istället för att utgå ifrån det som finns.

En tolkning av det hallin sa är för mig att skulle vi haft stjärnorna kvar skulle det gått bättre. visst hade det gjort det men varför ens tänka på det.
Kommentera

Sv: Oksa
JimmyH:

ja, och vilka ger ALDRIG upp?
Kommentera

Sv: Oksa
kidcox: INSTÄMMER TILL HUNDRA PROCENT:

MEN HAN SKA ERSÄTTAS MED ASPLUND.

Han har bättre kvaliteer än Oksa varför inte bygga på honom och låta han växa istället.

Vi ska ju utveckla svenska spelare inte finska.

Oksa en bra andre kipper.
Kommentera

Sv: Oksa
TIK-Supporter: Klart dem tror på sig själv. Han sa ju det, Per alltså.

"Jobbar vi alltid hårdare än vad våra motståndare gör så kommer vi vara bra i vinter".

Det låter väl som en sund inställning?
Kommentera

Sv: Oksa
Oksa idag: 81,8% i räddningsprocent .
Sammanlagt för säsongen 88,44 % han har till och med sämre än statistik än Johan Backlund i Leksand det säger det mesta.
Det finns idag 19 målvakter i Elitserien med bättre statistik och bara tre som har sämre,kanske lite orättvist att jämföra med killar som bara stått 1 match eller två men så är statistiken och den ljuger tyvärr inte.
Det är ju bara tur idag att dom inte gör fler när han är ute och seglar en 5-6 meter utanför kasssen och har fullt sjå att ta sig tillbaka.
Jag ger mig aldrig, han skall ersättas, thats it!!!!!!!
Kommentera

Sv: Oksa
JimmyH:

JO visst är Timrå det, men det måste ju tro på sig själva.

Tror man inte på sig själv så brister den metala biten.
Kommentera

Sv: Oksa
TIK-Supporter: Snicksnack.

Timrå IK är ett ödmjukt lag. Varför tror sig vara bättre än man är? Tycker vi har ett jämnt härligt sammansvetsat gäng som aldrig viker en tum.

Vi hamnar i svackor i matcherna men reser oss alltid, tom mot lag som VF och LHC var vi ytterst nära att komma igen och ta poäng trots 0-3 underlägen på bortais.

Enda spelaren jag just nu inte känner mig helt till freds med är Magnus Nilsson som inte ser ut att ha koll på någonting därute, vart tog slutspelsformen vägen? Han får gärna stå på sidan då Blake kliver in.

Vi krigar oss till en kvartsfinal och väl där kan vi skrälla men då krävs att Oksa höjer sig och inte säljer sig lika lätt. Det finns en del att utveckla i honom och jag tror att han kan växa under säsongen. Han får till jul på sig först och främst.
Kommentera

Sv: Oksa
Bergius: Vet inte jag, känns ändå som Peter Ström hamnat i rätt omgivning. Det ser bättre ut nu, än det gjorde i början på säsongen.
Kommentera

Sv: Oksa
kungsbacka: Det känns som ingen i hela timrå har den vilja att ta tag i ngt, alla säger ta det lungt det löser sig vadå löser sig.

Dessutom som hallin sa i intervjun efter matchen. Vi har inga bra spelare idag som zäta och modin. vadå tror spelarna i timrå att de bara är medelmottor bra självförtoende!!!!
alla är fan bäst.
har man inte den inställingen utan. nej denna kille kan jag inte komma förbi för han är bra och jag är bara en medelmåtta.

KLart som f-n att man inte kan prestera sitt yttersta då.
Kommentera

Sv: Oksa
wap.hockeysnack.com
Ström = sämre än sämst. Hoppas han blir borta kanske vi tar poäng mot lule
Kommentera

Sv: Oksa
TIK-Supporter:
Ni som är så mästerliga på att bedöma målvakter...

Kolla med Nubben om Tarvainens jobb är ledigt!

Här har vi Kenta, Micke och Mika som väljer fel målvakt heeeeela tiden. Nubben måste slita sitt hår i förtvivlan.... Att dom inte vet bättre! Egentligen borde den trion bytas ut. Tre nya från HS in i båset... Då blir det garanterat 0 insläppta mål och då räcker det att göra ett enda framåt!
40 matcher ggr 3 poäng och 40-0 i målskillnad...

Jag lever i den naivaste i världar där jag tror att Kenta, Micke o Mika har någon form av skäl till att välja Oksa... Jag jobbar på försäkringsbolag medan dom har goda månadslöner för att coacha TIK.

Mitt supporterhopp ligger i deras händer och jag har bara att gilla läget... Lita på att dom fattar rätt beslut...Och har goda skäl till det.

En sådan målis som Kung Kimmo lär vi få vänta på...
Han regerade på sin tid.
Kommentera

Sv: Oksa
TIK-Supporter: timrå har väl utvecklat många spelare genom åren så lugn o fin nu och ge han lite tid.
Kommentera

Sv: Oksa
TIK-Supporter: Är Du Waldorf & St... förlåt Sune och Rock´n Rolf2:s lillebrorsa..?
Kommentera

Sv: Oksa
tjobba: Vadå ska han behöva halva säsongen på sig för att bli bra. Va fan är timrå ett jävla träningsläger eller. Timrå ska Ha färdigutbildade spelare. Hockyskolor utbildar spelare inte TIMRÅ.
Kommentera

Sv: Oksa
TIK-Supporter: Det roliga är, det som Frella säger, Oksa vinner matcherna åt oss=) Men för mig det är självklara fel som Oksa gör, som jag är helt övertygad om att Tarvainen antecknar, och tar med Oksa individuellt.
Det är misstag som kommer jobbas bort, ju mer matcher han får spela, det är jag övertygad om!
Kommentera

Sv: Oksa
Asplund visar jävlar anamma och egagemang det gör inte oksa.
Kommentera

Sv: Oksa
wap.hockeysnack.com
Nöjd med poäng men kämpa timrå. Rapport från domsjö.
Kommentera

Sv: Oksa
Frella

Asplund har 3 försluster. Förlusten mot linköping kan du inte ge honom de 3 första målen släppte sopan oksa in. mm lätta matcher han fått stå Färjestad och Frölunda. Plus mora men det var ett båtten napp för hela laget.

Asplund släppte bara in ett mål i första och i andra perioden mot Färjestad och mora deras tredje och sista kom i tom kasse.


Asplund agerar säkert i målet.

Oksa beter sig som ett junior han är jätte slarvig.
Kommentera

Sv: Oksa
TIK-Supporter: Måste hålla med dig om det,tycker han fått tid på sig att visa någon form av stabilitet,jag har inte sett någon än
Kommentera

599264 · »