1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582192 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #616483

Sv: 2005-11-15 Timrå IK - Mora IK
El Maco: ja hu. har varit så upprörd att huvudvärken bultar på i skallen. Går inte att sova heller.

Komihåg-lista för Nubben till nästa säsong (om vi nu spelar i eliten?)

1. Prioritera mest pengar på målvaktssidan. Satsa miljoner på ett etablerat stjärnnamn, det lönar sig i längden. I dagens hockey har målvaktsspelet en minst sagt avgörande roll och ett vinnande lag har en stabil målvakt. Betala därför de pengar som krävs för ett etablerat och välmeriterat namn, annars är risken stor (iaf större) att slumppuckarna trillar in för ofta och backarna blir osäkrare i sitt spel. En stabil målis lyfter hela laget.

2. Satsa på att få till en bra mix i laget. Ett vinnande lag har varierade spelartyper. Vissa billigare spelare passar bra till grovjobb medan vissa dyrare spelare behövs till powerplay och poängmakeri. Tillsammans kompletterar de varann.

3. Värva absolut inte från blåbärsligor! Timrå har i princip bara haft dåliga erfarenheter av värvningar från blåbärsligor som England och Italien. Såvida spelarna inte är unga så finns det en anledning till att de spelar i såna bakgårdserier vars kvalite är sämre än allsvenskan. Leta bland poängplockarna i dugliga allsvenska lag för billigare spelare istället.

4. Värva inte för värvandets skull. Det är onödigt att chansa om det finns beprövade alternativ tillgängliga. Låt gå om dem är i slutet av karriären, kontinuitet är viktigt för lagbygget och ju mindre chansningar desto bättre.

5. Var inte rädd att betala dyrt om situationen kräver det. Har klubben tappat flera tunga namn? synd. Men det finns en lösning, och den stavas pengar. ekonomiska utsvävningar ska genrellt undvikas, men om spelarförlusterna riskerar lagets sportsliga prestationer alltförmycket så finns det inga alternativ. Bjud högt tidigt på försäsongen för att få ett/ett par namn för förstafemman! Annars blir det panikvärvningar mitt under säsongen som ofta är mediokra spelmässigt och dessutom kostar dyra slantar.
Kommentera