1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582163 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #666389

Sv: Crippe lämnar TIK
Sundsvalls Tidning borde läsa på bättre innan de gör jämförelser som inte stämmer överens. I en artikel i dagens tidning tar man upp att Timrås juniorverksamhet mest är ett slöseri med pengar, då man inte lyckas få fram dugliga seniorspelare. Det är varken någon hemlighet eller nyhet, men man har likväl räknat riktigt fel i följande citat:

"Om vi bortser från ströinhopp och bänknötande av den typ som praktiserats av Jonas Lindström de senaste två säsongerna, så får man gå tillbaka till just Hanssons etablering i A-laget för två– tre år sedan för att finna motsvarigheten till det steg som togs av en viss Henrik Zetterberg och just Christian Söderström ytterligare några år bakåt i tiden.
I jämförelse med jämförbara klubbar som Modo och Luleå är det skit och ingenting. Tittar vi på en storhet som Frölunda blir det hela rent av genant."

Det är den sista meningen där som inte stämmer riktigt överens. Hur många helt egna produkter finns det i laget från västkusten. Är det två? Eller så har tidningen räknat det som klubben plockat till sig i relativt unga år, och som tagit steget till elitspelare på ett senare stadium. Ja, varför ta med Zäta hos TIK annars?

Kommentera