1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582183 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #666398

Sv: Crippe lämnar TIK
Dream Team: Engström pratar väl inte om 'helt egna produkter' ? Det handlar väl snarare om hur många spelare som slår sig in i A-laget via spel i klubbens juniorlag. En i mitt tycke bra krönika om något som är Timrås akilleshäl.

Jämförelsen med Frölunda och Modo är väl lite orättvis, dock. Den förstnämnde har ju ett sanslöst bra upptagningsområde - och en totalt ohotad plats som distriktsetta - vilket givetvis gör att man har många kakor att plocka russin ur. Resultatet - talangspäckat i juniorlagen, många hungriga spelare, hög kvalitet på träningar och väldigt god chans att nå seniorlaget.

Modo sitter på sitt hockeygymnasium som, trots det faktum att det ligger i Six Finger City, har en väldig dragningskraft på spirande talanger. Imponerande, inte minst eftersom det sannolikt krävs ganska mycket för att väga upp nätter med banjoplink, desperata lockrop från mödrar som bjuder ut sina döttrar ('giv oss dina gener, vår släkts framtid vilar på dig') och framtida matcher inför en publik som bara låter när man tar ett felskär.

Timrå har inte dessa förutsättningar. Däremot är man - bevisligen - bra på att förädla och kultivera spelare på A-lagsnivå. Det vore väl fan om man inte kunde få till det även neråt i åldrarna. Nuvarande nivå med en inslussning vart fjärde år känns ju faktiskt som en helt meningslös verksamhet.
Kommentera