1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581782 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #712947

Sv: Klackduell
ernie eagle: Nej, att intresset och det rätta engagemanget har avtagit i styrka det har även jag märkt. Detta är givetvis tråkigt, men kanske är det ett tidens tecken. Många av de som var med på "tåget" under de "mörka åren" från slutet av -80-talet och under -90-talet, som utan att gnälla vackert ställde upp på mindre glamorösa bortaresor till Husum och Piteå, kanske har kommit till ett annat skede i livet idag. Många av dessa gamla "hjältar" har kanske blivit föräldrar och har helt andra prioriteringar i livet. I takt med att man blir äldre så har kanske intresset för att delta lika frekvent avtagit. Man kanske sorterar ut vissa matcher som man vill gå på. Vissa kanske väljer att enbart åka på de "enklare" bortaresorna. Det kanske är lättsammare att bila till Ö-vik än att tränga ihop sig i en buss. Att inte ta in de "nonames" som kritiseras här, och var de befinner sig i livet, är givetvis omöjligt.

Jag menar alltså att detta mycket väl kan vara en generationsfråga. Det tar alltså tid att jobba ihop en ny skara supportar som alltid ställer upp. Vi ska ju inte heller glömma bort att det var enklare att engagera sig under -80- och -90-talen, när Timrå IK harvade runt i division 1. Det var ju i det läget som man kände den där totala ångesten över att tvingas se på matcher mot Lejonström (även om vi vann med siffror om 18-0, och annat...) och CRIF. Tider som direkt uppmanade till ett engagemang hos gemene man att göra precis vad man kunde för att komma tillbaka till finrummet, en plats som var och en kände att Timrå IK hörde hemma i! Nu när vi varit där ett antal säsonger så har många säkert blivit bekväma och det gamla engagemanget har kanske avtagit i styrka. Det kan alltså vara så att det inte är lika lätt att få folk att bry sig i dessa tider. "Äh, va fan, vi lirar ju i elitserien.. Nubben har stenkoll på läget, vad spelar min enskilda insats för roll?" Många resonerar nog på ett sånt sätt. Att då kräva av folk att åka ut till Nordichallen en fredagkväll när det vankas "klackmatch" kanske är att kräva lite för mycket. Allra helst med det upplägg som erbjöds.

Ett förslag är att istället hålla den där tvävlingen under SCA-cupen, under lördagen, när Timrå IK möter Sundsvall Hockey. Då brukar väl hela bortasektionen i Gärdehov vara fylld till bristningsgränsen med ölstinna och idel röststarka Timråsupportrar. Varför passar det inte då? En någorlunda neutral domare borde inte vara svår att finna.
Kommentera