1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583894 inlägg · 6215 ämnen

Klackduell

713681 · » Till forumetSv: Klackduell
ernie eagle: Norra stambanans dragning får du skylla på försvarsplaneringen runt förra sekelskiftet och de ryska kanonbåtarnas förmodade räckvidd. Frisco som är rälsofil kan säkert utveckla. Å andra sidan har sträckningen gett goda kommunikationer till orter som Ockelbo, Bollnäs, Ljusdal, Ånge, Mellansel, Jörn, Vännäs och Bastuträsk.
Kommentera

Sv: Klackduell
Helg Ernest: Fast i min förmodade livstid blir det Ferrari till Nyland (Kramfors), och sen går det fort som fan uppåt med tåg. Bottnia har liksom glömt bort den lilla biten mellan Kramfors och Sundsvall! Lättare att ta poäng mot Brünäs om man vill åka tåg, mao!
Kommentera

Sv: Klackduell
ernie eagle: Lugn i bussen nu.
Det finns nått som heter Bottniabanan också.
Iof sig inte färdig än på några år. Men den kommer löpa längs bottenviken/havet. Upp till Umeå. Skulle inte bli brydd om den kommer fortsätta längre norrut senare.

Så planera för Björklövens återtåg, så hamnar du även tidsmässigt i rätt härad dvs. 2010
Kommentera

Sv: Klackduell
ernie eagle: Sorry...kan hålla med om att jag kanske snöade in en aning på det där!
Du vore inte den du är om du tänkte först och skrev sedan...keep on rockin´! :-)
Kommentera

Sv: Klackduell
mikenomad: Eller måste du gå i god för alla dina "vänner" också och agera ställföreträdare och talesman?

Lite nyfiken på varför du grinar som en citron när du själv skrev ett godtagbart skäl som jag inte hade några invändningar emot.
Kommentera

Sv: Klackduell
mikenomad: Får jag bara ställa mig en fråga? Om du anser att du hade ett giltigt skäl till frånvaro från kockduellen p.g.a. det som jag räknade upp varför i h-e tar du då åt dig överhuvudtaget?

Om inte jag känner mifg träffad av någonting tar jag heller inte åt mig. Varför munhuggas om någonting som egentligen inte berör?

Jag förstår inte det logiska i detta.
Kommentera

Sv: Klackduell
El Aka Ali: Det ska jag. Så där, har funderat klart. Visst, stämningshöjare helt klart och engagemang för en god sak är toppen. Problemet är när han tappar koncptet alldeles och börjar spy galla utan några som helst perspektiv bara för att inte alla kan eller har lust att engagera sig i allt som han anser viktigast i livet. Som i fredags kväll tex då han var aningen besviken över den dåliga uppslutningen under kockduellen. Ett annat problem är när han skriver först och tänker sedan...han blir inte riktigt tagen på allvar till slut.
Kommentera

Sv: Klackduell
mikenomad: Precis, det behövs fler som han. Det bra för allt runt hockeyn. Vilken stämningshöjare. Fanns det 100 till som han vid varje hemma-match så hade vi vunnit innan matchen ens kommit igång. Fundera på det du.
Kommentera

Sv: Klackduell
El Aka Ali: Fler??? Enklare??? Du måste skämta med mig aprillo...kvoten är fylld, världen orkar bara med en ernie eagle! :-)
Kommentera

Sv: Klackduell
kalle i stan: Jaja okej då! Men det är ju helt otroligt att Schtaan inte är en järnvägsknut för persontrafik med ett elitlag i hockey.

Tänk dig Werna och Antos i 1:a klass, när vi skall hem till släkten i Örnsköldsvik eller behöver ta oss söderut smidigt och snabbt tar vi tåget med Connex såklart för bekvämlighetens skull.

Vilket uppsving för Norrland!

Om inte, så tänker jag inte ta Schtaan på allvar!
Kommentera

Sv: Klackduell
mikenomad: Det behövs fler som han. Vad mycke enklare det skulle vara då!
Kommentera

Sv: Klackduell
kalle i stan:
Spelar ingen roll, ernies tåg kommer inte till Skellefteå ändå.
Kommentera

Sv: Klackduell
ernie eagle: Nu är det ju så ernie att SJ överhuvud taget ej kör tåg norr om Härnösand.....SJ är bara en entrepenör och ej har ansvar för att dra spår hit och dit....det sköter Banverket om!!!! Norrut är det ju Connex som kör tågen...
Kommentera

Sv: Klackduell
Dream Team: Han är rolig den gode ernie. Engagerad lixom, vad det än gäller..
Kommentera

Sv: Klackduell
ernie eagle: Så huruvida Skellefteå AIK har en chans att etablera sig i elitserien på allvar sitter alltså i hur väl man satsar på persontrafiken via tåg?
Kommentera

Sv: Klackduell
friskan: SJ måste ju för i helvete ta sitt ansvar. Skall Skellhell tas på allvar och de har några som helst ambitioner med sitt återtåg till eliten så återupptar man ju rimligen persontrafiken på nytt igen också.

Annars blir det ju parodi på hela kalaset liksom.
Kommentera

Sv: Klackduell
ernie eagle:
"Länsjärnvägen mellan Bastuträsk och Skelleftehamn är enkelspårig och har ej fjärrblockering eller ATC. Banan är elektrifierad. Söder om Bastuträsk finns triangelspår och banan trafikeras endast av godståg. Diskussioner om återupptagen persontrafik förs".

Om vi klär ut oss till gods kan det gå att ordna med resa kanske.
Kommentera

Sv: Klackduell
ernie eagle: Låter som du har gedigna kunskaper om Skellefteå..
Kommentera

Sv: Klackduell
ernie eagle: Fast det är klart. Skellefteå är ju staden som gud glömde, så det kanske inte är så konstigt ändå.
Kommentera

Sv: Klackduell
Helg Ernest: Okej märkligt att inte tågen går förbi Skellefteå. Högst anmärkningsvärt.
Kommentera

Sv: Klackduell
ernie eagle:
Sundsvall C - Skellefteå bstn Färdmedel Info
22:05 Sundsvall C - 00:20 Långsele stn
Länsbuss 95

01:16 Långsele stn - 05:30 Jörn stn
Övriga tåg 94

06:00 Jörn bstn - 07:10 Skellefteå bstn
Länsbuss 204
Kommentera

Sv: Klackduell
ernie eagle:

Åk du tåg till Skellefteå, sedan berättar du för oss andra hur du bar dig åt.
Kommentera

Sv: Klackduell
El Maco: Vad fan tåget går ju upp till Malmberget och Luleå och Laisvall. Då måtte väl för fasen tågen passera Skellefteå också?
Kommentera

Sv: Klackduell
ernie eagle: Kan man överhuvudtaget åka tåg till Skellefteå? Blir det rälsbuss från Bastuträsk då? Det är tufft med tuff-tufftåg men Skellefteå besöks enklast via E4.
Kommentera

Sv: Klackduell
Stenkarn: Jag har ett koncept på gång. Men då hoppas jag för fasen att fansen ställer upp också och inte låter bekvämligheten få segra.

Jag både hoppas, tror och vill att kärleken till Timrå IK fortfarande står sig starkt.

Dock blir det i nuläget inga cafékvällar på Wifstavarv. Dessa planer har lagts på is för tillfället.

Utan detta handlar om en annan grej. Kommer dra detaljerna när det börjar dra ihop sig.

Sen skall jag försöka få till stånd några fina samarbetspartners med specialerbjudan.

Vi säger så.
Kommentera

Sv: Klackduell
ernie eagle: Ok, i det samhälle vi lever i är pengar grundläggande och centralt i många avseenden, på gott och ont. Det är inte gratis att gå och titta på elitseriehockey, rent av dyrt. Det kostar ännu mer att resa iväg och bevittna en hockeymatch.

I första hand handlar det dock om passionen för Timrå, att vilja dra sitt strå till stacken för att en hemmamatch ska bli så rolig som möjligt för supportrar, hockeyspelare och alla andra i arenan. Ni måste hitta något sätt att förena fansen. Ett bra sätt, som alltid fungerat, är att titta på andra framgångsrika supporterklubbar. Hur gör dom? Lättaste sättet att ta reda på det är att fråga.
Kommentera

Sv: Klackduell
Stenkarn: Jag vet att det finns vissa bitar att jobba på. Jag är långt ifrån perfekt.

Jag är en känslomänniska på både gott och ont. Jag är inte alltid den smidigaste personen. Något jag åtskilliga gånger fått käka upp.

Jag försöker lära mig nåt nytt varje dag. Men allting går inte över en nåt. Det hela är en process och jag har utvecklats mycket genom åren men som sagt var jag har mina fläckar och det får ni leva med och jag brottas med.

Om inte allt handlar om pengar, vad handlar det hela om då?
Kommentera

Sv: Klackduell
Kattiz: Jepp, så är det, och istället för lill-Hamrin som jag skrev menar jag givetvis lill-Uhlin. Ber om ursäkt för det. Jag har varit borta för länge från regionen känner jag. :-/
Kommentera

Sv: Klackduell
Stenkarn: Du kanske tänker på Jimmy Uhlin? JimmyH = Jimmy Hamrin.
Kommentera

Sv: Klackduell

Ambroo:

Har Jimmy varit Ordförande?? För min del så var det en nyhet..

Kommentera

Sv: Klackduell
JimmyH: Visst satt du två eller var det fyra år?
Kommentera

Sv: Klackduell
JimmyH: Så pratar en tidigare ordförande, som har lite erfarenhet. Kan bara hålla med.

Jag hoppas du tar till dig något, Magnus. Du har så mycket viktigare uppgifter framför dig än att stå och skrika på en mässa. Allt handlar inte om pengar heller.
Kommentera

Sv: Klackduell
ernie eagle:

*Hårt arbete har varit en paroll för laget då de lyckats på senare år. Det har du också i dig.

*Att aldrig ge upp är något som också A-laget levt för. Det hoppas jag att du också att du aldrig gör. Närmare tusen människor betalade medlemsavgift till SK förra säsongen, vill man ha med dem i arbete så måste man göra det tillräckligt intressant för dem.

*Ödmjukhet har också varit en stor del av Timrå IKs filosofi. Här kan i alla fall jag önska mig mer av dig. Att efter ett nederlag skrika ut sin frustration i spaltmeter tycker inte jag är att vara ödmjuk. Var glad över de 5 som kom dit i matchtröja, du lyckades någonstans i alla fall. Börja där!

Nästa gång kanske något du drar i lockar 6 stycken, ta till dig det och försök jobba efter att sakta men säkert höja din målsättning. Du kan inte tjata fram stordåd medsamma, då finns en risk att människor kan tröttna. Du jobbar för medlemmarna, dem jobbar inte för dig.
Kommentera

Sv: Klackduell
ernie eagle:

Jag känner mig inte ett dugg träffad på att aldrig ha ställt upp för SK.
Eftersom jag fixat både det ena och det andra.............det har bara varit roligt att kunnat ordna något som behöfts.

Förresten när åker du idag?

Om någon är inloggad som jobbat på IKEA-parkeringen idag så säger jag bara.....bra jobbat.
Kommentera

Sv: Klackduell
ernie eagle: Jag skulle kunna ställa upp i gyttjebrottning eller vad fan som helst om det inbringade pengar till Supporterklubben.
Kommentera

Sv: Klackduell
Helg Ernest: Själva kockduellen i sig är kanske meningslös men du tävlades det faktiskt om pengar och om nu SK lagt beslag på dessa slantar så hade vi haft lite mer pengar att lägga på bortaföljet till Skellefteå i Oktober.

Det kommer garanterat bli säsongens STORA happening och då kommer SK slå på stort på trumman och varenda krona vi kan få in är livsviktigt.

Och du tillhör ju kategorin som brukar vädra ditt missnöje rätt frekvent i gästboken.

Jag menar vissa saker kan te sig barnsliga eller mesiga. Men så längde det är pengar i prispotten kan det aldrig vara meningslöst.

Vill man vara fin, får man lida pin.
Kommentera

Sv: Klackduell
Helg Ernest: Ok, jag bara undrade därför att det verkade som att du och ernie försökte supa varandra under bordet alt. däcka varandra på varsitt hål;-)
Kommentera

Sv: Klackduell
Ambroo: Inte en droppe. Förutom 1 st folköl till maten.
Kommentera

Sv: Klackduell
Helg Ernest: Hur mycket l(m)äsk fick du i dig igår då?
Kommentera

Sv: Klackduell
JimmyH: Nä, just det. Hade inte kunnat sagt det bättre själv.

Bara för man inte är och hejar på TIK i nått så meningslöst och ej sportrelaterat. Är jag då en dålig supporter ?
Kommentera

Sv: Klackduell
friskan: Så man har inte rätt att framföra kritik men vi som sitter i styrelsen får finna hos i agera måltavlor för folkets missnöje som där dessutom merparten av de som skriver skit väljer att vara anonyma?

Om man jobbar hårt för någonting och inte får respons för det känns tröstlöst.

Hade det inte varit för Noliamässan (läs Vårmässan) hade jag aldrigt besökt tillställningen överhuvudtaget. Så road är jag av det hela.

Och varför kritisera någonting när man inte är beredd att offra sig eller jobba hårt för det?

Jag kan garantera dig att kommer gnällas i vinter över SK men då är det inte frågan om eller antingen eller.

Så läggen medlemmarna får kanalisera sina synpunkter är allt frid och fröjd.

Men när vi kommer till avdelningen att en styrelsemedlem blir besviken på uppslutningen kring ett arrangemang som faktiskt hade kunnat generera SK pengar då är det alarmerande.

Om ag tar mig an någonting så vill jag förbanne mig se ett gott resultat av det hela.

Är det att begära för mkt! Vidare skrev jag faktiskt också att exilsupportrar, skiftarbetare var undantagna samt de som var sjuka eller på semester etc.

De jag ville "angripa" var de som bara blant struntade i det hela.

Det står jag fortfarande fast vid!
Kommentera

Sv: Klackduell
Helg Ernest: Vi väljer själva vilket liv vi lever och vad som blir viktigt för oss.

Därför så tycker inte jag att man ska rangordna varandras sätt och drivkrafter i livet.

Se till att vara stolt över dig och dina bedrifter och passioner men se inte ner på andra som inte lever det liv du tycker är viktigt.
Kommentera

Sv: Klackduell
Det finns säker flera människor som jobbar för supporterklubben och Timrå IK utan att föra en herrans massa väsen över vad de gjort.

Jag såg bl.a flera stycken på bild i ST, inte har dessa gapat och tjafsat.

Ska en styrelsemedlem döma ut sina medlemmar på detta sätt som gjorts det senaste dygnet så kan det bli svårt att få medlemmar att stanna kvar.
Kommentera

Sv: Klackduell
ernie eagle: Jag vet inte hur ni har jobbat inom SK på sista tiden, men en sak som är väldigt viktig att inse är att ni måste locka till er de ungdomar som visar lite framfötter ibland. Det är oftast dom unga som brinner mest.

Själv minns jag att Jalonen, Maggan, Willysson, JimmyH (ok, inte SÅ ung :-), lill-Hamrin, PerHapps (ännu mindre ung, haha) och flera till (som jag inte minns inte namnen på just nu) brann för att hjälpa TIK. Nu kanske en del av dom bidrar på andra sätt, men poängen är den att man blir äldre och får annat att tänka på. Det kommer hela tiden nya generationer som måste slussas in. Det jobbet måste ni lägga mycket kraft på.
Kommentera

Sv: Klackduell
Det finns två sorters supportrar mina vänner. Dom som brinner för laget fullt ut och följer varje skridskoskär. Ja allt som handlar om själva sporten ishockey.

Sedan finns det dom som brinner för det andra, allt runt omkring så som jippon och styra upp sådana saker.

Det är tur att det finns alla möjliga typer av människor. Sedan att det är fler som koncentrerar sig på hur laget byggs upp och hur dom agerar på isen är ju inte särskilt konstigt.


Välkommen tillbaka, Jimpan! ;)
Kommentera

Sv: Klackduell
JimmyH: Tyvärr går det inte här, för då skulle det raderas.
Men vi gör ett försök.
1 man kommer hem efter en trevlig arbetsdag.
2 man skall hämmta barn på badhuset
3 man skall till stallet ochj mocka.
4 man sätter sig och ser Sverige - Ryssland i Lg games

Sen skall man ju i alltihopa vara social också.

Det är 30 år sedam mamma städade efter mig.
Hur är det med dig ?
Kommentera

Sv: Klackduell
ernie eagle: Halvmessyrer. Det var ju ett ord det också. vart hör jag till då i dina ögon. Jag som inte ens är medlem. Jag platsar väl inte alls då? Tråkigt. Jag som tom kämpade mig upp för trapporna i LADAN när jag hade gips. Ja ja just ja men jag är bara en halvmessyr jag. :-)
Kommentera

Sv: Klackduell
Lemmy: Jag säger som Hasse Bergh - ibland kan jag låta som en jävla grinig gammal gubbe. Men det kan låta värre än vad det är.

Andemeningen är att jag harså höga krav på mig själv och blir så oerhört besviken när inte min omgivning lever upp tillmina ideal.

Jag försöker anpassa mig men det är jävligt svårt.

Jag är allergisk mot halvmessyrer, kan inte rå för det.

Kram på er alla!

Skål!
Kommentera

Sv: Klackduell
ernie eagle:
Lägg ner det där nu, det var ju för attan bara en matlagningsduell arrangerad av någon mässgeneral som inbillade sig att det skulle bli lika bra drag som en Timrå- IFSH match, som för den delen inte hellre betyder ett skit.
Du kan väl komma igen framåt hösten om intresset bland ståplatspubilken börjar svalvna.
Kommentera

713681 · »