1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582273 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #730165

Sv: TIK Junior till Frölunda
Ambroo: Jo men saken är ju den att det var endast Anton Strålman som tog plats i det äldsta j-landslaget, det är först då man är elitseriemässig.

Eric Moe har potential för att ta plats där i vinter men jag tror inte han kommer att göra det, han gjorde en för svag insats i U18-VM för det och speltiden i Timrå tror jag inte kommer att bli särskilt enorm heller även om jag vet att Kenta är lite förtjust i just Eric Moe eftersom han alltid vågar spela ut. När misstagen kan minimeras så är han i paritet med just Anton Strålman i klass.

Sedan så har även några 87or fått varit med i J19 på läger och som reserver. Men även de är långt ifrån en J20-landslagsplats i vinter och därmed JVM-spel. Den storväxte Jens Nilsson kom väl längst av dem.

Oscar Johansson blev till slut petad ur J18-landslaget trots att han florerat flitigt där tidigare och att han gjorde mer poäng än någon annan jämnårig spelare i superelit förra säsongen. Men när man fick se honom brevid Peter Regin i slutspelet för J20 så syntes det klart att han har en bit kvar till A-lags klass. Han måste öka sin intensitet, det räcker inte med en stark kropp, bra spelsinne och ett riktigt bra skott. Han måste börja röra på sig mer över hela banan, jobba hårdare!

Men våra 88or och 89or är riktigt bra, de är seniorer om två respektive tre år. Där måste vi kunna få in minst tre spelare som är ordinarie i A-laget annars ser jag det som ett klart misslyckande.

Men nästa säsong är kanske lite väl tidigt. Ge dem tid!
Kommentera