1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581461 inlägg · 6216 ämnen

TIK Junior till Frölunda

730522 · » Till forumet


Sv: TIK Junior till Frölunda
Ambroo: Det var efter den andra 27 matchersäsongen (97?) som han blev sjuk. Det tog dock lång tid innan han fick rätt diagnos och behandling kunde påbörjas.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
eloff: Fan att det inte finns nån "edit"-funktion... När det gäller Martin Johnson så var jag bara tvungen att kolla upp honom, och precis som jag trodde så svek inte minnet. Kolla statistiken och avgör själv om du tycker han var ordinarie och hade fått sitt genombrott; www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=10071
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
eloff: "Jonas Lindström hade självfallet varit kvar i Sundsvall om det gått bra i spelet, i annat fall är han inte intresserad av att utvecklas och det är svårt att tro detta."

Tro vad du vill men sanningen är att Sundsvall var nöjda men Jonas ville inte vara kvar. Dumt? Ja, kanske men han ska ha en eloge för att han visar hjärta för rött och vitt i alla fall. Dock så är det enda han fått tillbaka av det att han nu står klubblös.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
eloff: Att kommunen är liten har inget att göra med urvalet av ledningsfolk då vi har en av norrlands största städer som grannar och är placerade i en region som bara växer och växer och det på de allra flesta plan...
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
eloff: Säga vad man vill om Boorken, men visst har han en poäng i det...

En annan grej som förvisso är nåt helt annat, men som ändå tillhör sammanhanget, är när Tommy Sandlin räknade upp TIK som en utav SM-vinnarna när han fick frågan om vilka lag i Elitserien idag som vunnit minst ett guld. Förvåningen var total när han fick till svar att så var inte fallet... "Va?? Ja men alla dessa fina talanger och spelare som man fostrat då?!" sa professorn lite desperat.. Han kände uppenbarligen inte till Timrå-syndromet som än idag avspeglar sig i bl a Crippe Söderström...
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Ambroo: Leif Boork han vet svaret, enligt honom har Timråledningen alltid varit självgoda och ansett att dom själva vet bäst (alltså även på den tiden det gick dåligt). Med Po Larsson, Nubben och Kenta har det ju ändrats, men kanske inte det blivit optimalt ändå. Vissa i ledningsfunktionen (dock i andra funktioner) var ju med i föreningen på den tiden föreningen gick i konkurs eller vad det nu kallades. Kommunen är liten och det innebär att urvalet till ledningsfolk är begränsat. Det är kanske svårt att få det bättre, klubben tillhör ju trots allt de 12 främsta i landet.

För övrigt var Martin Johnsson ordinarie när han drabbades av sjukdomen, jag är dock inte så säker att han gick hockeygymnasiet eftersom han bodde på Alnö. På den tiden ville inte Sundsvalls kommun betala eftersom skolavgiften. Sundsvallsborna var tvungen att skriva sig i Timrå.

Slutligen, Jonas Lindström hade självfallet varit kvar i Sundsvall om det gått bra i spelet, i annat fall är han inte intresserad av att utvecklas och det är svårt att tro detta.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Dream Team: Det känns ju dessutom som att tappet av Tommy Lindholm kommer att gå obemärkt förbi och det är kul att det händer nåt, mer sånt!
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Dream Team: Du vet väl att mina ord alltid tas på största allvar, men jag måste säga att det var snabbt handlat av Nubben med tanke på att skrev de där raderna om scouting igår kväll;-)
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
TIKbiff: Undrar vad som fått honom intresserad av Tik...Moe? eller
kanske Swoboda!
Han kanske överraskar o går in i A-truppen senare under säsongen..
Nej det finns väl gränser även för tjecker..men hockeykultur har dom
o skridskor brukar dom kunna åka rejält.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
TIKbiff: Mycket intressant och rolig värvning. Ska bli kul och se honom lira...
Kommentera


Sv: TIK Junior till Frölunda
Dream Team:

Å fan, nu värvar vi till J20 ifrån Tjeckien...
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda

Jag undrar om Nubben/valda delar av Timrå IK brukar läsa vad som skrivs härinne, för nu står de där förbannade trollen i farstun och väntar. Vi snackar att Timrå har ett litet upptagningsområde - vad sägs om att vi plockar spelare från Tjeckien? 

Martin Kupec, som i april spelade J-18-VM, mot bl.a Sverige, är klar för Timrås J-20-lag. En pålitlig målskytt, vad det verkar, och det handlar inte om en spelare som klubben värvat, utan en spelare som ville till Timrå själv.

Lite stats, saxat från Dagbladet:

"Kupec är 1.80 centimeter lång och väger 76 kilo. 
Sett till statistiken som går att finna så är det en hyfsad poänggörare det handlar om. 
I den tjeckiska B-juniorligan gjorde han på två säsonger 48 poäng på 94 matcher. 
I fjol blev det 21 poäng i A-juniorserien, något som alltså räckte för att bli uttagen i det tjeckiska juniorlandslaget."

Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Ambroo: Timrå missköter sina unga talanger.
Eller snarare ser till att inte alla talanger kommer fram.
Alla utvecklas i olika takt.
Redan på pojkhockey niva. Typ 10-12 år är det rena elitsattsningen.
Toppningar osv.
Bara som exempel. Mats Sundin kunde inte åka slridskor förren han var 12 år. Hade han bott och tränat i Timrå hade han förmodligen inte spelat hockey, för då hade han redan varit utklassad ur laget och aldrig ens börjat. När jag påpekade detta för tränarna, att dom bara är barn och skall ha roligt fick jag till svar - Du skall veta att det bara är 1-2 per årsgrupp som blir hockeyspelare, resten slutar.
Tacka faan att dom slutar när dom bara får nöta bänk.
Så är dom sena i utvecklingen eller har andra intressen så dom går på i 100% som barn blir dom automatiskt ratad och tappar lusten.

Så det är synd om de grabbar som går hockey gymnasiet, enl. hörsägen så går dom bara och bryter sig och skiter i att plugga, för dom skall ju bli hockeyspelare när dom blir stor. Undra om dom kan livnära sig på en lön från Kovland ? För med TIK måttot 2/ åldersgrupp. Rästen blir rat.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
dunderklumpen: Ehh, antar att du menar Huddinge nu? Jojo, men så finns det fler än två Sthlms-lag också och nästintill en handfull med högre status därnere... Anledningen till att deras plantskola går så bra är för att de verkligen satsar och vet hur man ska jobba med ungdomar. Man har och har alltid haft en fantastisk förmåga att få fram talanger som dessutom blir något.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Ambroo: Har du kollat hur många spelare som dom har i sina ungdomslag jämfört med Timrå. Dom har ett upptagningsområde som är enormt.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
El Maco: Inge var den som fick Dimman till TIK och erbjöd därefter sina tjänster till TIK, gratis, som den Europa-scout han var och med Timrå-hjärtat på rätt ställe ville han göra en god gärning och ge något tillbaka till den klubb som en gång fostrat honom. Han hade ju trots allt ett vida spänt kontaktnät och var som sagt bara avlönad scout till en av Världens största hockeyklubbar...men TIK avböjde, fråga mig inte varför...
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Ambroo: Var inte Inge inblandad i DeRouville? Definitivt i dimman i alla fall...
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
JimmyH: Visst har man sccutat en aning, men långt ifrån på nån bredd basis. Det skulle ge så pass mycket mer på sikt att avlöna ett par heltidsanställda scouter än att göra som idag... Fast det är klart, tar man inte emot gratis hjälp som den som Inge Hammarstöm erbjöd för ett antal år sedan så har man bevisligen inga planer på nån sån verksamhet...
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Kevin O Shea: Att se bakåt är sällan rätt metod för att nå utveckling, men jag gör det enbart för att ge exempel på något som vi faktiskt varit bland de allra bästa i landet på. Under den senare delen av -60-talet så kallades den hockeyskola som Timrå i utvecklade i samarbete med Verner Persson för "banbrytande", m.m. Den hade ögpnen på sig från hela Sverige och det dröjde inte innan resultaten visade sig. Denna ungdomsverksamhet kunde vi sedan dra nytta av under åtminstone halva -70-talet, ja, så länge vi nu var kvar i ES. Att unga lovande spelare vill spela så högt up som möjligt, det var självklart det som gällde redan då. Faktum är att vi såg spåren av denna unika verksamhet under en lång följd av år. Vi var ju med och slogs om ädla medaljer ända till mitten av -80-talet, trots att klubben i stort sett var konkursmässig. Sedan var det något som hände. Något gick väldigt snett. Och det var inte enbart det faktum att vi sällan eller aldrig fick behålla de talanger som kom fram. Hela systemet stannade av, på nåt sätt. Varför det?

Något säger mig att vi under den gyllene tiden hade det väldigt bra ställt med ledare på juniorsidan. Hur ser det ut med detta idag, om vi jämför med de klubbar som faktiskt lyckas, till skillnad mot oss? Vilka personer är det man knyter upp på ledarsidan? Vilka krav ställs där, och vad görs för att nå utveckling?
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Kevin O Shea: Ja visst måste det vara ett vinnande koncept? Att det inte redan finns, mer än till att kartlägga finska 30-åringar, är förbluffande egentligen.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
JimmyH: Skrev ett långt svar till dej som försvann i cyberrymden, men andemeningen var denna:
Man skall som junior ta en plats i A-laget för att man är lika bra eller bättre än de spelare som redan finns där, och inte kvoteras bara för att man är junior.
De bästa spelarana skall spela, och om Robban Carlsson spelar tills han blir 40, då skall han också ta platsen från en junis om det är så att han är bättre än denne.

Vill juniorerna ta en plats i A-laget då får dom fan ligga i och träna så att dom blir bättre än Pelle Hallin eller Robban, då skall vi också se att vi får juniorer i vårt A-lag.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Kevin O Shea: Ja grabben tråden handlar om i från början blev ju scoutad av en ES-konkurrent och dem är ju de som är ledande på juniorsidan i Sverige så.

Vi scoutar ju även nu och värvar en del spelare även om MoDo och Luleå ligger lite före i Norrland. Johan Jonsson var ju exempelvis värvad. Vi har även en talangfull målvakt i Petter Söderström (89:a) som är värvad från Alfta till exempel.

Men det skulle gärna få expandera. Men som Nubben säger, vi är ett litet distrikt.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
JimmyH: Varför ska det inte kunna vara lika "enkelt" att göra det i dag? Titta på en klubb som Huddinge, där ploppar det upp potentiela elitspelare år ut och år in och ändå spelar de i Allsvenskan... Det ger ju än mer en vink av att något är fel i organisationen och än mer när vi kollar på dessa killar som du nämner då de faktiskt hade "det" i tidig ålder, men man fick inte den träning, hjälp, uppbackningen, vägledning...kort sagt, de förutsättningarna som krävs för att lyckas!
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Ambroo: Scouter !
Där slog du huvudet på spiken, Ambroo.
Fast jag tror och hoppas att en sådan som Anton Strålman var ordentligt scoutad innan han skrev på. Fler såna scouter skall vi ha!

Fyra avlönade scouter, som täcker in regionerna Norr, Väst, Öst och Söder och dammsuger Sverige på talanger på NHL-vis är inte det framtiden?
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Kevin O Shea: Det är ju också så här... Varför lägga ut 3 miljoner på något som knappt ger något tillbaka? Kanske skulle man titta på FBK:s modell och skrota J20? Melodin med att värva ungt blod utifrån kanske ska prioriteras än mer? Varför inte anställa ett par-tre scouter som får kartlägga ungtuppar från norr till söder och även utomlands?
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Ambroo: Jo men Crippe och Zäta var fortfarande juniorer året vi gick upp. Deras första år som seniorer till ålder var under vårt första ES-år.

Men hur som helst så var det mycket lättare att slussa fram spelare då vi spelade i Allsvenskan.

Årskullarna 81, 82, 84, 85 och 86 har väl egentligen bara bjudit på Mannström, Westerlund, Fagerström, J.Jonsson och Jonas Lindström som varit med och nosat lite i A-laget. Det är inte mycket, så det är svårt att kritisera tränare för att de inte getts chansen tillräckligt mycket då ingen är i närheten av att hålla ES-klass idag heller.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Ambroo: Bråttom, bråttom... Lite missar i grammatiken här och där, men du/ni förstår nog vad jag menar...
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
JimmyH: Nja, Crippes genombrott kom samma säsong "vi" gick upp och Zäta var ju tongivande redan sässen innan. Både dessa kan vi egentligen tack Peo för. Hade inte han slussat in dem på hans förnuftiga vis så hade både hamnat på Lars-Ejes slaktbänk. Hasse har varit ordinarie till och från ja, men fakta är ju dock att han under de senaste säsongerna gick från att testas i Tre Kronor till att få mindre och mindre förtroende i A-laget innan han slutligen fick finna sig i att vara backen längst ut på bänkraden. Jag personligen tycker att han har blivit "misshandlad" då backar(?) som Svebba och inte minst Läder-CJ fått mer speltid. Sen är det som du säger Fredrik Modin och några som var "nära"...det är bara för dåligt!
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Kevin O Shea: Det kan mycket väl vara så. Men jag är själv alldeles för dåligt insatt i hur de nuvarande tränarna jobbar för att kunna uttala mig egentligen. Men eftersom vi sällan ser något nytt så känns läget inte så genomtänkt helt enkelt.

Sedan så måste j-spelarna även ta mer ansvar ju äldre de blir också, att springa och surra med sin agent hit och dit blir man inte bättre av. Det krävs bättre inställning och vilja. Henrik Zetterbergs rörelsemönster under en match borde vara den självklara förebilden. Eller att försöka slå Robert Carlsson på 1500 meter under sommarhalvåret eller försöka knäcka Magnus Nilsson i bänkpress och explosivitet.

Viljan att bli bäst, viljan i att ge sig fan på att bli hockeyspelare, det är den som avgör hur långt våra talanger kommer att kunna gå.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
JimmyH: Om det nu är så att man lägger ner 3 miljoner på juniorlaget, så kanske pengarna borde fördelas om, så att en del läggs till rekrytering och lön till en tränare som kommer utifrån med mer kompetens än de, före detta spelare från de egna leden som tackas med ett tränarjobb efter lång och trogen tjänst i den egna föreningen.
Blev en lång mening detta, men jag tror att vi måste ha in nytt blod i föreningen.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Ambroo:

"Med tanke på att du skriver om juniorhockeyn på tikare.se så borde ju du tycka att det är märkligt att inte en enda från den egna leden har tagit en ordinarie tröja i A-laget sen man gick upp och det trots den "satsning" som görs/gjorts... Var i ligger problemet? Det stavas misstro!"

Klart att jag tycker att det är märkligt. Nu har ju visserligen Christian Söderström varit ordinarie som gjorde sin första säsong i seniorålder vår första ES-säsong detta årtusende, detsamma gäller ju Henrik Zetterberg. Mats Hansson var ordinarie till och från också.

Före dessa snackar vi nog Fredrik Modin eller något, i alla fall om vi ska ta spelare som spelat i vårt hockeygym. Magnus Svensson och Martin Johnsson var väl nära i och för sig plus Romö-bröderna.

Det är i alla fall inte något nytt problem detta för oss. Nu har vi bra juniorer på gång och som jag sa så är det ett jättestort misslyckande enligt mig om inte minst tre ur årskullerna 88 och 89 lyckas ta en ordinarie tröja i A-laget.

Men idag ser jag inget fel i hur A-lags truppen är utformad, ingen förutom Eric Moe platsar nämligen på 12 forwards och 8 backar. De andra 88orna har ytterliggare två år på sig och 89orna tre år att bli elitseriemässiga.

Jag har också tidigare påpekat att jag inte får en känsla av att ledarfrågan i våra juniorlag känns genomtänkt. Det har varit mycket Lars-Eje Lindström, Magnus Billman och Peter Smedberg under 2000-talet. Med tanke på klassen på våra nuvarande juniorer i TV-puckens ålder så borde man kunna önskat mer resultat, framförallt att någon 88:a blev draftad men det kommer förhoppningsvis.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
eloff: Du tror att jag sitter och hittar på du. Jonas tid i Sundsvall kan du läsa om i länken.

Det finns alltid undantag så som Dick Axelsson, draftad av svensk-kåta Detroit. Det fanns ju även J20-spelare som är på samma nivå som honom som också gick högt. J20 är nog inte en sämre utbildningsplats än division 1. Ska man då flytta på någon då det är osäkert om det ger någon större skillnad för utvecklingen?

Sundsvall Hockey har ju sedan tidigare aviserat att de inte är intresserade av någon från vårat J20-lag så det är nog inte aktuellt men jag hävdar fortsatt att de skulle ha en god chans att ta en ordinarie tröja där. De är ju klasser bättre än Sundsvalls egna juniorer som det dock ska läggas någon plats för i en fjärde kedja av vad jag hört.

Lite märkligt agerande i så fall. Det är som att Timrå hellre skulle ta upp typ Patrik Westergren istället för Oscar Sundh. Eller Hans Ottinger istället för Per Hallin eller Andreas Lundin istället för Yared Hagos om vi ska gå längre tillbaka.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Skarin: Förutsatt att dessa tre pojkar genomför hårdare träning än självaste A-laget.........typ. Redan NU. Det är bara hårt arbete som gäller. Hårt arbete krävs för att ta på sig en röd och vit tröja med namnet Timrå på. Ingenting annat.

Jobba!
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Oscar Johansson, Henrik Österholm och Jonas Lindström skulle må mycket gott om dom fick äran att spela för Sundsvall Hockey i en fjärde kedja under kommande säsong.
Att samarbeta är ett gott ord.

Det är det som behövs. I ett första steg.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
JimmyH: Jonas fick väl inte många minuter i IFSH! Det är klart att alla är artiga säger att det var synd att han hellre ville spela med junisarna när det var klart att han skulle lämna in. Hade det gått hyfsat eller bättre än dåligt hade han självfallet varit kvar i IFSH.

Div 1 dög i alla fall för Dick Axelsson (87:a) som nu skall spela i Dif och dessutom blev draftad högt. Varför fick inte Tik honom?, vi borde väl kunna betala bättre än Dif?

Kolla vilka meriter de som spelar i IFSH hade som juniorer, det är inte kattskit. IFSH lär nog få ihop 12 forwards+8 backar innan de kör igång.

Det finns juniorlandslagmän, som på egna meriter, har svårt att ta en plats i ett allsvenskt lag. Det är trots allt bara 28 lag som har den eller bättre status, alltså knappt 600 spelare varav 100 ? utlänningar. Det skulle innebära att det finns plats för ca 50 st svenskar i varje åldersklass ((NHL oräknat) (om karriären är 10 år, och med högre löner blir nog karriären än längre med påföljd att det blir färre än 50 st).
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Kevin O Shea: Visst är det så. TIK:s junisar står sig väl till en viss ålder för att sen stangera och bli passerade av övriga lags juniorer. I värsta och i de flesta fall får de se sina karriärer ebba ut och så småningom försvinna helt. Om man nu ska namnge någon som är en indirekt orsak till att det har blivit som det har blivit så är just Lars-Eje mannen med kniven. Han är utan tvekan den som har slaktat flest och vore det inte för Peo Larsson så hade förmodligen även Zäta gått samma öde till mötes... En annan sak som är förvånande är att exempelvis MoDo lyckas gång efter annan med att slussa in sina pojkar och det trots att TIK:s J18 och J20 kommit upp jämnsides med dessa på senare år...
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Kevin O Shea: Jag har tänkt i samma banor..eftersom Oscartex. är mycket
bra offensivt har problem när det gäller
att backchecka o jobba i defensiven så blir det nog
mycket för två andra yngre att ta så stort ansvar dfensivt ..behövs två rutinerade bredvid.

Kanske inte i förstakedjan.. där behöver man nog ha en topp rakt över men i 2:a
linen skulle han kunna funka bredvid Warg tex. o någon till Magnus Nilsson kanske el. Robban.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Ambroo: Utan att ha någon erfarenhet av hur juniorsatsningen ser ut i Timrå (eller de andra elitserielagen heller för den delen), så är min synpunkt att den inte är riktigt elitinriktad.
För att få fram elitseriemässiga juniorer måste man bedriva samma hårda träning och tidsmässiga satsning som man gör med A-laget och dessutom ha tränare av rätt kaliber.
Inget ont om Peter Smedberg eller Lars-Eje och övriga, men frågan är om det är rätt satsning - jag skulle tro att för att utveckla våra juniorer ytterligare, bör dom ha en tränare med minst allsvenska meriter som tränare.

Och skall man sedan flytta upp en junior för att spela med A-laget, så är inte fjärdekedjan med minimalt med istid och 0-0 ambitioner rätt medicin, utan släng in honom med de två starkaste korten i 1:a kedjan.
Skulle tro att (t.ex.) Oscar Johansson skulle göra sej bättre tillsammans med Riku Hahl och Timo Pärssinen än tillsammans med Björn Svensson och Oscar Sundh.

Eller vad tror ni ?
Är jag helt fel ute ?
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Paddan: Jag hade hoppats på det, men just 86:orna i TIK är väl knappast en välfylld kaka att plocka ur, den ende som jag anser håller måttet därifrån är Jonas Lindström. Jag har svårt att uttala mig om såväl Sundh som Björn Svensson då jag inte sett nån av dem spela. Spontant så känns det dock som att det finns en övertro på dessa båda och det enbart för att de har spelat "over there".

Det jag främst tänker på är tidigare kullar som "försvann" och de som är på väg att försvinna. Det är alarmerande att se att man inte får fram nån och det trots att talangerna finns...
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Ambroo: Det jag funderar på är om du tycker att exempelvis Oscar Sundhs plats hade kunnats tas av en av era egna juniorspelare? Eller har de 20-åringar som värvats utifrån haft bättre egenskaper än de tillgängliga juniorspelarna?
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
JimmyH: Nu skulle man ha haft redigerings möjlighet... Glömde naturligtvis också ordet inkompetens.

Så här skulle alltså sista meningen ha sett ut;

Det stavas misstro och inkompetens!
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
JimmyH: Nu var ju det ett exempel...det finns fler. Jag tycker helt enkelt inte att man tar till vara på de talanger som man har på hemmaplan utan stirrar sig istället blinda på killar utifrån. Vad är det som gör dem så mycket bättre än våra egna junisar på hemmaplan?

Med tanke på att du skriver om juniorhockeyn på tikare.se så borde ju du tycka att det är märkligt att inte en enda från den egna leden har tagit en ordinarie tröja i A-laget sen man gick upp och det trots den "satsning" som görs/gjorts... Var i ligger problemet? Det stavas misstro!
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Ambroo: Patrik Carlsson fick chansen vid mycket skador i Frölunda och var bra. Sedan blev han petad igen. Han är dessutom mycket snabbare och rörligare än vad Oscar Johansson är. Han är mycket bättre förberedd för att klara hockey på högsta nivå.

Sedan att Oscar öser in poäng i J20 från slottet och runt målet är en annan sak, han måste helt enkelt bredda sitt spel om han vill nå elitseriespel. Med lite mer jävlaranamma och en stark vilja att nå långt så kommer han nog att göra det och kan till och med bli elitseriemässig redan i vinter om hans karriär tar fart i bra riktning. Men han har en del mer att bevisa innan han är på den nivån.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
eloff: Jonas Lindström gjorde bra ifrån sig i Sundsvall och fick fortsatt kontrakt men tackade nej för att han ville spela slutspel i J20 i sitt sista juniorår. Frågan är bara var han hamnar nästkommande säsong. Borde kunna platsa i en trupp i allsvenskan.

Samtliga de jag nämnde är för bra för att spela div 1-hockey. Eller för bra och för bra, division 1 är ingen bra utbildningsplats för en A-junior med elitserieambitioner.

Hade Timrå IK spelat i Allsvenskan hade de tre jag nämnde fått spela med A-laget, det är jag ganska säker på. Även om det hade blivit i en 4:e kedja för någon eller några av dem.

Jag tror garanterat att de jag nämde skulle kunna vara med i Sundsvall Hockey och slåss om platser i de första tre kedjorna. Så imponerande forwardsuppsättning har de inte direkt och dessutom endast nio forwards och sex backar under kontrakt.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Rooster23: Problemet ligger i att våga släppa fram dem... Varför skulle TIK:s junior/pojklandslagmän vara så mycket sämre än övriga klubbars? Att se dem i en annan miljö än just i J20/J18 skulle ge en bättre bild av dem och verkligen visa vem som har "det" i sig för att lyckas.

Titta på en kille som Patrik Carlsson i Frölunda som exempel. Han var inte ett dugg bättre än Oscar Johansson i J20 ifjol, utan snarare sämre, men han fick chansen med de stora grabbarna och tog den. Att som talang få möjligheten att spela med A-laget sporrar och ger en helt annan utveckling.

Det är pinsamt dåligt av TIK att man säger sig satsa på ungdomarna när sanningen säger nåt helt annat. Det finns inte EN(1) junior som man spelat in och som blivit ordinarie A-lagsspelare sen man gick upp 99/00. Mats Hansson då? Njae, knappast, han har snarare blivit bränd och tappat tron...

När man sen ser på vilka man värvar så blir man inte klokare. Anton Strålman är väl undantaget, men frågan är om inte Moe besitter lika mycket talang? Det är tränarna och ledarnas uppgift att se till så att dessa talanger lyckas prestera och få ut det som man har i sig och inte stangerar.

Om nu kullarna av 88:or och 89:or inte tas om hand och utvecklas i den riktning som de har kapacitet till att göra så är det, vid sidan av fusionen, det största fiaskot i klubbens historia. Det är dock så att de flesta junisar inte tror på en chans i dagsläget så det skulle inte förvåna om det sker...
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
JimmyH: Tyvärr är det är nog inte så lätt att platsa i IFSH, se på Jonas Lindström som inte gjorde någon poäng de matcher han spelade där.

Det blir 4:e femman i bästa fall med lite speltid och är det mer värt än att spela i superelit?

Utlåning till div1-lag (inte hela året dock) skulle kanske skapa goda förutsättningar för Johansson, Nyberg, Österholm och Nilsson.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Ambroo: Men faktum är ju också att TIK inte så många gånger varit bättre än just för tillfället. Har inget emot juniorer i truppen eller på isen men de måste ju platsa också.
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
Ambroo: Jo men saken är ju den att det var endast Anton Strålman som tog plats i det äldsta j-landslaget, det är först då man är elitseriemässig.

Eric Moe har potential för att ta plats där i vinter men jag tror inte han kommer att göra det, han gjorde en för svag insats i U18-VM för det och speltiden i Timrå tror jag inte kommer att bli särskilt enorm heller även om jag vet att Kenta är lite förtjust i just Eric Moe eftersom han alltid vågar spela ut. När misstagen kan minimeras så är han i paritet med just Anton Strålman i klass.

Sedan så har även några 87or fått varit med i J19 på läger och som reserver. Men även de är långt ifrån en J20-landslagsplats i vinter och därmed JVM-spel. Den storväxte Jens Nilsson kom väl längst av dem.

Oscar Johansson blev till slut petad ur J18-landslaget trots att han florerat flitigt där tidigare och att han gjorde mer poäng än någon annan jämnårig spelare i superelit förra säsongen. Men när man fick se honom brevid Peter Regin i slutspelet för J20 så syntes det klart att han har en bit kvar till A-lags klass. Han måste öka sin intensitet, det räcker inte med en stark kropp, bra spelsinne och ett riktigt bra skott. Han måste börja röra på sig mer över hela banan, jobba hårdare!

Men våra 88or och 89or är riktigt bra, de är seniorer om två respektive tre år. Där måste vi kunna få in minst tre spelare som är ordinarie i A-laget annars ser jag det som ett klart misslyckande.

Men nästa säsong är kanske lite väl tidigt. Ge dem tid!
Kommentera

Sv: TIK Junior till Frölunda
JimmyH: Moe räknas ju som A-lagsspelare efttersom han går in på åtta backar.

Tycker denna fras är rätt spännande;

"Norberg tycker att det ser ovanligt bra ut på juniorsidan.
– Vi är en av fyra klubbar i Sverige som kvalade in till J20-slutspelet och till J18 Allsvenskan. Dessutom har vi haft nio spelare med i olika juniorlandslag plus att fyra har varit reserver. Så många har det aldrig tidigare varit i klubbens historia."

Näe, man har aldrig haft så många med i olika landslag, men man har heller aldrig haft så få med i A-laget...
Kommentera

730522 · »