1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582313 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #730220

Sv: TIK Junior till Frölunda
Rooster23: Problemet ligger i att våga släppa fram dem... Varför skulle TIK:s junior/pojklandslagmän vara så mycket sämre än övriga klubbars? Att se dem i en annan miljö än just i J20/J18 skulle ge en bättre bild av dem och verkligen visa vem som har "det" i sig för att lyckas.

Titta på en kille som Patrik Carlsson i Frölunda som exempel. Han var inte ett dugg bättre än Oscar Johansson i J20 ifjol, utan snarare sämre, men han fick chansen med de stora grabbarna och tog den. Att som talang få möjligheten att spela med A-laget sporrar och ger en helt annan utveckling.

Det är pinsamt dåligt av TIK att man säger sig satsa på ungdomarna när sanningen säger nåt helt annat. Det finns inte EN(1) junior som man spelat in och som blivit ordinarie A-lagsspelare sen man gick upp 99/00. Mats Hansson då? Njae, knappast, han har snarare blivit bränd och tappat tron...

När man sen ser på vilka man värvar så blir man inte klokare. Anton Strålman är väl undantaget, men frågan är om inte Moe besitter lika mycket talang? Det är tränarna och ledarnas uppgift att se till så att dessa talanger lyckas prestera och få ut det som man har i sig och inte stangerar.

Om nu kullarna av 88:or och 89:or inte tas om hand och utvecklas i den riktning som de har kapacitet till att göra så är det, vid sidan av fusionen, det största fiaskot i klubbens historia. Det är dock så att de flesta junisar inte tror på en chans i dagsläget så det skulle inte förvåna om det sker...
Kommentera