1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582259 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #730328

Sv: TIK Junior till Frölunda
Ambroo:

"Med tanke på att du skriver om juniorhockeyn på tikare.se så borde ju du tycka att det är märkligt att inte en enda från den egna leden har tagit en ordinarie tröja i A-laget sen man gick upp och det trots den "satsning" som görs/gjorts... Var i ligger problemet? Det stavas misstro!"

Klart att jag tycker att det är märkligt. Nu har ju visserligen Christian Söderström varit ordinarie som gjorde sin första säsong i seniorålder vår första ES-säsong detta årtusende, detsamma gäller ju Henrik Zetterberg. Mats Hansson var ordinarie till och från också.

Före dessa snackar vi nog Fredrik Modin eller något, i alla fall om vi ska ta spelare som spelat i vårt hockeygym. Magnus Svensson och Martin Johnsson var väl nära i och för sig plus Romö-bröderna.

Det är i alla fall inte något nytt problem detta för oss. Nu har vi bra juniorer på gång och som jag sa så är det ett jättestort misslyckande enligt mig om inte minst tre ur årskullerna 88 och 89 lyckas ta en ordinarie tröja i A-laget.

Men idag ser jag inget fel i hur A-lags truppen är utformad, ingen förutom Eric Moe platsar nämligen på 12 forwards och 8 backar. De andra 88orna har ytterliggare två år på sig och 89orna tre år att bli elitseriemässiga.

Jag har också tidigare påpekat att jag inte får en känsla av att ledarfrågan i våra juniorlag känns genomtänkt. Det har varit mycket Lars-Eje Lindström, Magnus Billman och Peter Smedberg under 2000-talet. Med tanke på klassen på våra nuvarande juniorer i TV-puckens ålder så borde man kunna önskat mer resultat, framförallt att någon 88:a blev draftad men det kommer förhoppningsvis.
Kommentera