1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582163 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #743122

Sv: Skadorna oroar
Känns lite overkill att få skadepanik nu, med nästan tre veckor kvar till premiären. Visst, Sannys tillstånd oroar en smula - inte minst eftersom han är lagkapten och tillsammans med Styf backlinjens tilltänkta härförare.
Ändå: tid finnes. Låt oss icke falla i sken riktigt än.

Backlinjen är ju annars tämligen stark. Räknar kallt med att Koskinen får ett helt annat år än fjolditot - inte skulle väl hans kontrakt spelas ut om man trodde att kroppen var slut och skadeeländet mer eller mindre permanent?
Svedberg har en take-it-or-leave-it-chans. Har han fortfarande det han visade under debutsäsongen i sig? Kan han - med rätt backpartner vid sin sida - prestera åtskilligt bättre än fjolåret? Förhoppningsvis.

Sanny var väl inne på det i någon intervju, svårigheterna att spela ett stabilt spel över hela banan med en så obalanserad trupp som man hade sistens. Ett resonemang som min positiva sida gärna vill ha som delförklaring. En av Timrås styrka de senaste - framgångsrika - åren har just varit förmågan att störa spelet högt, våga lira hårt med backarna och kontra som illrar. Med en fladdrig målvakt, svaga centrar och impotenta målskyttar är det klart att detta spel skiter sig.

Så: jag vill gärna framhäva det positiva: Strålman lär vara ännu bättre än i fjol, Lotvonen och Kokko förhoppningsvis både offensivt skickliga och skadefria. Styfen är styf och Koskinen förhoppningsvis the ol' Koskinen. Vid en ev Sanny-vakans finnes alternativ Svedberg (som vi inte ska såga riktigt än) samt alternativ Moe (ett alternativ som det skrivit spaltmeter om på denna sida - dvs ett eget, löftesrikt frö ur de egna juniorleden).
Kommentera