1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582413 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #856424

Sv: Slaget om Västernorrland Del 5 Modo-Timrå 14/3-07
Underbar seger i går. Reflektioner kolon

- Vad enkelt det kan vara att göra mål. Här har det bränts absurda lägen i flera månader, och så sprutar plötsligt kassarna in. Underbart.

- Modos nervikning var kanske något av det mest patetiska som skådats på en hockeyrink. Finns det någon stolthet i det laget? Kändes det bra att spela av en tredjeperiod på hemmaplan mot ett bortalag som inte behövde anstränga sig det minsta för att hålla nollan? Sanslöst.

- Krizans slutspelspsyke är bara en bluff. Han är inte alls sämre i slutspel än i serie. Så det så. Det ser bara ut så, i statistiken. I går var han ju alldeles...underbar. Fråga bara timråspelarna.

- Har-ald är en fantastisk coach. Och ledare. Han lyckades verkligen få spelarna att behålla fokus efter suddensegern i Timrå. I intervjuer och kommentarer efter matcherna verkar han inte alls helt världsfrånvänd och utan den minsta av aningar om hur man ska vända på det här. Grattis till förlängningen, Modo!

- Modopubliken är verkligen fantastisk. Måste kännas härligt för spelarna att ha ett så magnifikt publiktryck i ryggen. Förstår fortfarande inte att Timrå kunde vinna två raka. Enligt all logiks ramar torde dom skitit ner sig fler gånger än Susanna Sundström.

- Timrå är ett helt fantastiskt cuplag. Oavsett hur det går i den här serien - för faen att det är klart än! - så har dom en oerhörd förmåga att pressa ur max när det gäller. Det finns egentligen bara en plump i slutspelsprotokollet, och det är Kentas feg-coachning som tillät Djurgården styra oss ur kvarten 05/06. I övrigt: underbart. Vilken helvetisk lagmoral han skapat under sin tid i klubben.

- Timrå har Sveriges bästa hockeysupporters. Nej, modolider/lulingar: inte ödmjukast. Men bäst. Gåshud i går. Och gåshud i kvadrat när jag ser alla fantastiska tifon, globeninvasioner eller det tryck som en riktigt bra hockeymatch i Eon kan uppbringa. Och, nej: det är inte fantastiskt jämt. Men det ska det inte vara heller.

- 'The heart of hockey'...hohoho. Say no more.
Kommentera