1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582347 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #90026

Sv: Cluuben
Bragd-Birger: Tror inte det är mer värvningar som gått i stöpet i LHC jämfört med andra föreningar. Och dessutom vet ingen annan än värvningsansvariga hur många som egentligen varit på tapeten, vare sig i LHC eller för den delen TIK. Silly season förtjänar verkligen sitt namn, det är ett fascinerande tjuv&rackarspel med föreningar, agenter och spelare inblandade. För att föreningen X skall lämna besked till spelare A inväntar man besked från spelare B som i sin tur vill ge besked till föreningen Y som väntar på besked från spelaren C som väntar... osv. En soppa. Ibland läcker uppgifterna om spelarövergångar ut, ibland inte. Ibland sker det medvetet, ibland inte.
Artiskskatt kan vara ett sätt att toppa laget för att nå en viss målsättning. Jag tror ändå inte att LHC kommer att ta in resterande tilltänkta nyförvärv på det sättet. Minst en center kommer för att köra hela säsongen, det är jag övertygad om. Om det utöver det kommer till någon på artistskatt får vi låta vara osagt.
Och övertygad om slutspel kan man aldrig vara. Det är inte jag heller. Allting är relativt, för att gissa placering handlar det egentligen inte om vilken trupp man hade förra året, det handlar om vilken trupp man har den innevarande säsongen i konkurrens med de övriga lagen.
LHC har inte 12-13 backar, man har 11 samt en junior på sommarkontrakt. Av dessa 11 har 3 varit långtidsskadade, Ytfelt, Nordstrand och Holmqvist. Dessa behöver lite tid på sig för att komma i slag igen. TJ kom sent in i bilden, och var egentligen inte påräknad. Men eftersom han själv (enl. uppgift) anmälde sitt intresse tog man tillfället i akt. Det hade varit snudd på tjänstefel att inte göra det. Visst har vi lite för många backar, det är jag överens med dig om. Men samtidigt visar erfarenheterna från tidigare säsonger att det ibland är bra att ha en bra trupp. Och att det inte alltid blir så lyckat med panikvärvningar under säsongens gång.
Vilka är de "viktigaste pusselbitarna" vi saknar? En center till? Har lite svårt att se logiken i det.

Det som händer om Nyköping inte vill hyra några spelare är väl två saker, dels får LHC inte in de pengarna, dels får spelarna inte den matchträning som var tänkt. Tough shit, men jag tror vi överlever ändå. Spelarna är nog tillräcklig seriösa för att ta alla tillfällen att spela till sig en plats i laget, och om det innebär ett gästspel i en allsvensk klubb så tror jag inte det är några problem. Det visar historien i alla fall. Timrå har kanske andra erfarenheter.
Ja visst var Bendelin-storyn märklig? Föreningen konstaterar att ledarskapet inte fungerat bra, och därför förändrar man det. Skitkonstigt!
Kommentera