1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581689 inlägg · 6215 ämnen

Cluuben

90144 · » Till forumet


Sv: Cluuben
Oban: Linköping kommer att floppa.
Kommentera

Sv: Cluuben
Alle: en värvnign som Modos Litner skulle ersätta Tomas Johansson.. tycker jag.. eller? kommer inte ihåg när han kom.. om det var mitt under säsongen eller senare.. annars är ju Slegr ett mer känt exempel på underbar spelare som kommit mitt under säsongen som nu hade kunnat komma på artistskatt.. kanske inte handlar om att ersätta Johansson för de tidigare nämnda spelarna är drömspelare.. men att nästan ersätta dem.. Ahxner?
Kommentera

Sv: Cluuben
Johan J: Nordin El Harafoui skulle möjligtvis ta plats i vår 4-femma, inga fler spelare... Abols är f.ö. forward.
Kommentera

Sv: Cluuben
jokklas: Ok då, jag svamlar lite. Är hungrig, trött och inte så logisk. Tänkte att det kanske går flyg mellan Umeå och Östersund, men vem bryr sig egentligen. Hej då.
Kommentera

Sv: Cluuben
om dahle´n, se länk...huvva
Kommentera

Sv: Cluuben
mgamill: Löven.. då blir det ju ännu längre resa och potentiellt ännu större skaderisk. Återigen förstår jag inte din logik. Men jag är ju "konstig" så mycket ligger nog där ;-)
Kommentera

Sv: Cluuben
jokklas: Dessutom har jag många gånger åkt Sollefteå - Övik i lumpen och det är den jävligasta dödsväg som finns. Dahlen skulle riskera livet om han skall hem med bil då och då, så nu hoppas jag att Löven istället kan få ett nyförvärv till isladan.
Kommentera

Sv: Cluuben
Alle: Statistik från officiell hemsida för Södertälje SK ger inbördes möten mot Nyköping.

Säsongen 00/01
27.9 Förlust 3-6 på bortplan
24.11 Vinst 2-1 på hemmaplan
29.1 Vinst 9-5 på hemmaplan
25.2 Förlust 1-3 på bortaplan

Säsongen 99/00 även då vinst och förlust om vartannat. Sammanfattningsvis skulle med säkerhet en del av spelarna platsa i Södertälje.

Nordin El Harfaoui har till i år värvats av Djurgården vilket tyder på åtminstone visst hockeykunnande.

Lettiske backen Artis Abols har tillhört landslaget 1999 men försvinner från Nyköping efter tre säsonger.

Andrei Matitsin är tredje intressant namn.
Kommentera

Sv: Cluuben
jokklas: jo jag tror att det kommer att vara trivsel som avgör valet...
Kommentera

Sv: Cluuben
mgamill: Skaffa en väg karta. Dessutom tror jag inte pengarna kommer styra Dahléns val. Han har för mycke cash för att bry sig om den lilla skillnad ekonomiskt som Timrå kontra MoDo kan betyda.
Kommentera

Sv: Cluuben
Va fan, det stod ju här nedanför ju. Ok, tack!
Kommentera

Sv: Cluuben
jokklas:
Det är du som är konstig. Om dessa sticker (Wahlberg och Weinhandl tjänade bra med stålars) har Modo RÅD att betala en ev. lön till Dahlén. Timrå har väl lagt alla stålar på premiere leagueproffset Wallenberg ;-)
Alla räknar ut Modo varje år och ändå är de kungar i slutspelet, dags att fatta det nu.

Nu vill jag veta hur långt det är till Övik från Östersund, fram med det!!!
Kommentera

Sv: Cluuben
mgamill: Tappar MoDo dessa 2 spelare är de kanske inte längre bästa laget ;-)

Väldigt konstig logik hur som helst att han skulle gå till MoDo pga att MoDo tappar den och den spelaren. Vore väl mer troligt att han kommer om MoDo bara tappar 1 spelare från denna säsong??
Kommentera

Sv: Cluuben
Johan J: Japp, helt klart ett riskabel spel som LHC lirar här. Arenabygget har dessutom blivit försenad om jag förstått det rätt. LHC MÅSTE hålla sig kvar, annars är det kört. VIP-logerna är som sagt redan sålda, kanske inte alla men iaf en majoritet, LHC har alltså en inkomstkälla som i verkligheten inte finns där än. Om det går vägen så kommer LHC ha framtiden säkrat i många säsonger, ekonomiskt sätt och följdaktigen även sportsligt.
Men LHC får även otroligt många sponsorer i stort sett gratis, konkurrensen från andra elitsporter existerar praktiskt taget inte i Linköpingsregionen. De kan ha något stort på gång.. Men det återstår att se om de klarar att etablera sig först.

Jag tror inte att Nyköping har rätt att begära specifika spelare från LHC. LHC måste ha försäkrat sig om att Nyköping tar emot alla de spelare som "blir över" i truppen.. Alla tar väl en plats i Nyköping?
Kommentera

Sv: Cluuben
Cluuben är som en "modäääärn" tvåliterspava fylld med Coca Cola.
Stinn som en liten julgris innan man skruvat upp korken. Därefter
blir den fort avslagen och fullständigt meningslös.

TIK är mer som en svårmodig plåttermos fylld med kaffekask.

Misströsta icke! Styrkan kommer. Som ett skiftbyte på bruket
kommer vi att gå mot slutspel. Kärlek kan ej köpas för pengar.
Styrkan måste komma innifrån.



Sakna en nyspolad ishall.
Kommentera

Sv: Cluuben
mgamill: Lägg till i runda tal sjutton-aderton mil på avståndet till Sundsvall för att kompensera sträckan längs E4. Avståndet kan förkortas genom att ta väg 335 över Sidensjö, väg 87 från Sollefteå och vidare mot Östersund. Har inga uppgifter om BKK1-fordon. Vet du vad Dahlén färdas i?

Har åkt denna väg själv vintertid. Slingrig, snörök och halka betyder broddar och rattmuff på.

En vän till min har färdades med bandvagn i sin militära slutövning sträckan Östersund-Sollefteå. En resa på 15 timmar enkel tur.
Kommentera

Sv: Cluuben
Johan J:
Hur långt är det mellan Östersund och Övik? Och lägg därtill att Modo är det bästa laget och tappar sin poängcenter och kanske Weinhandl. Vet dock inte så mycket om vägstandarden mellan de båda städerna.
Kommentera

Sv: Cluuben
kn: Sett enbart till avståndet ser fördelningen med omvänd proportionalitet ut på följande vis, paribus ceteris.

Timrå IK 0.144
Björklöven 0.286
HV71 0.570

Dessa nyckeltal grundar sig på följande avstånd:
Östersund-Sundsvall 186 km
Östersund-Umeå 370 km
Östersund-Jönköping 740 km

Lägg därtill vägstandard och Timrå vinner ytterligare fördelar tack vare Vägverkets underhåll av E14.
Kommentera

Sv: Cluuben
JAG TROR PERSONLIGEN ATT TIMRÅ KOMMER ATT FÅ DAHLEN.
han är så pass bra nu så han väljer nog timrå. det är väl närmare för han att åka till ö-saund härifrån.
samt att det spekuleras mycket där ute!!
jag tror på timrå. det finns lite pengar från z:a.
Kommentera

Sv: Cluuben
Alle: Oj. Du menar att han blir handlingsförlamad av studens allvar och inte ser något ljus i den dimma som bildas?

Förstår om vem som helst går vilse i den blåbärsskogen! :-)
Kommentera

Sv: Cluuben
Alle: Det är sant som du säger. Har för mig att LHC finansierar nuvarande verksamhet på försäljningen av ett antal VIP-loger till företag över en längre tidshorisont. Man säljer alltså luft i en arena som inte i dagsläget existerar. Låter som en högst spekulativ affär som kan gå i krasch vilken dag som helst. Enligt uppgifter på LHC officiella hemsida så skall LHC avlöna spelarna som i sin tur hyrs ut till Nyköping Hockey. Vad händer då om man inte finner något lämpligt material i den spelartrupp LHC förfogar över? Nyköping nöjer sig inte med restprodukter.

Timrå hade första säsongen i Elitserien ett samarbete med AIK Hockey Härnösand där några av juniorerna fick matchträning. Dessvärre finns inte de ekonomiska förutsättningarna att binda fler spelare än nödvändigt till truppen.
Kommentera

Sv: Cluuben
Johan J: Jag skulle nog lägga mig ner och gråta i ett par veckor om Popovic skadar sig.. Jag tippar att Hallin skulle göra detsamma ;-)
Kommentera

Sv: Cluuben
Johan J: Som jag ser det så är inte Timrå i samma läge som LHC ekonomiskt. LHC har råd. Jag gillar det inte, men så är det. LHC har pengar.

Man jag är övertygad om att Timrå gärna skulle vilja ha en bredare trupp för att försäkra sig eller åtminstone minimera chansen att samma "kris" uppkommer även nästa säsong. Men man har helt enkelt inte råd.. Rätta mig om jag har fel, mestadels spekuleringar/tankar det här..
Kommentera

Sv: Cluuben
Alle: Blir väl en vända i blåbärsskogen i jakt för en efterträdare till nallebjörnen Popovic om han skulle bli skadad. Vad säger SSK-ledningen? :-)
Kommentera

Sv: Cluuben
Alle: Nej, jag är liksom dig alldeles för oinsatt. Det låter ju bra med ett samarbete, kalla det farmaravtal om du vill men spelarna kan inte byta klubb fram och tillbaka i obegränsad utsträckning.

Linköping var inte mer skadedrabbat än något annat Elitserielag.

Timrå för att ta det lag jag är mest insatt i fick ju Marcus Karlsson långtidsskadad två omgångar in på säsongen. Finlänske backvärvning tvingades lägga skridskorna på bänken efter 11 matcher. En annan värvning, klassbacken Robert Jindrich kom inte till spel förrän i åttonde omgången efter en lunginflammation. Tjecken behövde flera månader för att komma tillbaka in i spel.

Vad tvingades Timrå göra? Mikael Simons, värvad som forward från Mora fick ta backplats i krisens Timrå.
Kommentera

Sv: Cluuben
Knugen: Alla spelare på artistskatt är inga hit.. Jag tror inte att det överhuvudtaget går att ersätta Thomas Johansson, artistskatt eller inte. Kan du ge ett exempel på en spelare Y i Thomas Johanssons klass/kaliber som skadat sig och ersatts av en spelare på artistskatt som någorlunda har täckt Y`s plats? Thomas Johansson är nog oersättlig, det vet LHC. Men om en skada på t.ex Casparsson skulle bli verklighet, då kan t.ex Holmqvist eller Ytfeldt ersätta utan nämnvärda klasskillnader i själva kvalitén. Popovic är oersättlig för oss.. Peter Larsson..
Kommentera

Sv: Cluuben
Johan J: Ekonomiskt så är jag helt övertygad om att LHC klarar att ha en väldigt bredd trupp. Jag förstår att de blev lite skrämda förra säsongen när de i vissa matcher var tvungna att spela med centrar som backar p.g.a en massa skador. De anser helt enkelt att det är en nödvändighet att försäkra sig att det inte händer igen.
Kontinuerlig matchträning får ju spelarna om de lånas ut till Nyköping? Dessutom så kan man göra en LHC-femma där de kan spela ihop sig. Jag vet dock inte mycket om hur avtalet LHC-Nyköping ser ut.
Kommentera

Sv: Cluuben
Oban: En citat "bra trupp" är inte detsamma som en bred trupp. Visst är det fördelaktigt rent sportsligt att öka konkurrensen i varje lagdel. Oförutsedda händelser inträffar ibland och då kan det vara positivt med ett sparkapital. Nackdelen är kanske främst ekonomisk för vad kostar det att bänka i medeltal fyra-fem spelare per match under en hel säsong? Spelarna måsta ha kontinuerlig matchträning och får hittar inte god form genom osäkerhet och spel i varannan match. Ett lag fungerar inte slagkraftigt i ishockey genom att bara slänga ihop ett par namn. De måste få möjlighet att spela ihop sig och lära känna varandras individuella karakteristika.
Kommentera

Sv: Cluuben
Bragd-Birger: Tror inte det är mer värvningar som gått i stöpet i LHC jämfört med andra föreningar. Och dessutom vet ingen annan än värvningsansvariga hur många som egentligen varit på tapeten, vare sig i LHC eller för den delen TIK. Silly season förtjänar verkligen sitt namn, det är ett fascinerande tjuv&rackarspel med föreningar, agenter och spelare inblandade. För att föreningen X skall lämna besked till spelare A inväntar man besked från spelare B som i sin tur vill ge besked till föreningen Y som väntar på besked från spelaren C som väntar... osv. En soppa. Ibland läcker uppgifterna om spelarövergångar ut, ibland inte. Ibland sker det medvetet, ibland inte.
Artiskskatt kan vara ett sätt att toppa laget för att nå en viss målsättning. Jag tror ändå inte att LHC kommer att ta in resterande tilltänkta nyförvärv på det sättet. Minst en center kommer för att köra hela säsongen, det är jag övertygad om. Om det utöver det kommer till någon på artistskatt får vi låta vara osagt.
Och övertygad om slutspel kan man aldrig vara. Det är inte jag heller. Allting är relativt, för att gissa placering handlar det egentligen inte om vilken trupp man hade förra året, det handlar om vilken trupp man har den innevarande säsongen i konkurrens med de övriga lagen.
LHC har inte 12-13 backar, man har 11 samt en junior på sommarkontrakt. Av dessa 11 har 3 varit långtidsskadade, Ytfelt, Nordstrand och Holmqvist. Dessa behöver lite tid på sig för att komma i slag igen. TJ kom sent in i bilden, och var egentligen inte påräknad. Men eftersom han själv (enl. uppgift) anmälde sitt intresse tog man tillfället i akt. Det hade varit snudd på tjänstefel att inte göra det. Visst har vi lite för många backar, det är jag överens med dig om. Men samtidigt visar erfarenheterna från tidigare säsonger att det ibland är bra att ha en bra trupp. Och att det inte alltid blir så lyckat med panikvärvningar under säsongens gång.
Vilka är de "viktigaste pusselbitarna" vi saknar? En center till? Har lite svårt att se logiken i det.

Det som händer om Nyköping inte vill hyra några spelare är väl två saker, dels får LHC inte in de pengarna, dels får spelarna inte den matchträning som var tänkt. Tough shit, men jag tror vi överlever ändå. Spelarna är nog tillräcklig seriösa för att ta alla tillfällen att spela till sig en plats i laget, och om det innebär ett gästspel i en allsvensk klubb så tror jag inte det är några problem. Det visar historien i alla fall. Timrå har kanske andra erfarenheter.
Ja visst var Bendelin-storyn märklig? Föreningen konstaterar att ledarskapet inte fungerat bra, och därför förändrar man det. Skitkonstigt!
Kommentera

Sv: Cluuben
Bragd-Birger: Mycke intressant.. precis min åsikt som SSK-supporter.. Jag förstår inte riktigt meningen med att ha 11 fullavlönade backar i truppen(ingen av dem är junior på tillväxt).. pengarna de får in för fem uthyrda spelare till NH90 täcker inte ens lönen och avgifterna klubben har för en av spelarna... NH90 har gjort en grym deal! och kommer säkert utnyttja den fullt ut varje månad.. Men som sagt vad är meningen för LHC? VI säger att de får en skada på exempelvis Tomas Johansson, ska man då ersätta honom med Ahxner från NH90.. låter inte som nån hit.. en annan elitklubb skulle ta en back från kanada eller dylikt på artistskatt för att täcka upp.. det vill säga en back som någolunda kan ersätta den skadade.. Men det kan ju inte LHC för vad är då meningen att ha tre fyra backar utlånade och betala lön för dem.. Ibland undrar jag om anledningen till att LHC ska ha så bred trupp är för att Helber inte vill sparka sina gamla lagkamrater å trotjänare från klubben... säkert inte, men kan ändå inte förstå vad det ska göra för nytta... för även om Casparsson skulle vara ur form som sjätte back är det inte troligt att en inkallad Ytfeldt höjer lagets kvalité.. bara för att han är i hyfsad form.. Å sen det här amatörmässiga artistskattandet.. förstår att som i en sport som basket där en spelare från USA kommer in och dominerar i 9 fall av 10.. men hur bra stämning ger det i hockeylaget när man två veckor innan slutspel måste skicka hem en spelare för att tjäna 3 millar i artistskatt.. Nog kommer LHC nå slutspel..det tror jag.. men dem gör det för en mycket högre summa pengar än som behövs.. för att bli dem mästarna de vill bli får de höja lönebudgeten med 10 miljoner till...med tanke på hur dem sprider pengar... Färjestad har en bred trupp av toppspelare.. LHC har en mycket bred trupp med få toppspelare...
Kommentera

Sv: Cluuben
Oban: Cykling eller inte, tycker ändå att det verkar som om LHC bränt det mesta av sitt krut redan. Är ju några centervärvningar i rad som gått i stöpet nu. Artistskattsresonemanget tog jag från Corren, var väl Helber själv som uttalade just de orden.

Nä, jag känner mig icke övertygad om att LHC blir ett slutspelslag nästa säsong. Förmodligen, men absolut inte säkert. Vilket (ur mitt insnöade perspektiv) är ett misslyckande, då man till en trupp som kom 10:a förra året värvat spelare för mångmiljonbelopp.
När man dessutom har 12-13 backar och ett femtontal forwards på kontrakt men fortfarande saknar de viktigaste pusselbitarna blir jag konfunderad. Än mer då jag ser farmarlagsavtalet med Nyköping. Hur kommer detta att fungera i praktiken? Vad händer om Nyköping inte vill hyra några spelare? Eller om spelarna inte är så jättetända på att skickas dit i parti och minut?

Sen så har vi Bendelin-historien, ännu en märklig detalj. Som det duggar tätt av kring LHC. (Nä, jag tror icke på den Stora Mediakonspirationsteorin.)

Summa summarum: Jag är skeptisk.
Kommentera

Sv: Cluuben
Bragd-Birger: Gillar egentligen inte den här sortens polemik, men eftersom du verkar så helt ute och cyklar så gör jag det ENBART för att hjälpa dig lite till rätta i vår komplicerade värld. ;)
Håll tillgodo :)

Von der Geest stats med 5+10 och -6 är väl inte så märkvärdiga. Men ändå klart bättre än den riktigt breda majoriteten av Timrå's spelare den gågna säsongen. Men var inte nervös för det. För (minst) en ny center kommer framöver. Det handlar inte, som du verkar tro, att man till nöds måste få in denne spelare på artistskatt. Om det hade varit ett måste, hade man då försökt förhandla med Ottosson tror du?
Eftersom truppen till stora delar redan är klar, finns det ingen panik med de sista prickarna över ö:et (som i LinkÖping du vet), utan man avvaktar lugnt vad som dyker upp på marknaden under sommaren. 15/6 är kanske ett intressant datum som ringer lite klockor någonstans?

En 10:e plats är inte bra för något lag sett ur ekonomisk synvinkel. Men fasen vet om jag inte hellre tar den än en 11:e plats...
Kommentera

Cluuben
Har stålarna börjat sina för det charmiga popgänget? Femtielva spelare kontrakterade, men bara två dyngcentrar. Skala av de tyngsta namnen och kolla vad som finns kvar. Någon som blir nervös av att se Von der Geest åka mot tekningscirkeln?
Nu verkar det dessutom som att man, efter att ha fått kalla handen av Ottosson, inte tänker värva någon center förrän till hösten. Allt för att kunna nyttja artistskatten.

Jojo, man kanske inte ska vara så deppig ändå. Helber & Co må ha pengar, när hästarna ska räknas in saknas nog ett par.
Vore fruktansvärt intressant att se hur LHC skulle överleva en 10:e plats.
Kommentera

90144 · »