1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #958308

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2007-12-28
Laken: Jo, jag tycker att du kan ha en poäng i att det är mindre offensivt frejdigt i år. Tycker du det, så tycker du det. Och nog kan jag hålla med om att det ser märkligt trögt ut framåt allt för ofta.
Men: det är din självklara förlängning av denna betraktelse som jag vänder mig emot. Nämligen att:

- Under Kentas tid var det tjo och tjim och fladder i tröjorna

- Under Challes tid är det det inte, därför bör Challe lastas för detta.

Anledningen till att jag protesterar en smula är dels för att jag inte håller med om den romantiska bild av Kenta som vissa här på forumet gång på gång målar upp. Ja, han var en jävligt bra tränare. kanske den bästa Timrå haft i modern tid. Nej, han var inte utan fel. Du, liksom jag och de flesta här på forumet, slängde en hel del kritikskopor åt hans håll när det begav sig. Efter att ha läst i gamla trådar kan man t o m se att historien är så ironiskt blinkande att det finns exempel på tillfällen då jag försvarar Kenta från dina attacker.

Den andra anledningen är att jag inte förstår varför det som Kenta nu - i efterhand - inte kunde lastas för ska vara någon form av bevis för att Challe är en dålig tränare. Jag är så här långt jävligt mycket nöjdare över utfallet i matcherna mot SAIK, Mora och SSK än jag var den förra säsongen. Till exempel. Och jag kan då fan inte se någon skillnad spelmässigt, annat än att man faktiskt lyckats förvalta sina (få) målchanser bättre i år jämfört med ifjol.

Dessutom: hur offensivt har Timrå egentligen varit de senaste säsongerna? Frejdigt, visst. Men hur såg det ut med målskyttet? Om vi bortser från lockout-säsongen har Timrå - undantaget Kentas första år som tränare - legat bland de två sämsta lagen vad gäller antal gjorda mål år efter år. Om frejdigt är det samma som att åka skitsnabbt, brunka och tackla och sedan avsluta bajsdåligt, så visst. In med en sju, åtta Hallin/Wennerberg/Sundin/Hagos osv så har vi ett Team Laken. Du kommer visserligen klaga som fan din vana trogen, men om ett par år kommer du att se det som din ungdoms allra vackraste vår.

Jag är inte helt positivt inställd till Challe. Jag undrar också på vilket sätt han får ut max av spelarmaterialet. Precis som jag skulle varit mot Kenta om det sett likadant ut om han varit kvar och lett laget. Men jag är jävligt nöjd med många av förändringarna. Där har vi t ex matchcoachning, juniorinspelning och en vision om att få till ett rakare, mer effektivt anfallande Timrå. Om han klarar det sistnämnda utan en back av Strålmans kaliber återstår att se. Men, vad faen. Vi ligger ju på typiskt Kenta-snitt vad gäller målskytte, så där torde väl åtminstone du vara nöjd.
Kommentera