1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #958331

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2007-12-28
Laken: Challe sa ju att han inte tyckte Timrå var särskilt offensivt inriktade, sett till det faktumet att man år efter år gjorde bottennoteringar vad gällar antalet producerade mål. Sargsnurr är förmodligen det tacksammaste att försvara sig mot. Och det är lättare för en målvakt att göra en idiotmatch när motståndarna tar hafsiga avslut från alla vinklar.
Så den offensiven kan diskuteras.

Men jag håller med om att anfallsspelet klickat den här säsongen. Inte som under Kentas tid (då var det målskyttet som klickade), utan snarare i det totala anfallsspelet med fler än två samtidigt involverade spelare. Att Challe skulle återgå till 'Kenta-hockey' håller jag dock som osannolikt. Dels därför att man inte har samma typer av brunkarspelare, dels därför att han själv sagt att han tyckte det var ett ineffektivt sätt att spela.
Drömmen är väl ett Frölunda-borta-spel på just bortaplan, och ett, hm...FBK hemma minus alla i baken - spel på hemmaplan?
Låt oss hoppas.

Avslutningsvis: måste återigen dra upp slutspelet 04/05 (lock out - säsongen). Där har du ett klockrent exempel på hur offensiv-Kenta ville fegspela sig genom kvarten. Med den laguppställning han då förfogade över (och den uppenbara offensiva kapacitet man visat prov på under hela grundserien) anser jag det vara ett av de grövsta misstagen en tränare gjort i Timrå under modern tid. Jag satt faktiskt och skämdes när jag såg matchserien. Och nej: jag tror inte Challe hade gjort samma sak.
Kommentera