1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581409 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #962325

Sv: Timrå IK - Modo 2008-01-05
h o c k e y : Jag gillar också Backlund och tycker att han får oförtjänt mycket skit av vissa. Men igår hade han en sämre dag. Och NHL-klass ser jag inte att han är.

När han blev landslagsmålvakt förra året så var han väl helt klart i klass med exempelvis Johan Holmqvist. Men JH kommer aldrig bli en förstemålis i ett NHL-lag som vinner Stanley Cup som jag ser det.

Och detsamma gäller Backe tror jag. Att han blev landslagsmålis förra säsongen sa nog tyvärr mer om standarden på de inhemska målvakterna som var tillgängliga vid uttagningarna. Vi vet vad Backe kan och han har tyvärr inte nått dit denna säsongen ännu. Men förutom de första 8-10 matcherna denna säsongen så har han varit mycket stabil och en av få som har kunnat få godkänt match efter match enligt mitt sätt att se det. Duger han för att bidra till att vi skulle kunna ta SM-guld? Ja, det tror jag men han måste upp i samma klass som förra säsongen... och allt kan inte skyllas på försvaret. Då gör man det lätt för sig, även om det finns stora brister på den fronten i Timrå IK.

Men det var väl inte sedan vi hade en riktigt duktig andrecoach som Eldebrink som försvaret funkat riktigt. Men så hade ju Eldebrink helt andra erfarenheter av försvarsarbete än exempelvis Micke Andersson (inget ont om MA dock). Tror Timrå behöver ett par som Dubbel-Kenta för att få till en riktigt bra balans mellan offensiv och defensiv.
Kommentera