1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581425 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #962369

Sv: Timrå IK - Modo 2008-01-05
JimmyH: Håller med dig i att Backe har haft en längre period då han varit bra. "Problemet" är väl att han sällan verkar göra de där spektakulära räddningarna då han ofta är på rätt ställe och suger åt sig puckarna på ett sätt som ser rätt så enkelt ut ibland. Han upplevs, helt felaktigt enligt min mening, som att han bara gör det han ska och inget mer. De senaste 20-25 omgångarna tycker då jag att han varit i sämsta fall godkänd men i många fall mer än så. Han gör det han ska och mer därtill utan att folk förstår det. Hmmm, hoppas min synpunkt framgick där... inte helt säker själv =).

Försvarsspelet känns för mig som allt för avvaktande. Det anser jag har kostat oss fem likadana PP-mål i baken de senaste två matcherna (2 mot Luleå och 3 igår). Det känns som att vårt försvarsspel bygger på en enda tanke: Avvakta!

I spel 5-mot-5 spelar man avvaktande kring sargen och när motståndaren sedan gör ett par start-stopp så är man bortgjord. I BP så krymper boxen till att bli en tändsticksask (för att hårddra det hela en del) och motståndarna får måtta och invänta gubben som söker sig till bortre stolpen. Ett pass och direktskott och det är ett mål i baken. Jag vill ha ett mer fysiskt försvarsspel i främst 5-mot-5 istället för att inta det obligatoriska avståndet på en armlängd. Sedan borde vi nog försöka stressa motståndaren mer i BP också och inte låta dem styra och ställa utan stress.

Framåt är det ju ineffektiviteten och den där onödiga extrapassningen som stör oerhört mycket. Där finns mycket att jobba på. Bland annat skulle jag vilja att Pärssinen får en kvart på sig att lära de andra vad det innebär att bryta in vid första stolpen. Han gör detta så bra men det är synd att inte fler gör samma sak.

För att avsluta klagosången så hoppas jag att vi snart övergår till mindre rinkar (inte nödvändigtvis NHL-mått direkt). Vi är på tok för söliga i vårt passningsspel och är på tok för passningsoskickliga (norrländsk språkkonstruktion?). Det ska hela tiden tas emot ett pass, om det går att ta emot öht (knähöjdspassningar eller fladderpass om ni känner till dem?), och sedan ska man dra pucken fram och tillbaka ett par gånger medan man kollar vilka man kan passa innan man passar den till näste man som gör samma sak. Tror f*** det att det blir dåligt pucktempo. Detta skulle man vara tvungen lära sig av med om man hade mindre rinkar. Det skulle utveckla intensiteten i svensk hockey tror jag.

Nä, nu känner jag att gallan kommit ända upp i halsen så jag stannar där och konstaterar att det trots gårdagens debacle ändå känns lite bättre än tidigare under säsongen då man inte alls visste vilket TIK som skulle kliva in på isen. Det bra eller det usla, det är frågan. Nu blev det ett långt inlägg spå ha överseende med eventuella syftningsfel och ofullständiga tankegångar.
Kommentera