1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581691 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #999131

Sv: Timrå IK - Brynäs 2008-03-06

Timos comeback igår kändes på förhand extremt osäker. Att han sedan kliver in och dominerar isen som han gör kändes förstås fantastiskt kul! Likväl stod man hela tiden och tänkte. "bakslag, bakslag", i nästan varje kampsituation unde inledningen av matchen. Tacklingen som Danielsson satte in gjorde ont ända upp på läktarplats. Man tänkte att, jaha, där var det slut då, tack för kaffet! Men den var ju inte extrem på några vis, inte alls. Bara en rejäl bröstvärmare. Men samtidigt; hade inte Timo stått pall för den så hade han nog aldrig gjort sig besväret att göra comeback heller.

I övrigt var det väl ingen större match. Timrå tog över allt mer ju längre matchen led. Precis som väntat. Brynäs anno 2007/08 känns faktiskt rätt så harmlösa och nästan extremt förutsägbara. Lyckas man bara plocka undan Brendl i PP så är mycket vunnet. Visst har väl Månsson och Widing sina uppåkningar, men då övriga spelare inte bidrar offensivt räcker det liksom inte till. Men det var ju inte igår som Bynäs IF spelade till sig en plats i kvalserien. Den biljetten löste man redan under höstsäsongen. Om det sedan är Boorks "experimentlusta" eller Östbloms oförmåga/orutin att leda laget nu när verkligheten i form av kvalångest satt sin prägel på laget. Jag stod och led med de stackars bortasupportrar som blev tvingade att stå och se på när kvalplatsen gjöts i sten. Följande rader tillägnas ledningen i laget:

"Vi, de villiga, ledda av de okunniga, gör det omöjliga för de otacksamma. Vi har gjort så mycket under så lång tid, med så små resurser att vi nu har kvalificerat oss att göra vad som helst med hjälp av ingenting."

Vidare går förstås tankarna ett dygn bortom lördagsmatchen mot Luleå. Ännu en kvalserietyngd hoper spelare där. Jag är tämligen säker på att vi inte kommer att ha mycket att hämta där, då vi har exakt ingenting att spela för. Inte i jämförelse med Luleå iaf. Tankarna kommer, förståeligt nog sett till skaderisk och annat, att ligga någon helt annanstans hos våra spelare. Tar vi poämg är det en smärre bragd, om nu inte Mora tar ledningen med 5-0 borta mot LHC under första tio och helt omintetgör Luleås chanser, vill säga.

Det är alltid skoj att spekulera lite. Vad gäller kvartsfinallottningen så torde ett möte vara förutbestämt redan nu. Eller egentligen har väl mycket redan sagts om det, varvid det finns små skäl att resonera vidare. Däremot kan vi ju få två olika scenarion, beroende på hur LHC resp. MoDo placerar sig. Att HV inte tar något annat lag än SAIK finns ju förstås inte. Om vi leker lite med tanken att LHC lyckas betvinga ett ångesttyngt Mora och därigenom befäster andraplatsen så har man att välja mellan Frölunda och Djurgården. Där väljer man, förstås, DIF. MoDo har då kvar att välja på Frölunda eller Timrå. Interesting, interesting. Tatam! Dom väljer Timrå. Igen. Förmodligen räknar Lücknerspöjken med att vi alltjämt lider ångestfyllda och prestigetyngda kval efter kvarten ifjol. Sagt och gjort - Timrå IK there is!
Vad FBK då "väljer" torde vara tämligen klart.

Läget blir då det här:

HV 71-Skellefteå AIK
Linköpings HC-Djurgårdens IF
MoDo HK-Timrå IK
Färjestads BK-Frölunda HC

I det läge som skulle uppstå om Mora i jakt på säker mark lyckas spöa Link*ping så tar ju MoDo andraplatsen. Bara dom gör vad de ska i  sin match. Och det gör de, förstås. Då får vi ju läget att det är Modo som måste välja mellan två lag de haft det småjobbigt mot den här säsongen. Två lag som nog har en förmåga att höja sig nu när det vankas playoffmatcher. Men, MoDo väljer nog Djurgården, det är mitt tips. Då har vi LHC då, som har antingen Frölunda eller Timrå på sin lott. Där har man en väsentligt kortare resväg till Göteborg, men kanske ser man Frölunda som ett större hot än oss. Resvägen får bli vad som avgör; man väljer Frölunda!

Då får vi följande utseende i kvartarna:

HV71-Skellefteå AIK
MoDo HK-Djurgårdens IF
Linköpings HC-Frölunda HC
Färjestads BK-Timrå IK

Kommentera