Tre Kronor

17480 inlägg · 806 ämnen

OS-snack

43817 · » Till forumet


Sv: OS-snack
Ja, det låter både rimligt och logiskt... ;)
Kommentera

Sv: OS-snack
knaskamilla: Skulle säga så här jag: Anledningen till att han fått tagit så mkt defensivt ansvar är just att defensivt bra spelare saknas till viss del i TIK...
Kommentera

Sv: OS-snack
Nu tänker jag försvara Sedinarna, men inte för att jag tycker att de ska få vara med i OS. Där platsar de inte...

I vilket fall som helst, det där med sarhörnen är lite uttjatat nu... ;) Sedinarna har fler fördelar än bara deras förmåga att producera poäng och förvirra motståndarna under långa stunder i sarghörn. T.ex. så drog alltid motståndarlagen på sig mycket utvisningar när de spelade mot Sedinarna, eftersom det var enda sättet för dem att stoppa deras framfart i många lägen. (Om nu MoDo hade varit bra på PP så hade det varit enormt positivt).

Det där med Z...kan det inte vara en kombination av för mkt defensivt ansvar OCH mindre kvalitativa medspelare?
Kommentera

Sv: OS-snack
Da Beezer: Ja, se bara på Foppa, han har vunnit VM-Guld, OS-Guld och Stanley Cup. Han har spelat med bättre killar än vad Johansson har gjort, helt klart. Men Foppa kan avgöra täta matcher, han kan bära Sverige.
Andreas verkar lite oslipt.
Kommentera

Sv: OS-snack
wrinkwnbrandt: Självklart är det en stor klasskillnad på Foppa/Näslund o Z/W... Men samarbetet mellan dem påminner om varandra... Weinis är målskytten, Zäta är framspelaren o grovjobbaren... om vi bortser från Finlandsmatchen i SHG då det var tvärtom då...:) Men de var även mkt vassa när de fick spela ihop i J-landslaget oxå... faktum är att Weinhandl var ett större löfte än Zäta när de var juniorer... även där en likhet med Foppa/Näslund...

Sedinarnas problem är att det känns som de stått stilla i utvecklingen sedan 99 typ... De är fortfarande lika bra som då... I VM senast fick de spela i fjädelinen för 3 VMet i rad tex... Men de kommer var lugna... i OS om 4 år är de med o dominerar, tror att det bara är nyttigt för dem att få känna på lite motgång nu...
Kommentera

Sv: OS-snack
hur kan man jämföra zetterberg/weinhandl med forsberg/näslund.
forsberg och näslund är tusen ggr så samspelta än Z/W och flera klasser bättre.
kan bero på att de spelat i samma formation under en herrans massa sedan juniortiden i modo och fram till näslunds nhl-flytt.

hur många matcher har Z/W spelat i samma formation?
10?

men okejdå.
det där med att ingen är direkt beroende av den andra för att prestera är väl sant, men vem är beroende av någon annan för att prestera? (kom inte och säg bröderna sedin, de har visat att de kan prestera minst lika bra på varsitt håll, saken är bara den att det inte uppmärksammats lika mycket då som när båda två samtidigt gör succé).
Kommentera

Sv: OS-snack
Da Beezer: Är detta ditt slutgiltiga svar??
Kommentera

Sv: OS-snack
Sedinarna är inte dåliga spelare, men de är inte särskilt bra om man jämför med spelare av hög NHL-klass. Det finns ju en anledning till varför de aldrig var aktuella för OS och för att de blivit utbuade av sina hemmasupportrar i Vancouver. Och visst, de var en aning överskattade i Sverige, en hockeynation som hyllar spelare som håller till ute i sarghörnen.

Zetterbergs defensiva ansvar och kunskaper har blivit alldeles uppförstorade. Hans skrala poängskörd beror snarare på bristen av kvalitativa medspelare.
Kommentera

Sv: OS-snack
Måste föresten påpeka att en lokal legend tvingas sluta. Det handlar om Sundsvall Hockeys Mattias Wiklund. Han meddelade på pressconferencen efter dagens match att han tvingas sluta med hockeyn på grund av alltför många och för svåra knäskador.
Kommentera

Sv: OS-snack
Du menar att Sedinarna är dåliga spelare, eller? (Du kanske håller med om att de var elitseriens mest överskattade spelare samtidigt som de gick ut och körde över Brynäs i den avgörande semin -00?)

Och uppenbarligen så gynnas inte Zätas poängskörd av att han fått spela mkt i Timrå, eftersom han i princip är den de bygger laget kring (verkar det som). Han måste ta alldeles för mkt defensivt ansvar för att kunna göra mkt poäng (som jag har förstått det).
Kommentera

Sv: OS-snack
oraklet: Man bör ha i åtanke att Tomas Brolin drabbades av ett alllvarligt benbrott samtidigt som Peter Forsberg ansågs hel och frisk av Colorados läkare. Att han skulle sluta helt har det ju aldrig varit tal om, just därför att hans karriär aldrig varit hotad på grund av någon allvarlig skada.
Kommentera

Sv: OS-snack
Oraklet: Det ligger OERHÖRT mycket i det du säger!
Kommentera

Sv: OS-snack
Kul att se att Foppa verkligen hårdtränar och går in för nysatsningen. Å andra sidan kan man kanske inte begära annat av någon som tjänar lika mycket pengar per match som en vanlig knegare drar in på säg 3 år..
Hur som helst är jag glad att han inte gjorde en Brolinare!
Kommentera

Sv: OS-snack
Självklart passar Weinhandl och Zäta ihop. De hittar varandra och har en oerhörd syn för spelet och det som händer. Dock är båda för bra för att påstås vara beroende av varandra.
En liknelse på samma nivå är Forsberg och Näslund. Oerhört nyttiga för varandra men ingen beroende av den andre. De är stjärnor som kan dominera och visa sin hockeykunskap utan inblandning av ngn annan.

Vi ska nog rannsaka oss själva och vara objektiv när vi snackar Os- kanditater. Nu känns det mer som att vi ska övertyga andra om att just "sin" stjärna är bäst och ska/skulle platsa i Es- laget...

Själv tror jag att Sverige SKA vara nöjd med ett brons. Det finns för många hockeykunniga utanför vårt land som vägrar, med all rätt, att ge Sverige en ädlare valör.

Kongo: Om du läser om och om igen...... kanske det klarnar vad jag skrev!? Jag kanske inte kan svenska på samma sätt som dig.
Kommentera

Sv: OS-snack
knaskamilla: Ska det vara positivt att man liknar "Sardinarna"? Dessutom lär ju Zetterbergs poängskörd gynnas av att han får spela mycket.
Kommentera

Sv: OS-snack
Det är väl klart att de inte är oskiljaktiga. Det är också klart att de kan prestera bra i andra sällskap också. Weinis har väl klarat sig hyfsat i MoDo, och Zäta...ja, han matchas ju tydligen för hårt för att kunna göra riktigt bra ifrån sig offensivt i Timrå.

MEN jag tror ändå att mkt av Zätas framgångar i Tre Kronor har berott på Weinis. Jag tycker verkligen att de två liknade Sedinarna när de spelade ihop (fast jag minns inte vilken match jag såg när jag kom att tänka på det). MEN (igen) å andra sidan så kan man ju anta att OS-laget består av spelare som håller högre klass än Weinis, så han borde kunna få bra hjälp ändå, Zäta. Jag tror dock inte att han kommer att lyckas mot alla världsspelare. Vore kul att ha fel.
Kommentera

Sv: OS-snack
Ett tu Brute: Jo visst finns det fler lag (Tjeckien, USA och Ryssland) med drömtrupper, men i Kanada återfinns många av mina personliga favoritspelare.

Summiten: På vilket sätt har Peter Forsberg en vinnarskalle? Och varför har inte Andreas Johansson det?
Kommentera

Sv: OS-snack
Kanada har väl ganska enkelt nått finalen i samtliga turneringar på den mindre rinken...förutom semin mot Sverige i WC och det är ju inget annat lag som kan skryta med det. I spel på den stora rinken har det inte alls gått lika lätt....sist inte alls. Den avgörande matchen mot Sovjet 72 slutade med 6-5 seger....alltså minsta möjliga marginal när Paul Henderson spelade in sig i HHoF.
Kommentera

Sv: OS-snack
Et tu brute:
Jo, det är väl sant även om de vann matcherna mot Sovjet med 4-3, en oavgjord tror jag... men de vann alla Canada Cup-turneringar utom 1981 då Sovjet körde över Gretzky & CO med 8-1 i finalen... I World Cup vann USA i finalen mot dem...

Saknar turneringar som Canada Cup o World Cup... Skulle vilja ha nån fler turnering än OS där alla de bästa är med... OS-turneringen är alldeles för kort o alla de bästa lagen möter inte varandra... som i Nagano då Sverige aldrig mötte Tjeckien o Ryssland tex... VM känns mer o mer urvattnad...
Kommentera

Sv: OS-snack
Om man bara räknar matcher där de absolut bästa är med så inskränker det sig bara till 1972 och 1998. Utöver matcherna mot Sovjet 1972 så mötte Tre Kronors amatörer även detta legendariska kanadensiska lag vid två möten på Hovet. Första matchen gick i kanadensisk favör, 4-1, men i returen blev det 4-4. 3-3 blev det också nere i Prag mot Tjeckoslovakien innan man anlände till Moskva och matcherna där.

Underlaget är som sagt ganska tunnt. Men det råder ingen tvekan om att det gått lättare på hemmaplan (CC, WC) och liten rink.
Kommentera

Sv: OS-snack
Et tu Brute: När mer än de 8 matcherna mot Sovjet 1972(4 på liten, 4 på stor) o OS i Nagano har Kanada ställt upp med det bästa laget på stor is...?
Kommentera

Sv: OS-snack
Da Beezer: Med tanke på hur det ser ut på papperet så är nog mer än Kanada sagolika :)
Kommentera

Sv: OS-snack
rådbjer: Så Andreas Johansson är en diva för att han tycker att spelare borde komma med beroende på vad de presterat den här säsongen. Peter Forsberg däremot, han är ett helgon, trots att han får ställa upp i OS på gamla meriter. Han vägrar dessutom själv avslöja sina planer om han ska ställa upp i OS eller inte. Men det är ju skillnad på folk och folk... Sen så är jag övertygad om att Peter ställer upp i OS om han känner sig hel, oavsett om han håller måttet eller ej.

Et tu Brute: Jag tänker mer på spelarna och hur de ser ut på pappret. Likt 1998 så har de även i år sagolika spelare, oavsett om de vinner eller kommer sist.
Kommentera

Sv: OS-snack
Da Beezer: Är Kanada speciellt mycket sagolikare än de var i Nagano 98? Då blev det ju tji. Om jag inte missminner mig så plockade väl spelare från Elitserien med sig fler medaljer hem än vad något enskilt NHL-lag kunde skryta med. Kanada har väl egentligen bara gått bra på stor rink en gång? Moskvamatcherna av "Battle of the century" 1972?
Kommentera

Sv: OS-snack
All respekt till Weinhandl som hockeyspelare.
Men att försöka få det att låta som att Zetterberg-Weinhandl vore några oskiljaktiga parhästar som inte kan prestera lika bra i annat sällskap är verkligen jättelöljligt.

Visst hittar de varandra bra, men Zetterberg är inte sämre lirare än att han kan spela skönspel i hundratals andra forwardskonstellationer.
Kommentera

Sv: OS-snack
Sorry, gjort skulle det vara!!!!!
Kommentera

Sv: OS-snack
Skalpjägarn: Va fan har Huselius fjort i landslaget, nada !!!
Kommentera

Sv: OS-snack
Flyers fortsätter ånga på i NHL och körde över Trashers med 7-4 i natt. Jiri Dopita tredubblade sin tidigare målskörd efter fyra mål (och dessutom en assist). LeClair och Williams hade båda 1+2. Noterbart är att Flyers tre bästa poängplockare (Gagne, Roenick och Recchi) inte svarade fr en enda poäng. Närmast väntar derby mot Devils på torsdag innan det är dags för derbyt med stort d, New York Rangers på lördag.
Kommentera

Sv: OS-snack
För att han har spelat i par med honom när han har lyckats i Tre Kronor hittills. För att de är som Sedinarna, ungefär.
Kommentera

Sv: OS-snack
Da Beezer: Hehe... jo det är sant... o ingen skulle bli gladare än jag om du får rätt angående honom...:)
Kommentera

Sv: OS-snack
Lemiuex verkar för övrigt göra comeback nästa vecka. Vi får se om det stämmer och hur länge det håller.

Gagne har vi redan debatterat i Sundsvall Hockeys gästbok. :-) Han komer inte bli bänkad utan vara en av turneringens bästa spelare.
Kommentera

Sv: OS-snack
Da Beezer:
Är själv mkt orolig angående Lemieuxs medverkan... Vore minst sagt tråkigt om en av tidernas bäste inte kan medverka... Kanske man tar med honom o bara använder han i PP typ, om hans rygg inte håller för hela turneringen... Även en hjärnskakning till för Lindros o det är gonatt för honom att medverka...

Jo, Joe Nieuwendyk lär bli 13:e forward, eventuellt Gagne kanske... Owen Nolan känns given i de 3 första kedjorna, var väl dessutom tom förhandsnominerad har jag för mig...

I övrigt tror jag Cujo blir förstekeeper, Peca o Yzerman blir de defensiva centrarna... antingen Lemieux, Sakic eller Lindros får spela ytter...
Kommentera

Sv: OS-snack
El Maco: Jag instämmer nästan helt med Brunos kommentarer rörande OS-uttagningen.

Flyers-Trashers drar snart igång. Simon Gagne och Eric Desjardins gör comeback för hemmalaget
Kommentera

Sv: OS-snack
Länkar till en kille som gillar OS-truppen.
Kommentera

Sv: OS-snack
Jimmy: Flyers är rädda om draftvalen så det lär knappast vara några skottpengar på Lindros, men FUC lär explodera varje gång han åker på en smäll.

Det kommer helt klart att bli en fröjd att beskåda OS, främst Kanada vars lag är sagolikt. Angående centrarna så lär väl Nieuwendyk (i viss konkurrens med Owen Nolan) vara lagets trettonde forward och därmed inte spela särskilt mycket. Jag tror dessutom att det finns stor risk att mjuke Mario Lemieux (och även psykiskt instabile Theoren Fleury) missar turneringen.
Kommentera

Sv: OS-snack
Varför skulle han sakna Weinhandl? För att dribbla bort honom eller?
Kommentera

Sv: OS-snack
Jag orkar inte läsa hela debatten, men jag har en åsikt: jag tror inte att Zäta har en chans i OS. Jag tror dessutom att han kommer att sakna Weinis. Fast han kanske får spela med ngn av samma kaliber, iofs... Jejje. Den som lever får se.
Kommentera

Sv: OS-snack
NHL-världens tuffaste liga... Finns det fler än en?
Kommentera

Sv: OS-snack
Skalpis: Frågan är om Husse är så mycket bättre än Zäta i dagsläget? Okej han spelar i NHL- världens tuffaste liga, men betänk att Zäta dominerar ( som flera uttrycker det) kapitalt i ett elitserilag i Sverige som föder spelare på löpande band för NHL och just världens hårdaste liga. Es har blivit sämre och Timrå Ik ligger sisst- visst. Men ändå hyllas han som vilken jättestjärna i vilket elitserielag som helst. Det sägs att han till och med skulle vara bättre med spel i ett Es- lag av "rang."

Frågan kvarstår dock: Om Zäta eller Husse är rätt!? Vi är ju trots allt lite färgad- eller hur?

Vidare måste jag säga att Foppa är ett självskrivet kort i Os om han kommer igång och kommer in i matchtempo. En spelare som är född till att spendera livet i en hockeyrink och inte lär behöva alltför mycket tid för att acklimatisera sig till en- för honom helt naturlig miljö. Det är ett självskrivet kort enligt mig. Man blir inte en Foppa, eller en Sundin, eller en Lidström över en natt. Det är medfött vill jag påstå. Så med rätt matchtempo och "skridskor på" så fort som möjligt kan det vara en direkt avgörande faktor för var medaljerna hamnar i Os!
Kommentera

Sv: OS-snack
Huselius stormtrupper (skalpjägarn) drar fram ensam fram mot resten...

tror fortfarande inte att foppa gör en Lemieux-comeback... men den som lever får la se...
Kommentera

Sv: OS-snack
skalparn: Mario Lemieux gjorde väl hyggligt ifrån sig efter 3,5 års uppehåll... Blir Foppa frisk är han Sveriges bäste spelare o kanske hela världens bäste... dessutom brukar han vara ruggig vi comebacker från skador tidigare... här ska man vänta in i det sista...

OS avgörs inte på om det är Zäta eller Husse i Sveriges fjärde kedja...
Kommentera

Sv: OS-snack
mike66> Tjötet Husse vs. Zäta gäller att husse är bättre, och om någon av de 2 är han den som mest förtjänar ett OS-guld. Vad har zäta gjort i landslaget, förutom SHG...

Hörde också på TV4 att foppa är tillbaka till colorado, och redo för ett par matcher innan os...
Lägg ner! Som folk skriver, han hinner aldrig få den rätta matchträningen. Inget spel på 4 månader? Kan det bli värre? Fast det är ju klart, en frisk och vältränad foppa är ju guld för vilket lag som helst. fast å andra sidan, jag har slutat tro på sagor...
Kommentera

Sv: OS-snack
Även om Foppa inte är helt 100% till OS, så har han ju 3 matcher på sig i början att spela in sig och slipa formen. De första 3 matcherna är ju bara placeringsmatcher inför "slutspelet". Ska man vinna OS guld så måste man ju slå alla lag, så vem man möter i kvarten är ju så sett av akademisk betydelse.

Nu menar jag inte att det räcker med 3 matcher för att komma i form, men om han har spelat några matcher i NHL och börjar få upp flåset, så ska han med tycker jag.
Kommentera

Sv: OS-snack
Da Beezer:
Ja, du... Håller med dig om Arvedson iaf, han är given... Skulle han få vara skadefri en hel säsong så skulle han vara en het kandidat till Selke-Trophyn...Håller även med om att Sverige knappast vinner guld, Canada o Tjeckien slåss om det med USA som outsiders... Skulle vara mkt nöjd med ett Svenskt brons... men det är små marginaler... som vanligt... Salo, Lidström, o Sundin det är våra tre största nyckelspelare... de måste lyckas för att vi ska lyckas...

Orkar inte gå in på Zäta, Ma Johansson vs Husse, Höglund, Nylander, Modin diskutionen igen... Jag litar på Hardy Nilsson... Det är högget som stucket mellan dessa spelare, hade inte protesterat om det hade blivit tvärtom heller... Hardy valde rollspelare före stjärnor...om det är riktigt eller ej får vi se i februari...

"Big Eric" tillbaka i First Union Center... ojoj... lär bli nåt det... hoppas Flyers vinner o att Lindros slipper skador bara... vill se han i OS... Undra vilka som får spela centrar i Canada förrsten...? Lindros, Sakic, Yzerman, Lemieux, Peca o Nieuwendyk är alla vanligtvis centrar...
Kommentera

Sv: OS-snack
Som Henrik Zetterberg spelar nu är han en av Sveriges bästa forwards. Trots att han inte spelar i NHL. Tänk, alla de nuvarande svenska NHL-spelarna kommer från trista och värdelösa Elitserien en gång de med.
Kommentera

Sv: OS-snack
Defensivt skickliga spelare har man så det räcker. Därför känns det befogat att ha med offensiva vapen som Modin, Nylander, Huselius och Höglund. Höglund, Sundin och Renberg är ju dessutom redan ihopspelade och där hade man haft en klar kedja. Sen så är jag av den uppfattningen att man ska komma med i OS därför att man är bra, inte för att man är ung och lovande.

rådbjer: Jag har tittat på laguppställningen och den är inte särskilt skräckinjagande om man tittar på USA, Kanada, Tjeckien och Ryssland, de lag Sverige ska spela mot. Det kanske är du som bör ta en extra titt på Sveriges laguppställning.

Som alla andra spelare måste Forsberg också bevisa att han skall ha en plats. Spelar han inte hockey före OS ska han inte vara med. Så enkelt är det. Jag håller helt med makarov att man hellre har Nylander & co i stället för en avdankad Peter Forsberg. Att du sedan tror att Peter gått på 75% i NHL de senaste åren är bara löjligt. Han har liksom övriga spelare drabbats av skador. De flesta biter dock bara ihop och kör på.

Märkligt att folk kan ifrågasätta Arvedssons existens i laget. Han är förmodligen Sveriges bästa defensiva forward och en av de bästa i NHL.

Guld till Tre Kronor. Knappast. Medalj är nästan en utopi.
Kommentera

Sv: OS-snack
rådbjer: ja den som lever får se....
Kommentera

Sv: OS-snack
Frasse: Mycket möjligt, men det anser inte vår GM o Hårde Hardy.
Dom har tydligen en annan åsikt. :)
Skit samma det blir guld ändå!!!!!!
Kommentera

Sv: OS-snack
rådbjer: jag skiter i VEM han konkurrerade med, anser att han skulle tillföra mer än många andra i truppen. MEN, vem vet, han kanske kommer in nu om Foppa tackar nej (bäva månne den dagen...), å tar man inte ut honom då, ja då vet jag inte vad jag skall säga....

Vad tycker ni om "sportgalets" buggade samtal då förresten! =)
se länktips....
Kommentera

Sv: OS-snack
Frasse: Visst, men nu konkurrerade han inte med Arvedsson utan med Z. (tror jag) :)
Kommentera

43817 · »