Tre Kronor

17214 inlägg · 806 ämnen

World Cup

« · 394411 Till forumet


World Cup
Jag maste nog utnamna Kenny Jonsson till Sveriges mest underskattade eller bortglomda spelare. Jag menar i alla spekulationer om hur World Cup laget ska se ut osv sa ar han antingen inte med eller sa placeras han langst ner bland kandidaterna. Detta ar den back som i mina ogon var den basta av de som var i Salt Lake city. Patrik Thorneus (han e visserligen forlaten eftersom han har noll koll pa hockey) skriver i sin bedomning att det ar bra att ha Kenny med eftersom han gor sa manga poang. Sen nar? Kenny ar en defensiv spelare. Visar hur bra koll man har pa denna spelare.
Kommentera

Sv: World Cup
Hepp hepp, här kommer mitt World Cup lag:

[f]Forwards:[/f] Peter Forsberg, Markus Näslund, Mats Sundin, Daniel Alfredsson, Henrik Zetterberg, Michael Nylander, Fredrik Modin, Per-Johan Axelsson, Tomas Holmström, Andreas Johansson, Samuel Påhlsson, Jörgen Jönsson, Markus Nilsson och Niklas Sundström.

Skulle gärna se Sedinarna, men vette sjutton vilka dom skulle peta. Isf Nilsson och Johansson. Men Nilssons tyngd behövs och en Johansson i målform är alltid bra.

[f]Backar:[/f] Niklas Lidström, Mattias Öhlund, Markus Ragnarsson, Kim Johnsson, Mattias Norström, Dick Tärnström, Niclas Hävelid och Christian Bäckman eller Kenny Jönsson.

Svårt val här mellan Bäckman och Jönsson. Men Bäckman är på uppgång och Jönsson har jag aldrig varit imponerad av.

[f]Målvakter:[/f] Mikael Tellqvist, Tommy Salo och Henrik Lundqvist.

Tellqvist förstaval i mina ögon. Rutin på backupen i Salo och Henke kan sitta och titta på. Tycker inte han håller riktigt än mot det tuffaste motståndet.
Kommentera

Sv: World Cup
Hawerchuk: Du har tagit ut 6st naturliga centrar. Vilka spela yttrar och hur?
Kommentera

Sv: World Cup
JimmyH: Dom enda jag ser som naturliga centrar är Sundin, Nylander och Jönsson. Resten har spelat ytter med framgång, så inga problem alls. Dessutom ger det ytterligare styrka i viktiga tekningar att man har en bred erfarenhet där.
Kommentera

Sv: World Cup
Hawerchuk: Okej jo det stämmer. Även om jag nog ser att Samuel Påhlsson ska spela center om han ska vara med.

Det känns som vi har 8 givna forwards i Forsberg, Näslund, Zetterberg, Sundin, Alfredsson, Axelsson, Modin och J.Jönsson.

Sedan så är det 4-5 platser kvar.

Som centrar slåss Nylander och Påhlsson om en eller eventuellt så finns det plats för båda beroende hur man vill placera Zetterberg och Forsberg. Är det en plats så går Påhlsson före för mig.

Sedan 3-4 yttar och där så är Nils Ekman, Sedin och Sedin, A.Johansson, Sundström, Holmström, Nilson, Höglund och Nordström de som kan känna sig aktuella. Ingen fler, hur hårt än Per Mårts skulle vilja att ha med Johan Davidsson så är han inte i närheten trots att han var bäst i Elitserien.

Jag har själv väldigt svårt att se vilka som borde få de sista platserna, väldigt jämt och mycket beroende av vilka typer av roller vi ska ha.
Kommentera

Sv: World Cup
På backsidan har vi givna namn i Lidström, Norström, Johnsson, Öhlund, Tärnström och K.Jönsson. Det är 6 stycken. Marcus Ragnarsson borde ligga väldigt bra till också. Daniel Tjärnqvist, Niclas Hävelid och Christian Bäckman kan känna sig aktuella. Sedan så är det ju osäkert om vi ska ta ut 7 eller 8 backar också. Är det 7 så får de 3 sistnämnda inte plats.

På målvaktshåll så vill jag att Lundqvist och Tellqvist slåss om första platsen. Tommy Salo har gjort sitt, möjligtvis kan han få en reservplats men skulle det vara upp till mig så skulle jag ha Liv som tredje målvakt.
Kommentera

Sv: World Cup
Jönsson kommer säkert vara med men är det rätt? Hur många år sedan är det han var i NHL? World Cup blir en ren ren NHL turnering med NHL rink och NHL regler och då också såklart det spel man ser i NHL.

Jag vill ha med Sedinarna, de är bättre än vad alla tror, den gågna säsongen var de stundtals mycket bra.
Kommentera

Sv: World Cup
Deas: Ska man bygga om arenorna i Europa for denna turnering da eller ska alla matcher i Europa gruppen spelas i Arboga ishall???
Kommentera

Sv: World Cup
Mygel: Hur avancerat tror du att det är att krympa en isyta? Göra om sargen och spola lite annorlunda borde väl räcka?
Kommentera

Sv: World Cup
JimmyH: Jovisst, men vad jag minns (mitt minne kan vara kasst) sa spelades matcherna i Europa gruppen pa europeiska rinkar i senaste World Cup
Kommentera

Sv: World Cup
Mygel: Om jag inte minns fel så flyttade de in sargerna en bit. Har för mig att det syntes tydligt. Blev påmind om det för ett tag sen då jag såg delar av Sverige-Finland matchen. Jag är inte 100% säker dock men tror det är så eftersom World Cup ska spelas på NHL rink.
Kommentera

Sv: World Cup
Deas: Ok. Annars har vi ju alltid Arbogas rink ;)
Kommentera

Sv: World Cup
Gunnar håller med. Mackan ska med! ;)
Kommentera

Sv: World Cup
Hawerchuk: Nilson-Forsberg-Näslund vore ett bra alternativ mot just Kanada för att ge Forsberg lite mer andrum.

Foppa har annars väldigt dålig statistik mot Kanada. Om vi räknar JVM, VM, OS och World Cup så har Foppa varit med och slagit Canada 2 gånger och förlorat hela 8 gånger. Enda segrarna är OS-Finalen 94 på straffar och VM 98 då han hade stor show vid Sveriges 7-1 seger.

Tre Kronors trupp kommer vara stark nog att besegra alla lag utom Kanada som får bli storfavoriter. Kan vi komma underfund med hur vi ska slå Kanada så är mycket vunnet.
Kommentera

Sv: World Cup
JimmyH:
Kan ju testa med att göra ett mål mer än dom
;-)

Skämt å sido, man får nog inte kliva undan i närkamperna som dom gjorde nu under VM, då vinner man inte mot Kanada.
Kommentera

Sv: World Cup
JimmyH: Absolut det är ett alternativ. Även om jag helst ser en återförening av Sundström-Forsberg-Näslund.
Kommentera

Sv: World Cup
Hawerchuk: Låter som en bra kedjekombination men det får vara någon på isen som kan sätta hårt mot hårt när det behövs. Nilsson känns lite tuffare och hårdare än Sundström
Kommentera

Sv: World Cup
JimmyH: för att kunna slå Kanada så måste vi köra mycket tuffare och ge igen med samma mynt som Kanada gör och inte vika ner oss det minsta.
Kommentera

Sv: World Cup
frölunda: Ja, vi ä lite dåliga i närkampsspelet.. såna som foppa o nyllet ska bara köra finlir hela tiden.. dom måste ju kunna smäll på lite dom oxså!
Kommentera

Sv: World Cup
heart:

Om du påstår att Foppa inte kan smälla på så kan du inte veta mycket om hockey. Enligt många hockeyexperter ansedd som en av de bästa på att möta tacklingar och vända det till sin fördel t ex.

Pat Quinn uttalade sig för några år sedan och sa då att han ansåg Forsberg vara den största instigatorn i NHL. Varför? Jo, för att han smällde ofta på med rena tacklingar och fysiskt spel i närkamperna och när spelarna skulle ge igen så var han så stark att de var tvingade att använda oschyssta medel för att få stopp på honom.
Kommentera

Sv: World Cup
Poffa: Foppa kanske.. Men han spelade alldeels för omständigt i VM.. Nyllet va väl så där. men han har en förmåga att överarbeta alla situtioner...
Kommentera

Sv: World Cup
heart:
De är väl snarare våra spelare som inte klarar av finliret som ska smälla på, t.ex Jonathan Hedström. Foppa och Nyllet får gärna hålla sig till finlir, men vi vet ju också att Foppas närkampsspel redan är av världsklass också.
Kommentera

Sv: World Cup
heart: Det där var ett skrattretande inlägg ;)
Kommentera

Sv: World Cup
Ser att de flesta röstar på Lundqvist nu efter VM. Håller inte med där, han har ingen erfarenhet av NHL och det är en uttalad skillnad att vara målvakt då det spelas på det sättet. Dessutom darrade han i finalen, World Cup skulle nog vara än mer nervpirrande...
Tellqvist kanske? Eller förhoppningsvis en Salo som kommer upp i gammal god standard. Fast det är inget jag räknar med längre...
Kommentera

Sv: World Cup
7 lag kommer samtliga ha medaljchans, fast Kanada är såklart favoriter. Själv hoppas jag verkligen att Sedinarna får vara med, fast det är nog tveksamt...
Sundström tvivlar jag starkt på, han togs inte ens ut till VM ifjol.
Kommentera

Sv: World Cup
Deas:

Jag ser gärna Sundström med, han brukar vara bra i landslaget, inte minst under senaste OS då han var en av dom bättre enligt mig.
Kommentera

Sv: World Cup
Hawerchuk:

Varför är inte Niklas Eriksson från Leksand med för ;)
Kommentera

Sv: World Cup
Mattias - 74:
Kanske för att han står i skuggan av sin lillebror...
Kommentera

Sv: World Cup
wille: tss i skuggan av lillebror .....du är rolig du
Kommentera

Sv: World Cup
wille: Man ska inte se för mycket på sportspegeln, det kan lätt förvrida ens sinne...........
Kommentera

Sv: World Cup
Idag kl. 14.30 presenterar Hardy Nilsson Tre Kronors trupp till World Cup. Nåt att se fram emot...
Kommentera

Sv: World Cup
Kul att Sedinarna fick chansen, trodde inte riktigt på det.
Kommentera

Sv: World Cup
mangan: Vilka då till exempel? Svartvadet och Salomonsson möjligtvis, men nu är inte Svarten färdig rebiliterad. Nä, Sedinarna är mycket väl värda sin plats.
Kommentera

Sv: World Cup
Lumber Jack:

Ja, varför inte skicka bara folk som spelat eller spelar i Modo? Alla torde ju vara väl värda en plats.
Kommentera

Sv: World Cup
Robert P: Med tanke på att det inte finns någon bättre center än Svartvadet i elitserien så är det valet tämligen enkelt. Salle visade med all tydlighet i VM att han tillhör det absoluta toppskiktet bland ytterforwards i ES. Två helt logiska val, oavsett var de spelar. Men jag framhåller ändå att det var helt rätt att ta med Sedinarna.
Kommentera

Sv: World Cup
Robert P: Jag är mycket nöjd med denna trupp!

Sedinarna är jag rädd att de lär bli förpassade till läktaren. Otroligt skönt att de petar Nylander som av många är överskattad och även att Christian Bäckman får chansen.

Det enda jag invänder emot är att Daniel Tjärnqvist tar plats. Jag skulle hellre sett Kenny Jönsson.
Kommentera

Sv: World Cup
JimmyH: Om sedinarna hamnar på läktaren så köper Andrea Johansson korv åt dem.

The Twins kommer lira, göra succé som vanligt i blågult.
Kommentera

Sv: World Cup
Spud: Ärligt så minns man knappt när tvillingarna spelade i landslaget senast? Du kanske vet?
Kommentera

Sv: World Cup
Perfa!

Zäta - Sedin - Sedin kommer snurra motståndarna trötta. Vilken knall, trodde aldrig Hardy skulle våga. Nu luktar det guld.

Lite besviken men inte förvånad att Johansson och Tjärnqvist är med. Men man kan inte få allt.

Över lag är jag otroligt nöjd med truppen.

Marcus Nilsson!
Kommentera

Sv: World Cup
Dream Team: Danne spelade senast 01 3 matcher 2 ass året innan blev det 7 matcher 2 mål och 3 ass.

Henke spelade också 01 och skrapade ihop 1 pinne på 9 matcher, succén var given. Året innan fick han samma statistik som sin bror.
Kommentera

Sv: World Cup
Hawerchuk: hoppas ju lite på att zäta får finare sällskap :D
Kommentera

Sv: World Cup
Spud: Jo, jag kan mycket väl förstå att det var en succé för dom personligen, med deras mått mätt.
Jag har svårt att se vilken roll Hardy Nillsson/Ulf Dahlén har tänkt att dom ska få i WC...
Kommentera

Sv: World Cup
zoof: Nu snackar vi talang inte utseende.
Kommentera

Sv: World Cup
Dream Team: Med deras mått mätt... Alltså du menar de mått som innebar att de dominerade en hel elitserie och om det fanns lite rättvisa i världen så hade det räckt till sm guld. För att sen direkt ta en plats i ett av NHL bättre lag och för att i senaste säsongen göra 42 poäng med plus 23 för henke och 54 poäng och plus 18 för danne. Med deras mått mätt är de nog inte så kommer de nog tillföra blågult något även denna gång.
Kommentera

Sv: World Cup
Ojojoj!!!! 7 stycken Västernorrländska forwards i World Cup, inte illa. Kunde de inte ha petat in Weinhandl, Sundström, Salle och Svarten när de ändå är i farten. Och ja, MODO är bäst....
Kommentera

Sv: World Cup
Icing-Ove: varför ska dom peta in spelare som inte har nått där och göra?
Kommentera

Sv: World Cup
Hawerchuk: zäta är både mer talangfull och snyggare
Kommentera

Sv: World Cup
Icing-Ove: 2 lirare från lilla njurunda :)
och ja, Timrå Rular :)
Kommentera

Sv: World Cup
Poffa:

Är snarare Lumber Jacks Modo-runkande som lyser igenom än mitt Modo-hatande.

Att påstå att Svartvadet är Elitseriens bästa center är ännu ett bevis på denne modoits objektivitet.

Debatten blir mer givande om folk skulle vara någorlunda objektiva.
Att anse att bröderna Sedin skulle vara givna i en VM-trupp och att Svartvadet är Elitseriens bästa center bidrar inte med speciellt mkt till bordet, om man säger så.

Då vet man hur det är att debattera med personen i fråga. Allt från Modo rulezzz, allt från andra lag suckzzz.

Och då ska jag få sitta där och ta emot skit av dig för att jag väljer att se objektivt på det hela. För säger jag att allt från Modo INTE rulezzz, så hatar jag tydligen Modo.

Om det är på den nivån ni ska ligga kan ni lika gärna hålla till i eran egen gästbok där ni kan sitta och beundra erat felfria lag och alla dunkar varandra i ryggen.

Hur fan kan man påstå att folk hatar ett lag för att man ifrågasätter att sedinarna ska vara givna?
Kommentera

Sv: World Cup
Icing-Ove: Weinis som västernorrlänning, antar att snåljåparna från söder grinar när de läser det.
Kommentera

Sv: World Cup
Icing-Ove: Weinhandl är från Småland. Right?

zoof: Nu förstår jag inte vad du pratar om. Du menar alltså att eftersom t ex Foppa är bäst i det svenska laget kan han inte spela med en mindre talangfull spelare som Näslund eftersom Foppa är bättre. Det är din logik.
Kommentera

« · 394411