Vetgirig.nu

3612 inlägg · 31 ämnen

Uppslag till antifuskliga

1136333 · » Till forumet


Sv: Uppslag till antifuskliga

Lägger till:

Din liga tror jag därför först på i ett steg två, av en uppstrukturering av Vetgirig.nu - efter att vi sett till att lagt grunden för en garanterad statusbas - samt istället för att en ensam ligeadministratör ska (sett utifrån) godtyckligt deleta deltagare, så får en delvis dold funktion vid namn Double Nick Squad ta hand om denna hantering i någon slags demokratisk form.

Kommentera

Sv: Uppslag till antifuskliga

Tanken är god, K70:
Men jag är tyvärr inte övertygad om att detta är rätt väg att gå i praktiken. Det du - läs: vi - vill är att få bort Multiple Nickers i första hand, och Severe Other Fuskers i andra - från hela siten Vetgirig. Jag skulle gissa att en Dubbelnickare med smutsigt mjöl i påsen helt enkelt inte skulle ta risken att anmäla sig till en sån här liga - och då faller själva idéen lite grann.

Om man ställer sig frågan vad som kan tänkas driva en människa som lägger ned tid och kraft på att dubbelnicka sig fram i tillvaron, så tror jag att det är så enkelt som

status på siten

Om vi pratar enbart Vetgirig, så får du status antingen genom att bli en aktad person i forumdebatter, genom att bli en aktad jurymedlem eller frågeskapare, genom att göra bra resultat i enskilda ligor/cuper (som betyder mycket för just dig) - eller att samla meritpoäng, och antingen synas i Hall of Fame's topplista eller Duellen-listan. Eller troligast - en kombination av ovanstående.

Dock tror jag att av praktiska skäl väljer en Dubbelnickare bort forum- jury- och frågearbetet - om nu inte det är huvudskälet (som i avsvalnande J/Södra-caset) för statusjakten. Det är enklare att dopa sig till framgång och status i tävlingar - om man bara är lite clever och metodisk.

En Ren Liga enligt ditt koncept tror jag skulle kunna fungera om den blev sanktionerad av Vetgirig - och då skulle generera gott med meritpoäng. Idag, med Conth som en Generic Spretande Bromskloss in Panic, skulle dock detta aldrig gå att genomföra.
(Jämför en katt på heltäckningsmatta som du drar i svansen, men som inte vill åt ditt håll)

Din liga tror jag därför först på i ett steg två, av en uppstrukturering av Vetgirig.nu

Kommentera

Sv: Uppslag till antifuskliga
Metal Guru: Ja utredningsmetoderna bör inte berättas i detalj. Däremot kan det ju vara smart om ligaadministratören iaf får ett andra utlåtande innan någon kickas ut.

Statusen är viktig och status börjar med ett bra namn. Sedan krävs ett bra frågeurval, en bra tävlingsform och sist men inte minst ett starkt startfält. Är alla de bästa (rena) spelarna med så ökar givetvis statusen på ligan.

Det handlar om att skapa den mest statusfyllda privata ligan på hela vetgirig.
Kommentera

Sv: Uppslag till antifuskliga
K70:
Hmm. Först och främst - det måste vara status att vara med. Se'n vad som används i fuskjagandet måste vara hemligt. Se'n får jag fundera mer imorrn.
Kommentera

Uppslag till antifuskliga
Med all respekt för Waynes eminenta frågesportsfuskliga, så kan jag inför mitt sjunde möte med helt obekymrade quizMAIPbrallisnickljungbylover ändå känna att det vore befriande med något försök till motpol i ligaväg.

Visserligen tänkte jag för allas (inte minst min egen) sinnesfrid ta en timeout från dessa grubblerier, men nu poppade det i alla fall upp en skiss över att starta ännu en liga utan att jag lyckades hejda denna tanke. Inriktningen skulle vara att göra livet besvärligt för de usual suspects och att använda, om inte godtyckliga, så åtminstone inte så förbannat höga beviskrav för oschysst spel som annars verkar krävas. Det vill säga från början markera att någorlunda grundad misstanke innebär krav på förklaring och därefter - i just denna liga - eventuell uteslutning. Conth kan ha vilket regelverk han vill, men som ligaadministratör måste jag ju kunna välja att plocka bort icke önskvärda element utan att någon kan döda mig för det?

Såhär tänkte jag mig, ungefär, att man kunde formulera regelverket för just denna liga (suck, som vanligt blir det en hel följetong när jag skriver ett inlägg, men håll ut):

Kvalifikationskrav: 100 meritpoäng eller mer i Hall of Fame krävs för deltagande. Övriga får harva på och samla poäng innan de är välkomna att anmäla sig. Detta för att hindra nya "stjärnskott" med svårlästa "fingeravtryck" SAMT för att hindra att eventuellt utslängda i vredesmod skapar fem nya nick och dänger in utan att någon kan stoppa det.

Uttalad rätt och avsikt att stänga av misstänkta fuskare: Samtliga som anmäler sig till ligan måste ha klart för sig att misstanke om att en spelare använder flera alias, KAN leda till uteslutning, ÄVEN om misstankarna inte går att bevisa till 100% utan kanske bara till 85-90%. Detta avgörs av ligaadministratören, eventuellt i samråd med några dokumenterat rigida fairplayfanatiker. Men det kommer att krävas flera indikatorer och man får tillfälle att försöka förklara sig innan någon stängs.

Exempel på sådana indikatorer som kan kräva förklaring och eventuellt leda till avstängning är:
- att skriva ett inlägg i chat eller forum som uppenbart är under "fel" namn
- att upprepade gånger anmäla sig till samma ligor, cuper, mästerskap och lag i klunga med misstänkta andra alias
- att wo:a samtidigt som misstänkta andra alias, framför allt vid upprepade tillfällen
- att vid ett stort antal tillfällen ha mycket utmärkande resultat, jämfört med normala prestationer, vid möte med misstänkta andra alias

Exempel på indikatorer som regelmässigt INTE avkräver förklaring är:
- att man har likadan avatar som någon annan:-)
- att man enbart deltar i samma lag som någon annan med tveksam äkthet. Dock med undantag om själva anmälan ger anledning till funderingar, till exempel att alla har anmälts till laget inom fem minuter klockan 04.10 på natten.

Eventuella misstankar om flera alias bedöms utifrån allt ovanstående, i kombination med en bedömning av deltagarnas "fingeravtryck" i form av formkurvor och genomsnittlig snabbhet i andra tävlingar.

Ni kloka och rättrådiga hockeysnackare, hjälp mig med synpunkter! Skulle detta kunna leda någonstans? Man KAN riskera att skicka ut en oskyldig, men egentligen tror jag den risken är rätt låg. Man KAN också få in en trojansk häst i form av en dubbelnickare som ger sig fan på att nästla sig in. MEN jag tror/gissar att de flesta dubbelnickare är ganska lata, och att det börjar bli jobbigt om de måste hålla reda på att anmäla sig olika tillfällen, köra ligor olika tider etc. Dubbelnicksscouterna ska ju vara fria att använda hela VG för att samla misstankar just till denna liga. Förhoppningsvis gitter de inte ta risken och håller sig borta bara på den grunden?

En annan fråga: Kommer Conth att drabbas av blodstörtning och se detta "regelverk" som rena upprorsfasoner, även om det bara gäller en privat liga? Han har ju uttalat att misstänkliggörande principiellt icke får ske annat än vid massiv bevisning OCH erkännande. Men mitt motargument är att den som sig i denna liga ger, han får leken tåla. Misstankar kommer ju "bara" att leda till att man kickas ur ligan, inte att man hängs ut i versaler till allmän beskådan. Inte av mig i alla fall. Men kanske av Karin70 (just kidding);-)
Kommentera

1136333 · »