Vetgirig.nu

3612 inlägg · 31 ämnen

Inlägg #1092563

Sv: HS-Raketen
Huge: Med det nya (nåja) poängsystemet är det ju inga som helst problem att få hur mycket poäng som helst, under förutsättning att du har tid och ett j-a tålamod. "Bra" spelare går aldrig minus och riktigt vassa lirare förlorar kanske högst fem av hundra matcher (och nu pratar vi mina uppskattningar, inte statistiskt säkerställda siffror). Man fick iaf jobba lite mer tidigare när man fick en massa avdrag varje natt.
Sen krävs det självklart en viss "begåvning" för att hävda sig i duellen men jag påstår att de bästa spelarna är de som kommer ihåg sina missar. Kan man alla frågor man missat tidigare så är man ganska svårslagen. Tyvärr visar väl detta att det är alltför mycket ett minnesspel snarare än ett kunskapsspel. Om/när Snabben försvinner, den dagen kommer jag tycka att VG blir mer intressant och rättvist.

Sen kan man alltid diskutera huruvida poängen är ett tecken på om du är en bra spelare eller om det bara är en siffra som visar hur mycket du spelar. Kanske vinstprocenten är mer rättvisande, även om den också kan vara missvisande av olika anledningar.

/T
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: HS-Raketen

Hoppsan, Trusse:
Och med en druckens envishet urholkar droppen stenen.

Kommentera

Sv: HS-Raketen
Trusse: Om jag uppfattat Conths kommentarer på forumet rätt så är snabben den populäraste delen av vetgirig. Mao lär den inte försvinna under överskådlig tid. Vill man tillhöra eliten så är det nog pluggvägen som gäller. Själv nöjer jag mig med att vara en medelmåtta, när jag börjar känna igen frågor lessnar jag och hoppar av istället.

Roligare med forumdiskussioner än att plugga in hur snabbt Gunder Hägg sprang 2000 meter 1947. Kul även att kolla vilka storheter som saknas i SM.
Kommentera

Sv: HS-Raketen
Trusse: Måste ha missat att poängavdraget i Duellen är skippat numera.
Där ser du hur pass aktiv man är för tillfället...

Man saknar ett spel där det inte finns några svarsalternativ öht utan där du själv måste svara med egna ord.
Kommentera