Vetgirig.nu

3612 inlägg · 31 ämnen

Inlägg #1136556

Sv: Hjälpa Conth att utveckla Vetgirig.
Metal Guru: Det är en verklig pedagogisk utmaning att övertyga Conth om nyttan av delegering. Det har framförts hyfsat försiktiga förslag i den riktningen som jag inte uppfattat någon positiv respons på.

Ett enkelt exempel är ämnesansvariga som på egen hand skulle kunna "städa upp" i ämnesfloran, ta bort dublettfrågor och uppgradera gamla trista/dåliga produkter (populära ämnen som Simpsons och hästar tjänar ju som skräckexempel på svulstiga och dåligt hopsatta ämnen, men borde med inte allt för stora medel gå att snygga till hjälpligt åtminstone). Med ett noggrant urval av personer borde detta inte vara ett revolutionerande grepp för kontrollen över VG och inte riskera några stora omvälvningar. Men, det är vad jag tycker.

Moderatorerna väljs oftast genom att någon annan moderator föreslår någon lämplig. Ibland dyker det upp någon som självmant frågar om att bli moderator men det är inte alltid de passerar godkännande. Vi har ingen annan funktion eller befogenhet än att försöka hålla ordning på duellchatten, med tillfällig spärr som enda maktmedel. Det finns ett dolt moderatorsforum där vi meddelar avstängningar och nästan-avstängningar så att nästa moderator kan låta yxan gå.

Att moderatorerna eller någon annan gruppering utanför admins skulle få större befogenheter när det gäller loggkontroller eller liknande känns närmast som en utopi. Som jag tolkar Conths inställning till hela VG-projektet, efter varierade foruminlägg i olika frågor, så bygger den på (fritt uttryckt) att det är inte så noga att allt blir så perfekt, huvudsaken att alla som vill får vara med. Därför blir kärn-VG-folkets åsikter och önskningar inte heller så betydelsefulla. Och hur man ruckar på en sådan idealistisk grundinställning, ja, det har jag ännu inte lyckats komma på.....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hjälpa Conth att utveckla Vetgirig.

K70:
Mitt förslag att få honom förstå att VG behöver en mer strukturerad hjälp, är att alla som hjälper till idag håller med om det...

...och lägger ned sitt arbete, om inte Conth håller med.

Strejk.

Då borde det snart bli uppenbart att han inte kan göra allt själv.

Kommentera