Brynäs IF

713664 inlägg · 7953 ämnen

Brynäs ekonomi

1801626 · » Till forumet


Sv: Brynäs ekonomi
Inkazar: Han är från Gävle så jag kan inte tänka mig att Bengtzén släpper honom till en konkurrent. Men vi har ju heller ingen fungerande media som ställer frågor till spelare och ledare så vi får fortsätta att spekulera.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Zzz: ryktas i att Luleå är väldigt intresserade av Carlsson
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Peja: Vore jag BZ skulle jag lösa Sunken och Fälth efter denna säsong. Bertilsson är värd att chansa på (förutsatt att han kan spela nu i slutet av serien + slutspel/play in). Alltför mycket risk att tre ordinarie backar i truppen som är alltför osäkra kort pga deras skadehistorik.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Inkazar: Märligt att Carlsson inte skrivit på än.. Han är ju draftad av Chicago, kanske ska han över dit.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Peja: nä sunken har kontrakt över nästa säsong.

Kilström, pudas, Carlsson och Ersson är på utgående kontrakt

Och av dessa ska 2 ersättas utifrån enligt mig.

Carlsson SKA behållas
Ersson ersätts av Kinnvall.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Huss: Sunkan och Kilas sitter väl med utåtgående kontrakt? Rotbakken och en mer etablerad, typ Kolan, får gärna ersätta de två.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Skrubben: En ny Gälla? Rotbakken och Larsson är ganska jämbördiga till poängskörden så varför inte bägge? Tror BZ måste fundera länge på backsidan nästa år och kanske bryta något kontrakt. Att Bertilsson, Fälth och Sunken kommer vara borta x antal matcher känns givet så det blir en knivig situation att få ihop en backbesättning som håller.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Peja: Jävligt kortsiktigt i så fall. Man kan ju inte anse att NHL klubbarna gör fel när dom tar spelare gratis om man försvarar SHL:s agerande i den här frågan.

Det är väl 4-5 klubbar i allsvenskan som spelade i SHL för 1-5 år sedan, undra om man idag önskar att man agerat annorlunda då?
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Peja: I Boforskretsar ryktas det att Henrik Larsson är klar för oss nästa säsong. Jag tror det blir han som dom ersätter Pudas med. Jag ser på Almtuna en del och Rotbakken tycker jag inte har varit så bra att han ska få chansen i SHL. Larsson har varit en av HA:s bästa backar denna säsong.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Zzz: det är rätt ur ett business-perspektiv.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Peja: Ja det kan man undra. Varför inte lägga 75/25 som fotbollen gör? Hur kan man motivera att det här är rätt. För något år sedan föreslog SHL en stängd liga, det gick inte att få igenom beslutsvägen, men det är tydligt att planen ligger kvar.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Zzz: undrar när allsvenskan kommer att bestå av farmarlag till shl-klubbarna?
På tal om allsvenskan, hoppas bz hämtar hem Linus Rotbakken till nästa säsong.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
tjugo8: Så extremt girigt av shl klubbarna att inte ge en liten del till dom allsvenska klubbarna. Vi kan ju anta att i princip hela ökningen kommer gå rakt ner i spelarlöner, hade det då inte varit en idé att lägga någon mille extra till allsvenskan.

Angående fallskärmen, varför fonderar inte shl 500k per lag till det lag som ev. åker ur istället för att låta nykomlingen betala?
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
SHIT !!!
Missat denna också
Gäller o hänga kvar nästa sässe då...
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
14 okt
RGB drar sig ur definitivt
Finner ingen kommentar fr Brynäs vid denna tid. Ngn annan?

Vad viktigast är när ledningen ansåg att 2*4 millar var bortom räckhåll och vilka åtgärder de då vidtog
Anser att det är då varsel skulle ha lagts, onyttiga spelare ska ha försökts bli av med (Porse, Brodecki, Olden (iaf enl Bulan)) osv

Naturligtvis måste åtgärder vidtagits i somras när SHL-avtalet skrymptes, för då visste de ju ex inte att publikmålet skulle nås, hade ju ex kunnat landa på under 5000
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
tjugo8: Äntligen en nyanserad skribent som inte tänker svartvitt eller försöker bräcka andra när det gäller att med facit i hand gapa och kritisera högst och mest.
Förutom GB-avtalet som sprack i sista sekund och sannolikt måste ha varit nästintill säkrat sen en tid tillbaka, så vet vi heller inte hur det sett ut vid de övriga tilltänkta avtalen. Man kan ju ha kommit mkt långt där också och mer eller mindre bara väntat på att skriva under, när lokalmedias förödande och vinklade artiklar förstörde allting.
Bara som ytterligare ett exempel på att allt inte är så svart eller vitt som många i sedvanlig ordning verkar tro.
Ett annat är fördömandet av just agerandet kring Broadhurst och ersättare för Rödin. Det gnälls över att man inte backade i det läget och gick ut med info om den ekonomiska situationen, precis som om det hade gjort nån skillnad rent kritikmässigt. Det är väl likförbannat klantigt agerat oavsett när man går ut med infot och i det läget fanns det ju faktiskt en rimlig chans att någotsånär försöka rädda upp det hela och det var att gasa genom att försöka hitta en skaplig ersättare för Rödin, vilket hade gett oss en större chans att nå ett nödvändigt sluspel och kvartsfinal.
Broadhurst kostade förvisso en del men om man väger vad han kostade extra och hur mkt det spädde på minuset i kassan mot möjligheten att nå slutspel och en delvis räddad ekonomisk situation, så tycker jag isf att det var en välkalkylerad och motiverad risktagning.
Ett slutligt litet exempel på hur små marginalerna varit är väl sista matchen mot Frölunda i serien. Om inte Felix släppt in två höstlöv så hade vi fått Örebro i playin och en nästintill säker kvartsfinal mot Frölunda och ett par miljoner extra i kassan.
Om det nu är nån större tröst...
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
15 juni. Årsmöte, budget fastslåt
30 juni. Svenska spel o SHLs kommer inte överens om nytt avtal
Brynäs tappar 2+1 miljoner

Tough shit, svårt att bara bygga in 100% säkra framtida intäkter i budget (vem vet hur många korv o öl jag köper kommande säsong?)

Avtalet m region Gävleborg var i stort bara att skrivas under
Slag på en sista huvudpartner under 15/16 inte orimligt

8 millar låter sjukt mkt, men egentligen var de inte så långt borta
Självklart hade man dock kunnat sparat 500' på Brödrosten, infört stopp för alla extra utgifter


www.gd.se/gastrikland/gavle/brynas-riskerar-miljontapp-efter-avslutat-samarbete-med-svenska-spel
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Brynäsgubbe:
HGK kommenterar budget 15/16 som de då arbetade med, den skiten vi nu står i...
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Skrubben: Nu håller jag med i allt du säger men jag hoppas inte Brynäs har den mentaliteten. De måste verkligen åtgärda detta... Då måste man tackla problemet "head on", och inte sopa det under mattan. Känns lite som de gjort det hitintills.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Kopparjimmie: Avtalet med Intersport tror jag blir riktigt bra! Vi slipper betala till egna anställda i shopen, samtidigt som Brynäs får större spridning i hela landet i och med att Intersport-butikerna kommer sälja brynäsprylar i sina vanliga butiker också.

Det gäller att hitta något positivt i detta mörker!
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
tjugo8: Varför länkar du till en artikel från april 2015?
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Carl Lejonkräk: Blir ju ingen kvar från Brynässhopen då Intersport tar över den!
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
tjugo8: Jag undrar hur många som får gå denna gång 👎🏾
Kommentera


Sv: Brynäs ekonomi
Mittzon: Hade onekligen varit tryggare att sätta budget utan de 8:a miljonerna och när de tillkommer spetsa till, nackdelen med en sådan taktik kan ju vara att med uteblivna sportsliga framgångar blir det svårare att knyta till sig sponsorer. Nu blev istället summan av kardemumman att årets finansiella utfall blev under all kritik vilket i mina ögon tyvärr riskerar skrämma bort sponsorer, för vem vill lägga pengar på en organisation som inte klarar av att förvalta kapitalet? Får hoppas det blir som i VIK efter deras vidriga bokslut att staden sluter upp bakom klubben och folk öppnar plånboken. Dock anser jag att det behöver ske en förändring med en tydlig verksamhetsplan som garanterar att kapitalet inte försvinner iväg utan att någon verkar kunna sätta fingret på var pengarna tog vägen. Att bara gå ut och säga att vi saknar 2 stora sponsorer så vi gick 8:a miljoner back, så nu måste vi sparka x antal på kontoret vilket kommer ge oss sämre möjligheter att hålla koll på verksamheten håller inte i en professionell organisation. Det är upp till bevis nu för Brynäsledningen att visa tydlighet och lägga fram en plan utan en massa "what if"
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Har föreningen så osäkra och varierande intäkter är vi rökta på elitnivå. Och budgetera med en osäker intäkt på 8 miljoner! Det går ingen seriös ekonomichef med på. Och ingen seriös företagsledare lämnar ett sånt förslag. Hur fan ska man nånsin kunna lita på nuvarande ledning.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Johan Norrström: "Dessutom verkar ju Arbetarbladets granskning ha kostat klubben 4 miljoner"

Ja, det är faktiskt ingen överdrift att påstå det. Var i stort sett klart med Region Gävleborg innan Arbetarbladet började sin smutskastningskampanj mot Brynäs. Det som irriterar mig mest är nästan att vi alla finansierar Arbetarbladet och möjliggör deras existens genom deras presstöd. Så jävla värdelöst.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Zappaholic: Intersport låg väl nivån under huvudpartner om jag förstod rätt.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Mittnamn:

Olyckligt och klantigt hur som helst att räkna med pengar man inte har. Lite av det beteende man ser hos de som figurerar i Lyxfällan.

Värt att notera är ju att man ökat den lokala sponsringen. Så det verkar ju finnas en vilja i stan att backa upp Brynäs. Det inger ju lite hopp åtminstone.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Det kommer inte att skäras i spelar budgeten !
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Mittnamn: En huvudpartner har man väl hittat tror jag. Eller hur ser Intersports roll ut? Någon som vet?
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Johan Norrström: Det känns lite som det är nu eller aldrig för Brynäs att vända trenden. En säsong till med negativt resultat så klaras inte elitlicensen. Att i de läget behålla spelarbudgeten låter som en riskabelt vågspel, även om kostnader kapas på andra ställen så är det 8:a miljoner som resultatet måste förbättras med. Nästan så man får känslan av att de fortsätter arbeta för att hitta två nya huvudpartners till nästa säsong, annars kommer det bli rött igen. Känns som de varken kommer bli livrem eller hängslen i jakten på sportslig framgång.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Carl Lejonkräk:

Dessutom verkar ju Arbetarbladets granskning ha kostat klubben 4 miljoner.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Johan Norrström: Ja jäklar
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Jaken:

Verkar som man budgeterat med att knyta till sig två huvudpartners men misslyckats.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Stisse oroar sig för i sin artikel om " något ännu värre" . Vad menar han ? Svindel eller vad ?!
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Skrubben: Budgeten kan revideras när som helst av styrelsen. Det förutsätter att ekonomichefen har koll månadsvis hur kostnader och intäkter utvecklas. Vilket alla vettiga ekonomichefer har.

Det går säkert att förklara varför det blev fel. Oavsett är det någon beslutsfattare som klantat sej ordentligt. Att sumpa ett överskott på 25 miljoner på 4 år är kriminellt med den låga omsättning ett hockeylag ändå har.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Chris11: Förr säsongen så tog de bort 4 administrativa tjänster efter den ekonomiska smällen, tre vakanta tjänster tillsattes inte. Nu ska fler bort och det är ju kanske tur att det finns en massa folk att ta bort innan spelarbudgeten minskas.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Enaranger: hmmmm, såg nu att man budgeterade för 26 hemmamatcher med ett publiksnitt på 5500. Så där kan inte felet ligga iallafall.
På årsmötet sa HGK att man ville investera i en ny ljudanläggning för 3 miljoner den här säsongen. Gjorde man det?
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Chris11:

För att det ska stämma så måste de
valt att inte dra ner på några utgifter
alls från säsongen innan. Då ska de
alltså ha valt att spendera de där
extra utgifterna vi hade då för två
nya tränare och tre extra spelare
på andra saker. Trots att man förra
säsongen sa att det var en stor anledning
till minusresultatet då.

Sen känns det som att 5500 är en
väldigt låg siffra som budgeterat
publiksnitt. För det är ju inte så
mycket högre än snittet säsongen
innan. Där publiktappet då sades
vara den andra stora anledningen
till minusresultatet då. Och då har
de ändå varit tvungna att räkna in
att det var färre hemmamatcher
i grundserien den här säsongen.

Det känns nästan som att någon
måste gjort en rejäl tankevurpa
när budgeten togs fram. Och helt
enkelt glömt något eller räknat fel.
För så här mycket minus ska man
inte gå, när man efter förra året sa
att förra årets resultat inte får
upprepas. Och så blir det ett
ännu sämre resultat nu.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Det är svårt att förstå att vi gått
ca 15 (!) mkr minus på två säsonger.

Vi är nog i en svårare ekonomisk
knipa nu än förra gången.
Kurvorna nu pekar ju nedåt
i en lutning jämförbar med
en speedski backe.

Att vända det här blir inte lätt.
Ett likadant resultat nästa år
vid samna tid. Då har vi gått
samma väg som Västerås.
Och då är det inte allsvenskan
som väntar. Utan ett lag som
kanske heter Brynäs Ungdom
eller liknande som ska spela i
division 3.

Undrar vad Gävle kommun då
ska använda Gavlerinken till
de närmaste 25 - 30 åren?
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Peja: absolut. Men något fel är det, känns nästan som att de budgeterat för slutspel trots allt. Det lär väl visa sig på årsmötet(?)
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Carl Lejonkräk:

För att slippa allt för mycket spekulationer
så vore det ju bra om Brynäs gick ut med
om det är högre utgifter än förväntat
eller lägre intäkter än förväntat som
orsakat detta gigantiska minusresultat.
För det måste ju ha gjorts en rejäl miss
åt något håll. Det måste nästan ha blivit
både högre utgifter och lägre intäkter
än förväntat för att göra en sån här
rejäl felkalkylering.

Och jag kan inte se att man ska kunna
minska utgifterna med 8-9 mkr på
en säsong utan att sänka spelarbudgeten.
Ska de börja spela med träklubbor igen?

Läget är ju allvarligt. Nästa budget måste
nästan vara överdrivet pesimistisk när
det gäller kommande intäkter. För går
vi minus mer än 2 mkr nästa säsong.
Ja då blir det allsvenskan oavsett hur
resultatet blivit på isen.

Det var inte Intersport som var nära
konkurs ifjol? Eller har jag blandat
ihop dem med några andra?
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Chris11: Att lova semi i ett sammanhang där man som klubbdirektör förväntas vara optimistisk är inte samma sak som att budgetera för semi. Jag tror inte att Bengtzén, Bulan eller andra i Brynäs hade några illusioner om att det skulle vara en lätt säsong där man utan vidare skulle ta sig till semifinal.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Chris11:

Om en fullsatt hemmamatch enbart
skulle ge en miljon (då i vinst antar
jag). För intäkterna från en fullsatt
hemmamatch borde ju ligga på nära
det dubbla. Visserligen har vi bland
de billigaste biljetterna. Men då skulle
utgifterna för en match också ligga
på ca en miljon? För hur kan man
annars enbart räkna med ca 125 kr
per åskådare?

Det stora problemet är ju att vi har
bland de billigaste biljetterna, men
en befolkning som ändå inte vill gå
på matcherna (speciellt på vardagar).
Det är ju inte en ekvation som går
ihop, vilket nu börjar visa sig.

Den kommande säsongen blir rätt
avgörande för om det ska finnas
någon chans att det komner att
spelas någon SHL hockey i Gävle
de kommande 10 - 20 åren.

Om folket i Gävle struntar i att gå
på matcherna även kommande
säsong. Ja då lär de slippa gå
på SHL hockey även de kommande
10 - 20 åren.

Om ni tycker den tidsrymden verkar
överdriven. Se då på hur Modo tappat
hela laget när de åkte ur. Samma sak
kommer att hända oss om/när vi
åker ur. Och då lär det bli väldigt svårt
att bygga upp något nytt med en
ekonomi som är körd i botten.

Vi lär då hamna i en likartad ekonomisk
knipa som Timrå hamnade i. Och som
var nära att göra så att de gick omkull.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Carl Lejonkräk: ja verkligen. Men man vet aldrig. Johan Stark lovade semi i den här uppsittarkvällen GD hade dagen innan premiären. Kanske Stark som varit alltför optimistisk?
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Chris11: Har man gått till semi en gång de senaste fjorton åren så vore det väldigt anmärkningsvärt för att inte säga direkt idiotiskt att budgetera för det.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Bara en tanke... Kan det ha varit så att Hans-Göran Karlsson och den gamla ekonomichefen såg vart skeppet var på väg och därför lämnade? Kändes så snopet att HGK lämnade efter alla dessa år
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Läste någonstans att en fullsatt match gav EN miljon kronor. Brynäs kanske hade räknat med att spela 8 hemmamatcher till? Dvs minst semi?
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Skrubben:
Så är det förstås
Skulle skrivit att de tvingas lägga fram
De tycks ha ärvt ett jävla råttbo
Bara hoppas de tidigt har sett det, försökt korrigera samt hållt styrelsen informerad
Kommentera

1801626 · »