Brynäs IF

715244 inlägg · 7953 ämnen

Brynäs ekonomi

« · 1038079 Till forumet


Brynäs ekonomi
Ett negativt resultat på -7 miljoner.
Sänka kostnadsmassan med 10 miljoner.

"Vi har inte haft den ekonomiska kontroll i föreningen som en sådan här verksamhet behöver." NO SHIT!

Brynäs omsätter 112 miljoner och har inte haft koll på ekonomin. Är det ett gäng dagisungar som räknar däruppe? Odugligt, inkompetent, ansvarslöst, amatörmässigt. Helt jävla obegripligt att ingen i hela organisationen kan räkna! Vilka spelare Brynäs värvar är totalt ointressant om dom inte får ihop ekonomin. Det handlar om föreningens överlevnad.

"arenan är alltför dyr att driva vilket gör att driften äter upp vår vinst". Hallen byggdes för fan för ett år sen. Och ni hade ingen aning om det skulle bli lönsamt eller inte? Vem fan är ansvarig för kalkylerna?

"Sedan januari har vi verkligen tagit kontroll över ekonomin." Känns tryggt!
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Jajjen: Ja fy fan, det är skrämmande, vilka amatörer. Jan Reander var inte ute och cyklade precis.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Jajjen: Tro mig, det kommer att komma ett försvarstal från någon eller ett par skribenter här på HS, typ otur m.m :-)
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
"Alla i organisationen är förberedda på vad som måste göras, och helt inställda på att göra det som krävs för att vi äntligen ska få balans i ekonomin."

Hur många gånger under den senaste 10-årsperioden har vi hört det här? Då vet vi i alla fall ambitionsnivån för Brynäs i Elitserien 08/09 - överlevnad.

Hur länge ska det här få pågå?
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Jajjen: Tills det kommer kompetent folk in i föreningen, men då lär vi får vänta i 40 år, dom nuvarande ska dö först, när kompisklubben inte längre existerar så kanske det finns en chans, men bara kanske?
Kommentera


Sv: Brynäs ekonomi
Bissett19: Varför ödsla energi, tro mig, dom har redan en JA-sägande polare klar, nu är det bara spel för galleriet. 8 mille i förlust, man blir ju nästan spyfärdig, hur är det möjligt?
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Jajjen: Det här är helt otroligt! Helt plötsligt är arenan en belastning, den som var ett MÅSTE för nåt år sedan! Alla andra lag som byggt nya arenor kan dra nytta av det, men för Brynäs blir det en belastning!? Vad är det för hobbyekonomer som sitter däruppe egentligen? Har dom gått en Hermodskurs på 2 veckor ? Sen skyller man även på vikande publiksiffror som en av bovarna. Fan, till å med jag när jag såg spelschemat för ett år sen hade kunnat räkna ut det, knappt en lördagsmatch plus att nyhetens behag lagt sig. Laget spelar med huvet i arslet och visar inte ens nån ambition att vinna ändå tycker dom det är konstigt att inte folk kommer... När dom kommer så viker laget ner sig. Helt sanslöst detta!
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
sylf: "– Läkerol Arena ger oss inte det kapital som vi trodde. Nu måste vi diskutera efter de nya förutsättningarna, säger Christer Sundin."

No shit Sherlock! Med ett skitlag på isen så blir det ingen deg.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Ju mer jag läser kommentarerna från ledningen så inser jag att man håller på att förbereda oss för allsvenskan.

"..framför allt koncentrerat våra krafter på långsiktiga och stadigvarande kostnadssänkningar." Tror ni det betyder att elitserielaget kommer att förstärkas på lång sikt?

"driften av fastigheten som går med 4 miljoner i förlust." Hur kan man räkna så jävla fel på driften? Brynäs måste ha blivit scammade. Värsta konkursbygge jag hört talas om.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
sylf: "Har dom gått en Hermodskurs på 2 veckor ?"

Det är ett hån mot Hermods :-)
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
70 Rodrigues: Observera att han säger att "Nu måste vi diskutera efter de nya förutsättningarna"

Agera vore bättre! Men det vet dom väl inte vad det är!
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
70 Rodrigues: "När man växer som vi gjorde kan det lätt bli så. Man kan väl säga att vi var lite frikostiga på kostnadssidan, säger Hans-Göran Karlsson."

Vaddå växt?? Det här är en resultatbaserad verksamhet och där har det inte växt ett jävla dugg, snarare krympt till planktonnivå!
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
sylf: "Helt plötsligt är arenan en belastning, den som var ett MÅSTE för nåt år sedan! Alla andra lag som byggt nya arenor kan dra nytta av det, men för Brynäs blir det en belastning!?"

- Klockrent!

Man frågar sig hur i helvete detta kan vara möjligt... KÅE mot lynchmobb! Nu måste det ju städas i organisationen. Vad är det för lallare som leker företag...?

OM VI INTE SPELAT KS DÅ? Hade det handlat om 10- 12 millar då? Nä jag är ledsen och säga det men nu är det dags för huvuden att rulla...
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
sylf: Det han säger är att ingen i ledningen kan räkna. Nån som tror att det är första gången i världshistorien som nån försökt budgetera för en växande verksamhet? Odugligt, inkompetent, ansvarslöst, amatörmässigt. Och ett skäl för alla i ansvarig ställning att AVGÅ, SÄGA UPP SEJ, BLI SPARKAD, IDIOTFÖRKLARAS.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Jajjen: "Odugligt, inkompetent, ansvarslöst, amatörmässigt. Och ett skäl för alla i ansvarig ställning att AVGÅ, SÄGA UPP SEJ, BLI SPARKAD, IDIOTFÖRKLARAS"

Ja, det är en bra sammanfattning av Brynäs IF anno 2008! Men du kan glömma rullande korkskallar etc, det är alldeles för mycket daltande och gullande med varann där uppe. Föreningen är på väg ner i avgrunden och vi kan bara se på.

BRYNÄS IF ÄR DOM BÄSTA, HEJA HEJA HEJA BRYNÄS!
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Fan Vi måste göra nåt alltså detta går ju inte.
Nästan så att den ansvarige för detta skulle polisanmälas för detta är fan helt otroligt.

Har det inte funnits en budget? Vem har gjort den? Är den officiell? Revisorn är han fullständigt inkompetent eller?

Hela jag säger HELA styrelsen bör bytas ut ! Djävla inkompetenta pajaser. Ut med alla som har haft något som helst ansvar för ekonomin
NI HAR VÅLDTAGIT VÅRT ÄLSKADE BRYNÄS !!!
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
arnio: "Har det inte funnits en budget? Vem har gjort den? Är den officiell? Revisorn är han fullständigt inkompetent eller?"


Budget?= Vaddå budget?
Gjort den?= Varför göra en sån?
Officiell?= Näe, den finns inte!
Revisorn?= Vaddå revisor?
Ut med alla som har haft något som helst ansvar för ekonomin= Alla kommer att skylla på varann!
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
sylf: Det här är helt obegripligt. Arenan genererar inte pengar utan kostnader. "Sen januari har vi koll på ekonomin..." Man tar sig för pannan. Omsätting på 112 mille och noll pejl på hur pengarna far iväg. Eller--man har sett att kulorna drar iväg men inte vetat vad man ska göra, det tror jag mer på. Att "elitseriens bredaste trupp" skulle kosta massor måste man ha insett.

Att man haft så dålig kalkyl på arenan och haft så svårt att få den att dra in pengar är riktigt, riktigt illa.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Jompe: Ja, det här luktar skit lång väg!
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
sylf: Ordet skit har dom passerat för länge sedan.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
70 Rodrigues: Död och förruttnelse?
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Värsta resultatet nånsin. Sorg.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Det jag slås av är att man från de ledande i klubben inte agerar mera "mediasmart".

Under gårdagens presskonferens hör man uteslutande dystra uttalanden om "stålbad", "hårda besparingskrav", "vända på varje sten" etc., etc.

DET JAG SAKNAR ÄR EN UTTALAD STRATEGI FÖR ATT ÖKA INTÄKTERNA!

En sådan hållning utåt sänder mera positiva signaler till såväl fans som sponsorer och media.

Att man måste banta utgifterna rejält ter sig självklart i det här läget men att fokusera på det utåt undergräver bara den gamnackade pessimism som redan ligger djupt rotad hos många Brynässupprters.

Om man utåt hade en mera offensiv hållning och istället fukuserade på möjligheter att öka intäkter istället för att spara på utgifter skulle klubben omges av mera positiv luft... Nog så viktigt i detta skede!

Jag saknar med andra ord lite mediastrategi bland klubbens styrande...
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Enaranger: Brynäs säger själva att kvalseriespelet kompenserade för publikbortfallet i grundserien.

Publikbortfall = -2,1 miljoner
Kvalserien = +2,5 miljoner

Hade Brynäs "missat" kvalserien hade underskottet varit 10,5 miljoner. Med en omsättning på ca 100 miljoner! Skulle motsvara en förlust för Volvo på 30 miljarder. Hur tror ni aktieägarna skulle reagera där? Acceptera att styrelsen anställer t.f. VD som VD? Tycka det är OK att maskinerna reas ut men att administration och ledning får fortsätta som förut? Hålla med VD om att det var svårt att förstå att den där nya fabriken man byggde kostade såååå mycket?

Brynäs har alltså felbudgeterat med ca 1 miljon per månad. Det är som om du med en lön på 20 tusen skulle göra av med 22 tusen varje månad. Med skillnaden att det drabbar bara dej, att ingen kräver att du är utbildad och kompetent nog för att räkna fram din hushållsbudget och att du dessutom inte får lön för att räkna rätt.

Till det ska läggas att föreningen vidtagit åtgärder redan under säsongen för att minska förlusten. Hur stort underskottet blivit om man följt den ursprungliga budgeten vill jag inte ens föreställa mej. 12 mille? 15?

Dessutom är det som du säger att klubbdirektörens lön givetvis har ingått i budgeten för hela budgetåret. Sparkas han dag 1 blir han inte dyrare än om han jobbat hela året.

Felbudgeteringen är helt utan motstycke i seriösa sammanhang (jag tvivlar på att den här sortens idioti ens platsar i Grönköpings Veckoblad eller i filmerna om Jönssonligan - en sån story skulle anses som alltför osannolik). Ingen med ansvar för budgetarbetet under den gångna säsongen har en plats i ett framtida Brynäs IF. De som godkänt och beslutat om budgeten (styrelsen) måste ersättas. De tjänstemän som ansvarat för underlag till beslut om budget (klubbdirre och ekonomiansvarig) måste omplaceras till enklare uppgifter, alternativt köpas ut (redan gjort i det ena fallet).
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
70 Rodrigues: Hur fa.. kan någon ens vara förvånad över dessa 8 miljoner! Signalerna har lyst starkt och klart under flera år men få har velat se hur det egentligen ligger till. Jag säger som jag gjort de senaste 4-5 åren; Avgå/avsätt alla lallare och ta in nytt kompetent folk till styrelsen, med ansvar och kunnade, och även en ny valberedning som besitter kunskap att plocka fram rätt folk för framtiden, annars kommer Brynäs att sjunka som en gisten eka inom några år. Det får vara slut nu med att stryka styrelse och organisation medhårs! Dom har förpassat vårt Brynäs ner till ett träsk där de knappt kan hålla huvudet över ytan, och oss medlemmar bryr de sig inte ett dugg om. Detta visar de ju väldigt bra genom att lägga årsmötet på en måndag trots att det för tre år sedan bestämdes att årsmötet ska ligga på en lördag för att ge alla medlemmar lika stor chans att deltaga!!!
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Nu när det sportsliga äntligen funkar kan vi älta det här istället. Skribenten är orolig för att ledningen mörkar ekonomin och att det fortfarande läcker pengar. Ja, nu när det visar sej funka med en budgettrupp finns ju risken att ledningen kör som vanligt.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Jajjen: Ett orosmoment är det faktum att man har budgeterat med för höga förväntningar på publiktillströmngen. Bara att hoppas att det blir bättre framöver.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
GävleLasse:

Totalt tio lördasgsmatcher kan förhoppningsvisd hjälpa upp siffrorna... nu närmast med hockeyfesten och sen tid kan de bli mycket folk...
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Jajjen: Älta och älta, krönikans innehåll, budskap är väl befogat sett till omständigheterna.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Peja: Jepp!

GävleLasse: Brynäs kommer att göra ett underskott på budgeterade publiksiffror i år också. Man räknade på ett snitt på 6.200. Blir det över 6.000 blir jag förvånad. Var hämtar man in det underskottet? På administrationen eller spelartruppen? Jag tror jag vet.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Jajjen: Ja Brynäs kommer sannolikt inte nå budget angående publiktillströmningen.

Dessutom sannolikt tappat i antalet säsongsbiljetter sålda, även om det mörkar detta och säger att de ligger ungefär på samma.

Dessutom säkert ett tuffare klimat rent sponsormässigt nu också.

Tycker också att Ordförandes brev på hemsidan för en vecka sedan säger något mellan raderna.

Var fan är Brendlpengarna, är det någon som brukar undrar här? Ja, tack och lov att de finns som buffert för felkalkyleringarna som säkert blir. Truppkostnaderna hade ju budgeterats ner med 6 miljoner jämfört med ifjol, med Brendl medräknad i truppen. Skillnaden är nog snarare 8-10 miljoner

Slutspel ser ju lovande ut just nu iaf, så bra det också.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
MickeB: Vi får allt hoppas på slutspel.. För går Brynäs till slutspel så kommer ju extrapengar dras in och förhoppningsvis täcka det mesta av budgetunderskottet från publiktillströmningen.. För slutspel kan ju knappast vara med i budget.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
MarcusElving: Kommer aldrig i mitt liv kunna förstå hur dom kunde HÖJA budgeterat publiksnitt efter att dom missade förra året.
Vad i hela världen har dom gjort som dom tänkte skulle locka MER folk till gavlerinken?? Inget nytt runt arenan eller kring matcherna. Enda profilen som hade någolunda Davydov-effekt skickade man (bra sportsligt val).
Som sagt...vad 17 skulle locka fler folk tänkte dom, för sportliga framgångar kan dom väl ändå inte ha räknat med..
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Horace76c: Dom har inte höjt, dom sänkte från 6500 till 6200.
Och som någon sa nedan, det är förhoppningsvis lördagsmatcherna som kommer höja snittet.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
moreten: Ah, tog siffrorna ur jajjens länk. Jaja dom har sänkt, drar tillbaks min skepcis.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
MarcusElving: Nä slutspel är inget som är med i budget, bara bonus.

Sedan Brendlpengarna är nog 2,5-4 miljoner i inbesparad lön +soc avg. +2-3 miljoner till ungefär, som man fick i ersättning från den ryska klubben.

Till detta ska vi lägga en kostnad för en ersättare för Brendl, och det är kanske Vas, som kanske kostar en miljon ungefär. Så en buffert på runt 6 miljoner, som inte är medtagen i budgeten, så Brynäs har råd att publiktillströmningen slår lite fel.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Det bästa Brynäs skulle kunna göra i nuläget är att försöka ge ledtrådar om att Markström sticker nästa år redan även fast det är en ren lögn, han är den enda profilen i årets Brynäs.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
AD:

Tror du att han kan motstå ett fett kontrakt från Florida efter den här säsongen?
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
MickeB: Klart att pengarna från Brendl redan är spenderade de lär ju betalat lite skulder kan jag tänka mig. Att Bif budgeterade ökat publiksnitt förstod jag på förhand att det skulle bli en missräkning. Säsongskortet is killing us - snacka om att hockeyligan har huggit sig själva i låret.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi

arnio: Ang säsongskortet så får du tänka på de som inte har möjligheten att följa laget som de som bor i Gävle. Föreningen får ju ett antal miljoner från Hockeyligan med anledning utav TV-utsändningar.

Har själv säsongskortet sedan de började med det. Tycker det är för jävla bra, fast jag åker på hemma och bortaresor. Till skillnad mot många så bor jag i Sthlm där närheten till Gävle är hyfsad ändå.

Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
65selander: "Till skillnad mot många så bor jag i Sthlm"

Jag läste precis att var femte svensk bor i Sthlm :)
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Lunkan: Fast nu räknas väl Södertälje till Stor-Stockholm också eller menar du bara Stockholm som stad utan kranskommuner mm?
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
arnio: Brynäs har budgeterat ner sitt publiksnitt från 6500 till 6200, till denna säsong.

Amortering på skulder sker löpande, som skulle ha gjorts i vilket fall som helst, även utan Brendlpengarna. Så de andvänds nog inte till det, först i nödfall.
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
65selander: Jag menade inget annat än att jag ville vara lite dum :) Tat lugnt i Tyskland, ser du kungen har han säkert morgonstånd!
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
Brynäs var de enda i världen som förutsåg finanskrisen och drog i nödbromsen 12 månader före alla andra...:D

Ser fram emot bokslutet...och stor skadeglädje har man också...

"Timrås kris - kan inte betala spelarna"
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
tjugo8:

Märkligt att det plötsligt verkar vara en världsnyhet att en säsongsidrott har lite intäkter off season...

Men det är ett antal klubbar som har sträckt ut sig maximalt för att hänga med i lönekarusellen och det lär visa sig i närtid.

Och det lyfter frågan om ytterligare finansieringskällor (off-season)...
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
rackham:

Instämmer!

Och visst är det komiskt när Johansson säger...banken var sen med att fakturera oss...så vi brände de pengarna istället....:D
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
tjugo8:

Ja, vi får hoppas Hans-Göran har hållt i pengarna bättre...
Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi

rackham: Lär väl visa sig strax före årsmötet när handlingarna läggs ut.

Tror nog att de har lyckats snåla ihop lite kosing om inte LLA är ett stort svart hål.

Kommentera

Sv: Brynäs ekonomi
65selander:

Nu e det ordning på torpet...de har ju en civilist till Controller...
Gäller bara att idealisterna gör som hon rekomenderar...
Kommentera

« · 1038079