Brynäs IF

715748 inlägg · 7953 ämnen

Brynäs vs Luleå

192325 · » Till forumet


Sv: Brynäs vs Luleå
Luleapan: Lika viktigt som att vara en god förlorare är det att vara en bra vinnare. Håna motståndare efter match hör inte dit.
Gå nu och lägg dig så att inte mamma märker att du fortfarande är uppe och tjuvsurfar.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Luleapan: Om du håller på sådär lär du inte få många vänner här på HS..
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Tja!
Imorgon mot "Lule" är det bara tre poäng som gäller , det är stenhårt i botten nu och det är nu som "tåget går".
Visar grabbarna i laget 100 % inställning och jobbar stenhårt i 60 minuter så tror jag på seger.

Ståplats visa nu att Brynäs har hemmaplan!!!

Jag tippar med hjärtat och tror på en 5-2 seger till Brynäs

Fyll Gavlerinken och stöd vårat lag!!!

Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Jompe: Ok, du skriver att Rehnberg är kanon att ha när det gäller att "gå in och röja längs sargen". Tyvärr händer det för ofta att han gör det när han borde markera sin gubbe framför mål istället.

I matchen mot Timrå spelade han enligt Expressen 1-6.

Jag tycker inte han håller Elitserieklass.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
60 min: Det knaske går inte att åstadkomma allt under en säsong. Men om man värvar klokt och behåller de rätta spelarna så kommer vi att ligga i de övre regionerna nästa säsong. Det kanske går att över tala JL, Sjödda och Djos att fortsätta ytterligare en säsong. Sedan har man skolat in de nya efterföljarna och har möjligheten att värva rätt ytterligare när säsongen är över. Sedan kan vi vara mycket glada i slutet av april 2004.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Jompe: Ja för vi är ju i klart stort behov av två pucksäkra backar till nästa säsong och de skall helst gå direkt in i 1:a eller 2:a femman. Utopi kanske då bra backar är det väldigt ont om.

Målis kanske oxå måste värvas, då det är väldigt ovisst att Rammer kommer att hålla hela vägen. Där hoppas jag på att Lill-honken kommer hem från sitt Amerika äventyr
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
60 min: Jag tror, som jag skrev innan, att Rönnqvist kan göra nytta på mer än en plats. Men jag gillar honom skarpt som forward som kan smälla till när det behövs och som gör nytta i sarghörnona. En Holmströmtyp, med andra ord.

Jag tror att Larsson gör sin sista säsong. Jag instämmer gärna med alla dem som vill se honom göra en säsong till, men jag befarar att detta blir hans sista.

Min och gordos genomgång av truppen tidigare syftade bl a till att se hur många spelar vi kan värva inför nästa säsong inom befintlig ekonomisk ram. Tror fortfarande vi kan värva två backar och tre forwards av olika kaliber.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Jompe:
Nog är väl Rönnqvist forward... och enbart det, Jompe?
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Ford Prefect:
Det går inte att lära en gråsten att simma, Forden!
Jag ser bara P3 i en roll. Som hänsynslös powerforward!
Annars icke alls...
Lindström är grining mot allt och alla på träning och match med Brynäshjärtat i första rummet. P3 var bara grining mot Niklas Wallin när de två tjurarna slogs om täppan...
Daniel Johansson kompletterar... i brist på bättre spelare. "Löfström-light"!
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
esaselänne:
Jag ser det som klart farligt att pensionera nr 38! Vem skall ta över hans roll i laget? En säsong till klarar Janne...
Precis som du skriver måste efterföljarna till nr 38, 20, och 7 in i laget blixtfort (för sent redan egentligen, tyvärr... pust!).

Du kan signa upp hela laget till nästa år så behövs inga nya... men det löser inte någonting.
Brynäs behöver bygga upp en helt ny stomme inför framtiden och det skall ske under de kommande säsongerna. In med TALANG och HUNGER i laget!
Nu kommer scoutingorganisationen provas till bristningsgränsen vare sif de vill det eller ej!

Om laget skall bli väsentligt bättre behövs det kanske en ny målvakt, tre bättre backar och tre bättre forwards (då resonerar jag 2 mv + 8 b + 12 fw).
Tufft?
Realistiskt.
Möjligt?
Det beror på föreningens ekonomi och hur mycket TALANG/Euro sportfolket kan leverera till den gamla damen.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Jompe + Gordo:

Det märks som sagt var vi är ense (det mesta) och oense (några få). P3 är en personlig favorit som fortfarande utvecklas. Kom ihåg att han fått alla tidigare säsonger förstörda av skador. Får han bara spela med rätt backpartner så kan hans uppåkningar, offervilja och speed bli värdefullt. Jag tycker inte det är dags att rata honom riktigt än, men han behöver lära sig att använda huvudet till lite mer än att stångas med. Tror dock att han kan växa till en pådrivare, en som visar vägen genom att offra sig såsom t ex Lindström en gång gjorde.
Av de som fick förlängt inför den här säsongen är Daniel Johansson den som överraskat mest på mig. Jag tyckte inte att han förtjänade en chans till efter sina två år, men han har växt en hel del den här säsongen och gör ett riktigt bra jobb. Kan han öka genomsnittet på långmackor liksom indianare så kan han få ärva tröja nummer 4. ;)
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
gordo: OM BIF följer ditt förslag så skulle 7 nya spelare eller 8 om Janne Larssson slutar. Ganska så orealistiskt. Det är dags att komplettera laget med spelare som kan ta vid efter JL, Sjödda och Djos. Två till tre kvalitetsspelare skulle lyfta också dom mindre erfarna.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
gordo: Kul att Du hoppade med i den här diskussionen.

Vad först gäller Rönnqvist, bra fråga. Ska han gå som back eller forward? Som forward ser jag honom som en Wings-Holmström-typ av spelare som har kraften och tyngden att vinna pucken i sarghörnorna. Som back kan han utvecklas till den nye Rehnberg. Jag hade nog helst sett honom som forward. Men frågan är bra--han kan nog tränas i båda rollerna och bli riktigt bra.

Dina kommentarer på de andra spelarna så är det väl klart var vi är ense och oense. Ingen gillar Janne Larsson mer än jag men han verkar av allt att döma själv vara inne på att detta ska bli den sista säsongen. Att Sjödin och Kyrö, precis som Anger och Molin, är grundbultar i nästa års trupp goes without saying. Vi är nog oense om P3. Jag gillar honom för att han är komplett orädd och brötar in framför motståndarmålet som om det var det sista han skulle göra på en rink. Defensivt är han mindre bra och eftersom han är en back är det i första hand i dne rollen han ska bedömas. Jag kan leva med att han skickas, men också med att han är kvar. För både honom och Rehnberg gäller att de har sina kvaliteter som är viktiga för spelet men också sina brister och därför måste man spela dem med rätt backpartner (dvs inte helst varandra...).

Jag har ännu inte kommit så långt i mina funderingar om hur värvningarna ska gå till (jag höll med på att försöka reda ut hur många spelar som kommer att behövas inför nästa säson och hur mycket utrymme vi kommer att ha), men självklart ska vi anlita folk som Hammarström som inte gör mycket annat än scoutar. Jag tror att vi behöver en sportchef; spåren förskräcker efter de senaste åren. Var inte en avlönad sportchef på gång?
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Jompe+Forden:
Konservativ som man ju är ibland (?) anser jag inte att föreningens framtid är beroende av om det finns en avlönad sportchef eller ej.
Det handlar mer om att samla ihop personer med rätt uppdrag (målsättning) och tillräcklig förmåga och intresse för att lösa uppgiften. Det är inte en enmans-show att vara sportchef, även om det kanske verkar så när man via media ser och hör fokuseringen på tex Waltin, Loob och Masken.
TEAMWORK, varken mer eller mindre!
Sportchefen (avlönad eller ej) är ansiktet utåt och delegerar arbetet inåt. Valet av sportchef (med medarbetare) är därför oerhört viktig!
Eller så vänder man på steken och gör Klubbdirektören till ansikte utåt och låter någon sköta sportjobbet mer anonymt...
Hur många sportchefer/sportansvariga kan ni räkna upp i Elitserien?
Helt klart är att olika klubbar löser det på olika sätt. Vad är bäst?
Ingen som vet, ingen som vet...




Jompe: Ser du Rönnqvist som back?
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
gojoh:
Va bra, gojoh!
Nu handlar det om att låsa stora talanglyssnarörat mot Willy Lindström och Inge Hammarström (strunta i de egna mediokra scouterna runt i landet!) och tillföra TALANG och POTENTIAL till klubben!!
Förmodligen behövs det ett eller två år av TALANGuppbyggnad underifrån om Brynäs skall hamna där det förväntas: i TOPPEN!
Många spelare finns det... få men rätt skall bli utvalda!
Frågan är: vem har örat... och förmågan att lyssna?
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
gordo:

Det är tydligt att Herr Gordo genomgått någon typ av meatmorfos under nyårsnatten. Kan inte klaga på så mycket. Nåja, utan Kyrö stannar Brynäs är väl att ta i. De nya SKALL vara av yppersta klass.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
gordo: Håller med dig för en gångs skull, +/- nån gubbe en bra sammanställning!
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Jompe:

Säg så här, Jompe...

Målvakter
1 Jamie Ram 1-År (Släpper returer överallt... skicka!)
25 Johan Asplund 1-År (Satsa på honom som etta eller skicka...)
30 Joakim Lundström Jr-Kontr. (10 matcher till Jocke, 40 till Aspen!)

Backar
2 Henrik Petré 1-År (Inte en chans... skicka!)
3 Daniel Johansson 1-År (Skall vara som nödlösning då!)
4 Pär Djoos 1+1År (Generationsväxlingens nästa offer...Skicka!)
5 Jussi Pekkala 1-År (Precis! Ingen förlängning!)
7 Tommy Sjödin 2-År (Utan Sjödda stannar Brynäs!)
8 Henrik Rehnberg 1-År (Nödlösning... tveksam i defensiven!)
14 Adam Andersson 1-År (Kvar som komplettering...)
33 Veli-Pekka Laitinen 2-År (Ok då... en "Löfström"-light)

Forwards
9 Kristoffer Jobs 1-År (Behöver mycket istid i annan förening!)
10 Jonas Soling 2-År (Tillför om han blir helt ok igen...)
11 Nicklas Danielsson Jr-Kontr. (Borde vara given redan nu!)
12 Jonas Floberg 1-År (Spel i annan förening. Behöver fler kilon!)
13 Kyösti Karjalainen 1-År (Låt Kyösti spela i SSK!)
17 Patrik Rönnqvist Jr-Kontr. (Oöm, tuff...borde vara given...)
18 Peter Nylander 1-ÅR (Det är Rönken som skall spela den rollen!)
19 Simon Östlund 2-År (Behöver spela mycket i annan förening!)
20 Roger Kyrö 3-År (Utan Kyrö stannar Brynäs!)
21 Ove Molin 4-År (Trivs Ove med det långa kontraktet?)
22 Mikko Luovi 1-År (En frisk Dackell i sitt hus är önskemålet!)
23 Björn Danielsson 1-År (Tar plats för hungrig talang!)
24 Tommie Miettinen 2-År (Finns mer att ta ut av honom offensivt!)
27 Niklas Anger 2-År (Snabb, men oteknisk målskytt!)
28 Daniel Wågström 1-År (Räcker inte som center i Elitserien!)
29 Jim Engström Jr-Kontr. (Med fler kilon nästa Kyrö!)
32 Kenneth Bergqvist 1-År (NEJ!)
38 Jan Larsson 1-År (Utan Larsson stannar Brynäs!)

Det innebär:
Mv:
Aspen el Ny
Lundström

Backar (3 nya):
Vb Ny-Laitinen-Rehnberg-Ny
Hb Sjödin-Ny-D Johansson-Adam A

Forwards (3 nya):
Vf Soling-Miettinen-Danielsson-Ny
C Janne-Kyrö-Ny-Engström
Hf Anger-Molin-Rönnqvist-Ny


Vilka?
I första hand Brynäsare, i andra hand gästrikar, i tredje hand svenskar, i nödfall utlänningar!
Med tanke på utb ersättningen förmodligen utlänningar (läs finnar)...
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Ford Prefect: Jag tror som Du att man "fegat med värvningarna" de senaste åren och en av orsakerna till det har väl varit att man inte haft en (avlönad) sportchef som kan hålla mer kontinuerligt i bl a de frågorna. Man har förvisso gjort flera bra värvningar (Soling, Anger, Harder), men den del kontraktsförlängningar ser ut som att man haft dålig koll på vilka alternativ som finns där ute.

Vad gäller Larsson så är det ju en epok i Brynäs' historia som avslutas när han slutar. Tröja nr 38 i taket menar jag är en självklarhet.

Vad så gäller de fyra femmorna så är jag helt överens med Dig där också. Min tanke var att försöka hitta en modell för hur man kan fasa in junisarna i A-truppen. Jag har tidigare varit en förespråkare för en bolibompafemma, men har låtit mig övertygas om att det är bättre att låta juniorerna gå in i femmor med seniora spelare.

Jag tror vi behöver en spelare av Rehnbergs typ. Unge Rönnqvist kan förmodligen växa upp till att bli en riktigt tung back, men för ögonblicket tror jag vi ska ha kvar Rehnberg.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Jompe: Tyvärr är det ju så att spelare måste försvinna för att andra ska kunna komma in i laget, så jag ser inte Janne Larssons pensionering som ett problem, utan som en möjlighet. Svår att ersätta, om inte omöjlig, men förr eller senare måste det ändå ske.
Beträffande dina övriga förslag om hur strategin bör se ut har jag inte mycket att invända. Ett par saker att kommentera dock.
Luovi är visserligen en spelare med stort brynäshjärta, men han känns lite för mycket som en dussinspelare emellanåt också. Jag vill inte spola Ram direkt heller, men man bör söka ett alternativ.
Jag är tveksam till om man borde behålla Rehnberg, jag tycker han är lite för klumpig och trög. Det borde finnas bättre alternativ.
Björn Danielsson och Kenneth Bergqvist är spelare som kan få förlängt, men å andra sidan ser jag hellre nåt ämne för utveckling på deras platser. Berka verkar ha stangerat och Björne har aldrig varit nån favorit även om han har spelat upp sig.
Av ungdomarna tycker jag, förutom AA förstås, att det bara är Floberg och Niclas Danielsson som visat att de kan ta en plats. Men då har jag å andra sidan aldrig sett Engström eller Rönnqvist på isen.
Under de senaste åren känns det som Brynäs har fegat med värvningarna och förlängt kontrakten med dussinspelarna för att de inte orkar hitta ett alternativ. Vi får väl se hur det blir med det i år.
I övrigt förespråkar jag fortfarande fyra kedjor. Ge ungdomarna mer istid, det är guld värt om nån kan blomma ut under slutet av säsongen.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Världsklass: Jag tror att grejen med Rehnberg är att han ska bara göra det han är bra på, dvs att kunna gå in och röja längs sargen, och inte försöka vara playmaker för där kan han vara farlig. Det gäller alltså att spela honom med rätt backkollega.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
observant: Jajamensan, jag kommer att vara på plats i Scandinavium 23 januari. Det lär inte bli lätt, men Brynäs har ett mycket bra bortafacit den senaste tiden så det kan bli kul!
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Jompe: Tycker Brynäs borde ersätta Rehnberg till nästa säsong, han är den största säkerhetsrisken i Brynäs backbesättning det här året.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Jompe: Nej då rörande överens med dom flesta playmakers!!! ;-) 23.e jan smäller det när sista krutröken lägger sig som ett dammoln över göteborg o scandinavium o jag tar min stallbacka moped dit kommer du???
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Huge: Där är vi inte riktigt överens vad beträffar ramen o luovi.Ramen har hyfsat bra högstanivå men sen har han ju vissa dagar div 3klass o luovi har gjort sitt i BIF klart slut!!
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Jompe: Rörligheten är inte så stor i dagens Elitserie. Om serien stängs har lagen möjligheten att sätta in sina juniorer utan risk att ramla ur. Coacherna kanske kan behålla sina jobb längre tid också. Som det är nu, 4 sparkade tränare hittils och kanske en till snart, tappar hockeyn sin trovärdighet om karusellen fortsätter. Titta på svensk juniorhockey i VM, det smittar sig till Elitserien också så småningom, om det inte är redan här. Det vore väl bra om flera juniorer fick chansen att spela i Elitserien och få utvecklas.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Jompe: Har nog bara 2 saker att invända mot, Luovi och Ramen.
Det är bara att signa båda direkt. Luovi har stort Brynäshjärta, ngt han tyvärr inte fått chansen att visa alltför ofta i år.Förhoppningsvis slutar hans bihålor att spöka och då har vi en fin tillgång redan i vår. Skulle problemen dock fortsätta får man väl kanske ta sig en funderare på en ev ersättare.
Jag tror att Ramen kan höja sig ytterligare några snäpp när han kommit in i den svenska spelstilen, dvs hellre ett pass för mycket än snabbt avslut på mål. Det senare praktiseras ju som bekant i hans hemland samt även i Finland. Han verkar dessutom vara en glad prick som bidrar till att höja stämningen i truppen, inte att förakta. OK, kommer Honken hem och vill spela i Brynäs eller ändrar sig Kapanen så kan man ju diskutera saken, men dessa två scenarier verkar väl knappast troliga.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
observant: Trodde faktiskt Du skulle hitta massor av svagheter i min uppställning--är Du litet slö och loj på fredagkvällen? :-)
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
esaselänne: Stängd serie är ingen lösning på problemet med de många utländska spelarna och de få juniorerna i A-trupperna. Det måste finnas rörlighet i seriesystemet. Den rörligheten ökar faktiskt juniorernas möjligheter att slå sig fram.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Jompe: Finns faktiskt inget jag kan komma på o anmärka,håller med att Luovi har gjort sitt ock jussi pekkala totalt anonym bort med han.Men om BIF kan hitta en stabil målvakt då bör RAMEN gå!!Backar av sjödinklass tack det vore välbehövligt och 2 kanonforwards av rang som kan göra det enkelt för sig,MÅÅÅL!!!!
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Jompe: Har Du tänkt dig en stängd 14-lags serie eller en Elitserie i nuvarande utformning?
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Makkan: Tack! Jag skulle föreslå följande strategi:

Målvakter
1 Jamie Ram 1-År Avvakta resten av säsongen.
25 Johan Asplund 1-År Förläng
30 Joakim Lundström Jr-Kontr.

Backar
2 Henrik Petré 1-År Förläng
3 Daniel Johansson 1-År Förläng
4 Pär Djoos 1+1År Sannolikt borta
5 Jussi Pekkala 1-År Ingen förlängning
7 Tommy Sjödin 2-År Kvar minst ett år till (TACK)
8 Henrik Rehnberg 1-År Förläng
14 Adam Andersson 1-År Förläng
33 Veli-Pekka Laitinen 2-År

Forwards
9 Kristoffer Jobs 1-År Bör sannolikt inte förlängas
10 Jonas Soling 2-År Kvar minst ett år (TACK)
11 Nicklas Danielsson Jr-Kontr. Ettårskontrakt
12 Jonas Floberg 1-År Sannolikt ingen förlängning
13 Kyösti Karjalainen 1-År Ingen förlängning
17 Patrik Rönnqvist Jr-Kontr. Förlängning
18 Peter Nylander 1-ÅR Nytt ettårskontrakt
19 Simon Östlund 2-År Kontrakt
20 Roger Kyrö 3-År Kvar, tack och lov
21 Ove Molin 4-År Kvar, se ovan
22 Mikko Luovi 1-År Bör inte förlängas
23 Björn Danielsson 1-År Nytt ettårskontrakt
24 Tommie Miettinen 2-År Kvar minst ett år, bra
27 Niklas Anger 2-År Kvar minst ett år, tack och lov
28 Daniel Wågström 1-År
29 Jim Engström Jr-Kontr. Nytt kontrakt
32 Kenneth Bergqvist 1-År Ingen förlängning
38 Jan Larsson 1-År Lär sluta, tyvärr

Kan vi behålla Rönnqvist (som jag gillar skarpt), Östlund och Engström så bör de kunna fasas in på mer fast basis under nästa säsong. Om Luovi, Larsson, Jobs och Floberg bland forwards inte ges nytt kontrakt och Pekkala och Djoos lämnar på backsidan så betyder detta att vi inom I STORT SETT samma budget kan värva tre nya forwards och två backar, dvs i princip en ny femma. Vad gäller målvakterna tvivlar jag på att Ram bör ges förnyat förtroende nästa säsong, även om han sannolikt tillhör de bättre i ES just nu. Aspen är (än så länge) en bra andremålvakt; försvinner Ram får vi värva ny försteman.

Skulle den här modellen kunna fungera som en strategi för förnyelse och föryngring? Kritik, synpunkter, invändningar!
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Jompe: Här är kontraktsläget.



Målvakter
1 Jamie Ram 1-År
25 Johan Asplund 1-År
30 Joakim Lundström Jr-Kontr.

Backar
2 Henrik Petré 1-År
3 Daniel Johansson 1-År
4 Pär Djoos 1+1År
5 Jussi Pekkala 1-År
7 Tommy Sjödin 2-År
8 Henrik Rehnberg 1-År
14 Adam Andersson 1-År
33 Veli-Pekka Laitinen 2-År

Forwards
9 Kristoffer Jobs 1-År
10 Jonas Soling 2-År
11 Nicklas Danielsson Jr-Kontr.
12 Jonas Floberg 1-År
13 Kyösti Karjalainen 1-År
17 Patrik Rönnqvist Jr-Kontr.
18 Peter Nylander 1-ÅR
19 Simon Östlund 2-År
20 Roger Kyrö 3-År
21 Ove Molin 4-År
22 Mikko Luovi 1-År
23 Björn Danielsson 1-År
24 Tommie Miettinen 2-År
27 Niklas Anger 2-År
28 Daniel Wågström 1-År
29 Jim Engström Jr-Kontr.
32 Kenneth Bergqvist 1-År
38 Jan Larsson 1-År
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Tja!
Skönt med två poäng mot "Lule" , men matchen var inget vidare tycker jag .
Vill tacka : Gunnar,Micke & HELA laget för dom välbehövliga två poängen .
Tionden platsen är när nu...

Från Brynäs officiella hemsida : Målvakten Joakim Lundström lånas ut till Tierp under januari . Joakim kommer att fortsätta att träna och spela med Brynäs J-20 samt spela fem matcher med Tierp .


Äntligen har ledningen insett att "Jocke" kommer att utvecklas genom A-lags spel bra tycker jag , men se till att utlåningen förlängs säsongen ut .

Nu är de "bara" fyra dagar kvar till derbyt...
Någon som vet om Comhem sänder matchen?

Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Jompe: Ang. nästa år så här är mina teorier om vilka som får eller väljer att dra(jag är inte 100%ig om kontraktsdelen):
Pekkala, Bergqvist, Karjalainen, Luovi,Jobs,D. Johansson. Wågström.Djoos, Ram och Janne Larsson(åter till skrivbordet i BIF)

Renberg är väl åxå i farozonen, vissa är väl inget att gråta över och några har vi ju klarat oss utan.Några bra nyförvärv som inte är scoutade av Bäckström, så kanske krisen inte är så jäklig ändå.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Jompe: Det låter som om BIF's organisation inte är utformad för dagens verklighet eller att det är fel personer som har nyckelpositionerna. BIF borde skötas som vilket modernt företag som helst. Övergripande ansvaret i ett företag har VD som rapporterar till styrelsen. Styrelsen tillsätter VD osv. Om det sedan fungerar så i en idrottsförening vet jag inte. Men det borde fungera så i dagens läge med stor konkurens och krav på resultat.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
esaselänne: BIF har haft en rätt duktig kille som jobbat mot den lokala sponsormarknaden med viss framgång, och det arbetet kommer förmodligen att fortsätta. Den viktigare frågan är vad som inte hänt. Man har inte formulerat en strategi för att knyta upp sponsorer utanför den lokala marknaden, och man har inte genomfört en marknadsanalys av klubbens varumärke. Här fginns det hur mycketsom helst att göra.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Jompe: Vad är det som har inträffat angående sponsorsstrategi och marknadsfrågor?
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
aphac: Ligger mycket i det Du säger. Det är inte bara publiken som inte längre känner panik så snart saker och ting inte går bra, det gäller säkerligen spelarna också. Lägstanivån har höjts avsevärt, möjligen med undantag för Timrå hemma senast. Kan vi sen bara etablera oss ovanför slutspelsstrecket och inte behöva känna att varje match är en sexpoängsmatch kommer det säkert också att avspegla sig i spelet. Överlag känns det mesta i spelet ganska stabilt nu.

MEN mycket återstår att göra. Det är viktigt att redan nu börja fundera på många viktiga frågor inför nästa säsong. Hur ser kontraktsläget ut med spelarna; någon som har kännedom om det? Ännu viktigare är förstås sponsorsstrategi och marknadsstrategi. Här har en del positivt hänt under de senaste månaderna, men det finns flera tunga frågor som har med klubbens modernisering att göra. Vi måste börja ta i de frågorna nu. Man kan tycka att det är trist men det är en realitet att hockey idag handlar om pengar. Brynäs har en fantastisk chans att bli en av de få klubbarna i landet med nästan sekellång hockeykultur OCH en god ekonomi. Det ena behöver inte alls utesluta det andra, men för att komma dit krävs rätt personer på nyckelposter i klubben, inteminst i styrelsen. Våren måste ägnas åt de frågorna.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Hong Kong: Att visa glädje har blivit bättre hos BIF denna säsong. Ram strålande glad igår och Molins spontana segergest mot klacken efter straffen värmer! Det är det bästa sättet att visa sin publik att dom uppskattas i denna bisstra(-20 i Gävle) säsong,än så länge.

Igår stt man och väntade på att BIF skulle varva igång men för 5 veckor sen hade man suttit och hoppats på en pinne eller fått ett förväntat ras i röven. Det är skillnaden mellen då och nu.

Jag nämner en som inte brukar få rubriker förutom när han gjort nått skitdåligt:Daniel Johansson, han har blivit bättre iår och är en stabil spelfördelare och bra defensiv back.
GP verkar tycka likadant, Sjödin och Daniel är ju dom som får dubblera hela tiden.
Bergqvist och Karjalainen, fy f-n vilka trötta spelare!!!!!!!!!!!!!
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
ruppe: LHF spelade nog efter sina aktuella resurser, tätade till i mittzonen. BIF hade nog gjort lika uppe i Luleå om läget hade krävt så. Tycker ändå att BIF borde ha avgjort i tredje.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
ruppe: Tycker Tv4 själv borde hamna på deras kalkon lista.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Sylf:Sjödin var bra men han kan mycket bättre. Det var inte någon av hans bättre matcher. Han borde förstås ha gjort mål när det var 2 sek. kvar. Helt öppet mål. Det sänker hans betyg något. Han tar nog revansch redan mot LIF på tisdag.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Sylf: Det beror på att vi satte Tony i arbete han fick montera ner Julbocken i Gävle,därav den ena förlorade poängen men vi fick ju 2.Hade han bara hållt sig hemma hade vi haft 3 enkla pinnar ;-)
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Taavola tyckte att Luleå var värd att vinna... kan ju knappast hålla med om det uttalandet. Det uttalandet borde nästan platsa på tv4as kalkon lista.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Sylf: Man tror aldrig att man kommer därifrån eftersom uppskattningsvis 2000 bilar skall ut på endast 2 små vägar. Lek med tanken att en bil behöver ca 5 sekunder av den tillgängiga tiden för att lämna parkeringen. Det ger 5000 sekunders köande för den siste bilen ut. Klart som tusan att man inte vill vara sist !
Men å andra sidan är det värre i Södertälje, Leksand och Timrå.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Nyss hemkommen från Gävle där jag bevittnat en trist tillställning som tände till först i 3:e.Brynäs var klart värda 3 pinnar men hade ruggigt stora problem med målskyttet.Tommy Sjödin banans kung,vet inte om jag sett honom så här bra någonsin.Ikväll var han överallt,ALLTID ! på slutet vart han lite röd i ansiktet men ändå rätt fräsch.Dessutom fick han chansen att avgöra med 2 sek kvar,missade öppen kasse.

Jag sitter i patetiska köer varje dag till jobbet,har kört bil i Paris,N.Y bla.INGET går upp mot Gavlerinkens parkering.Det är dårarnas mecka.ALLA ska ut samtidigt och är beredda att göra vad som helst för att inte släppa in nån annan,helsjukt.

Till alla er som tror att 70Rodrigues har brutit förbannelsen kan jag meddela att så är inte fallet.Han var inte där !!
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Hadde det varit lite mera fart och diciplin i Brynäs idag så hade vi fixat 3 p! Många spelare åkte och hängde med huvudet! Inte likt det jag sett under det ``nya`` Brynäs! Men Sjödda tyckte jag bara var hyffsad ! Han höll på att ställa till det ganska många ggr för Brynäs idag! Kändes som han inte gick in 100 % och hade lite nonchalant spel för sig. Han var både fram och tillbaka eftersom han fick spela mycket.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
Ford Prefect: Ja enligt bilderna så verkade BIf chanserna lite hetare.
Jag tar gärna arbetar hockey bara det inte blir kvalspel.
Målisen Henriksson verkar vara grym just för tillfället men han spelar väl i ett lag för långt norrut för att få chansen i Tre Kronor.
Kommentera

Sv: Brynäs vs Luleå
spookyMulder: Tränar byte på G där kanske. Har vi nån i Brynäs organisation vi kan avvara, hmm...va heter den där killen som är Luleå fantast..jaa Berg fast han kanske inte kan så mycket om hockey.
Kommentera

192325 · »