Brynäs IF

569836 inlägg · 7776 ämnen

ELITSERIEN

1978 · » Till forumet


Sv: ELITSERIEN
Det är ju lite svårt att veta om Melin & Persson kör vidare med att jobba hårt med två "förstafemmor" även i vinter. Det som talar mot är att det är lätt att störa ut Brynäs om det räcker att ta bort en femma. Det måste finnas mer än en femma som kan producera framåt om det skall bli kul i slutspelet.
När båda femmorna kan producera brukar det bli ett hårt tryck mot motståndarkassen. Frågetecken dock för lagets uthållighet om man går runt på kort med folk under en stor del av säsongen. Det är i slutspelet det gäller att vara pigg.
Det som talar för en "breddning" av speltiden är alltså att det blir piggare ben på de som bäst behöver det: Janne, Roger, Djoos, Ove m fl.
Eftersom truppen breddats med tex Soling så går det att sätta ihop en checking-line i vinter. Det saknades i vintras. Rudslätt är bra i den rollen. Han har lite svårare att vara den som det händer spel omkring.
Första och andra femman är ruggift spelskickliga, det finns inte många andra femmor i serien som är bättre när det gäller att hålla pucken inom laget.
Men det kan bli lite för mycket av det goda.
Soling-Wågström-Rudslätt kan bryta mönstret och hjälpa till att styra bort lite av markeringsjobbet på de andra femmorna.
Det gäller för övrigt att ta varje tillfälle att föra över det mogna spelet till de yngre i truppen. Passa på att besöka en träning så får ni se hur snacket går inom framför allt förstafemman. Eller observera killarna i båset under matcherna. Melin behöver inte säga mycket.
Att träna med och mot de äldre är en förmån som inte många spelare har för tillfället. Det är bra utbildning. Att halka omkring som torped nånstans är ingen höjdare. Torpedstuket är inte direkt utvecklande för spelintelligensen även om det kan vara ett effektivt vapen.
Hoppas därför att både Mårs och Andersson får så mycket istid som möjligt i Gävle. Det är två tänkande spelare.
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
INTRESSANT!!!
Håller med i stort - det SKA splittras femmor(speciellt första).
Det är bara så synd att det är någon som alltid blir över, tänker då först och främst på att jag gärna skulle vilja få se Mårtensson ihop med Danielsson. Men dom kan ju inte harva i en fjärde femma(möjligen om det körs med 4 kedjor & 3 backpar). Och skulle man sätta Janne mellan ex.Arlandaiterna så blir det svårt att veta var Ove skulle spela, osv.
Jag vet inte om en tredje line får den istid som jag tycker att Rudslätt är värd.
Det är svårt - jag menar jag skulle vilja att Danielsson och Bergqvist också skulle få mer istid, men på vems bekostnad?
Och Mårs&Andersson skulle väl spela mest med Tierp?

Men jag gillar förslaget skarpt...
Skulle dock vilja att de mest lovande skulle få mer speltid, för trots allt så närmar sig ju Janne&Bissett&Djoos osv sina karriärers slut, och borde fungera alltmer som faddrar, och hjälpa dom lovande att slussas fram till framstående elitseriespelare som skulle kunna lyfta Brynäs inom en inte allt för avlägsen framtid och utgöra en stabil stomme, och sedan får vi ju förhoppningsvis resultat, både kort- & långsiktigt av sammarbetet med Tierp.
Minst en hungrig spelare i varje kedja tycker jag är viktigt, inte minst med tanke på hur loja och ointresserade de två första femmorna har uppträtt i vissa matcher förra säsongen. Dom tänder nog även de gamla gubbarna genom att visa lite kämpa glöd.

I vilket fall som helst så hoppas jag starkt på Brynäs i år. Och hoppas verkligen att Melin sätter ihop några verkligt intressanta och roliga formationer som kan få oss se vårat Brynäs kämpa, spela ut och producera, både i serien och SLUTSPELET.
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Ja jag instämmer....
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Tycker också att det verkar vara en spännande uppställning. Dags att testa nya formationer
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Låter inte alls dumt. Framför allt att unga hungriga spelare som Petré och Mårtensson får chansen att kliva upp ett snäpp och spela med "gamlingarna".
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Vad tror du om följande lag:

Asplund - Pettersson

Kommentar: Asplund förstemålis.


Mårtensson (efter rehab) - Larsson - Molin

Petré - Djoos

Kommentar: Mårtensson lyfter speeden. Petré tar hand om de som försöker "ta bort" Janne, Ove och Djoos. Djoos-Janne-Ove splittrar man inte på!


Bissett - Kyrö - Luovi

Pekkala - Sjödin

Kommentar: Bissett kan vara lite av Kivelä, på rätt plats vid rätt tillfälle. Lyfter in puckarna efter pass från Roger, Mikko eller Sjödin.


Soling - Wågström - Rudslätt

Olsson - Johansson

Kommentar: En checking line med två intensiva fw plus en klok center. Två stabila backar med fart under rören. Kan lyfta upp spelet i anfallszon.


Bergqvist - Mårs - Danielsson

Rehnberg - Andersson

Kommentar: Ännu en checking line som skall in och avlasta vid tuffa och täta matcher. Med Bergqvist i närheten av mål kan det bli några baljor.


Klapp, klapp i Gavlerinken i vinter!

9 träningsdagar till IS.
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Japp !
Det är dags att ta revansch på Blåvitt idag måndag.
Förhoppningsvis 10 000 på läktarn och bra tifo
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
FÖRYNGRA LAGET ELLER GÅ SAMMA ÖDE SOM LEKSAND
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Slif: Det har du nog rätt i. Bor man i Gävle ser man säkert massor med matcher. Jag har då svårt att se så många som jag vill se iaf.
Har Norrköping match imorrn?
Ha de!
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Jag tycker fortfarande att det är rätt dött i många ishallar framförallt i motgång. Dessutom tycker jag att Brynäs har bra bortastöd åtminstone i rinkarna runtom i mellanSverige. Kanske är det vi distanssuppar som vaknar när vi äntligen får se Brynäs några gånger per säsong. Kanon att LHC och SSK gick upp. Då blir det mera Brynäs för mig !
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Aha, ja, det var ju bra gjort av Timrå. Men när det väl är tryck i Gavlerinken, då är det tryck. Håller med på att det är dött ofta.
Nåt vi som Brynäsare får ändra på. Allesammans mot Ståplats;-)
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Silf: Jo, det kanske stämmer men i Timrå så har jag då aldrig varit med om vi blivit överröstad... O nu har ju aldrig sett när Brynäs mött andra lag än TIK borta, men av de hemmaklackar jag sett så har Brynäs haft klart sämst.

Sedan de lag som haft bästa bortastödet i Allsvenskan är inte sk poplag utan ex: Björklöven, SSK, Mora, Rögle mfl
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Att klackarna är bättre i allsvenskan beror nog på att där finns så pass många nya lag, sk. poplag, från orter utan hockeykultur, kanske till och med utan lagsportkultur. Det blir nåt nytt och spännande på dessa orter. Tänker tillbaka på tiden då vi hade HÄSTEN som blommade upp igen kring 1990 efter 20 år på dekis, och på Linköping utan fotbollslag m.m. Typiska exempel
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Det var tyvärr ett par år sen jag hade möjlighet att besöka Gavlerinken, men när jag ser Brynäs runt om i landet ( Jönköping, Linköping, Södertälje, Västerås och Stockholm )så har jag samma känsla. Bortaklacken låter mer ( möjligtvis undantaget Globen )än hemmaklackarna. det är nog så att de mest hängivna supportrarna åker iväg i gäng, drar ett par pilsner och stöttar varandra till stordåd. Det är nog så det funkar på de flesta håll och det gör att hemmapubliken med bl.a. familjer och slipsnissar m.m. blir lätt överkörda. Sen spelar resultatet givetvis roll.
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Det är för att vi allsvenska klubbar är nöjd med det vi får. Och vi är inte direkt bortskämda med resultaten. inte i Sundsvall i varje fall :). Brynäs stöd utanför matcherna verkar vara stort nästan varannan person man möter säger ju, "ja håller på brynäs". Men på deras egna hemma matcher verkar det vara sämre.
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Summiten: Jag har varit på många bortamatcher o Gavlerinken var väldigt tyst av sig, förrutom de nästan tusen TIKfans som tryckte upp stämningen men hemmaklacken var pinsamt tyst o trots att bif vann med 5-0 så hördes bara TIKklacken genom hela matchen...

Ni är väl bortskämda kanske...

Sedan så måste jag säga att jag tyckte det var bättre klackar i Allsvenskan än i Elitserien överlag, konstigt...

Men de flesta klackar är ju tysta jämfört med TIKs...
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Nej, det är klart, men Gavlerinken är ganska lagom tycker jag.....
Det är ju ganska mysigt där ju.....
VÄRLDESN BÄSTA STÄLLE (iallafall enligt mig)
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Ja det stämmer nog.

men åker man till globen bland alla slipsnissar så är det inte så bra drag där heller för arenan är så stor så klackarna hörs inte.
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Ja, jag tycker klacken är tystare än andra lags klackar.....
När man sitter på familjeläktarn och är sugen på att skrika med så är det oftast ganska tyst.....
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Jag vet inte om jag skulle kommentera en annan arena om ens favoritlag har Scaniarinken som hemma arena.

OK publiken i Gävle har höga krav (vilket dom inte borde ha)
dom kommer bara igång om Brynäs går till minst semi.
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Okej...ehh. Jag håller med på att det inte jämt är bra drag. För så är det. Men vad har ni att jämföra med då?
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
håller med Könjak, ni hade den sämsta hemmastödet jag nånsin sett när jag var där ifjol...
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Otroligt snyftande om Leksand från Brynäs-fans sida (finns det såna) !
Leksands nedflyttning till lägre divisioner där dom hör hemma gör väl att gavlerinken kommer bli ännu tystare än vad den var tidigare !
sveriges tråkigaste arena och tråkigaste publik var finns den :GÄVLE
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Ja det kommer att bli lite tråkigt utan derbyna och så kommer jag att sakna fröken Svensson.... Vi ses nästa säsong Leksand....
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Håller helt och fullt med det kommer att fattas något i vinter men jag tror att det bara blir i år nästa år är det dax för elitserien igen för LIF.Heja BIF
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Klart att Leksand kommer tillbaka (Derbyn BIF-LIF) ett måste för elitserien
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Även om Leksand satsar nästan allt på att komma tillbaka till elitserien så tror ja att de kommer att få det svårt att komma tebax. Om det inte lyckas i år så kanske det kan dröja flera år.
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
ja...leksand är ju ett klassiskt elitserielag. känns lite "tomt" utan dom.
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Det är väl kanske synd på derbyna, men jag är ganska trött på tjatet om Leksand som lirarnas lag. tycker nog att Brynäs haft minst lika läckra lirare periodvis. Dessutom har man lyckats förena detta med hårt arbete som ju också lett till ett och annat SM-guld.
Känner mig alltså lite kluven i fallet ( ! ) Leksand


Tommy
Kommentera

Sv: ELITSERIEN
Det tycker jag då blir det inga derbyn
Kommentera

ELITSERIEN
ÄR DET NÅGON MER ÄN JAG SOM TYCKER DET ÄR SYND ATT LEKSAND INTE SPELAR I ELITSERIEN? SAKNAR DET ENDA DERBYT SOM BETYDER NÅGOT FÖR EN BRYNÄSSJÄL. DET VAR EN FIN GEST AV BRYNÄS SUPPORTERS ATT STÖDJA LEKSAND I DALAUPPRORET. EN VINTER UTAN "HAT"MATCHERNA MOT LEKSAND KÄNNS LITE TRÅKIGARE. LYCKA TILL LEKSAND.
BRYNÄS FOREVER!
Kommentera

1978 · »