Brynäs IF

715126 inlägg · 7953 ämnen

HV 71-Brynäs IF

293979 · » Till forumet


Sv: HV 71-Brynäs IF
Lilljanne: Brynäs har åtskilliga årgångar som jag tycker bäst i Sverige. Betydligt fler än de du nämner även om just de årgångarna inte var direkt lysande. När laget är som bäst måste den då sittande styrelsen utnyttja detta på bästa sätt. Jag hävdar fortfarande att framgång föder framgång. Kan bevisas hur mycket som hellst. För att återta lite av förlorad prestige o tabellposition gäller att vinna matcherna. Det är nr 1.
Sedan utnyttja den positiva situationen och ge sponsorerna något uttöver det vanliga. Tämligen enkel logik!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Lilljanne: Måste ta bilen och åka upp till Gävle nu för lite aktivt supportande. Fyra inlägg i rad! Klubbrekord?
KÄMPA BRYNÄS!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
El Aka Ali: Det där kanske stämmer nånannanstans. Brynäs var bäst i Sverige 1993 och 1999. Brynäs omsättning var sämst i alla fall. Det är inte Brynäs som är problemet.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Jompe: Brynäs måste börja vinna igen. Finns ingen, absolut ingen sponsor som vill ses tillsammans med en looser. Kan inte hjälpas men det är kalla fakta. När trenden vänder o Brynäs vinner, då skall du se att det är lätt att få sponsorbidrag från både höger o vänster. Ju mer Brynäs vinner ju enklare är det att få stöd för sin verksamhet.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Lilljanne: Det är förstås en fåfäng förhoppning, men kan man försöka få upp de här frågorna till diskussion så kanske något positivt kan hända på sikt. Paradoxalt nog tror jag att om det är några som ska föregå med gott exempel så är det just sponsorerna. Om de visar förtroende för klubben så följer nog mannen på gatan med också. Om ordföranden i näringslivsorganisationen i Gävle gick ut och sade att "nu får vi hjälpas åt allihop och ställa upp för Brynäs", så skulle det betyda enormt mycket. Gordo skulle npg säga att det här går mycket längre tillbaka i tiden; desto viktigare att få upp det på bordet så alla kan se hur småaktigt det är, och att faktiskt alla har ett intresse i att brynäs finns kvar i ES.

Skulle det sen gå bra på isen så gör det nog inte saken sämre. Media kan vara ena ruggiga medgångssupportrar.

Lindgren. Tack!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
20 Lindgren: Knepigt språk, den där svenskan!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Lilljanne: Vet en hel del annat också? Öh, ja. Tex att G i Gävle fortfarande skrivs med versal.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Jompe: Lokaltidningarnas njugga inställning till Brynäs speglar förstås stämningen i regionen, precis på samma sätt som kvällspressen frotterar sej i skandaler, dokusåpor och andra olyckor med läsarnas goda minne. Hittar man inte svaret på varför hatkärleken, som nån kallade det, frodas i Gävle blir det svårt att lösa den gordiska knuten: varför vill så få gävleföretag sponsra klubben. Handlar det om att konkurrensen från Strömsbro och Godtemplarna är för tuff då är det bara att packa ihop.

20 Lindgren: En kille som vet att “ävle” skrivs med gemener denna säsong borde veta en hel del annat också.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
65Selander: Kinderägg? Du är bara avundsjuk för att du snart blir 40 och måste börja med Viagra :-)) Banjospelare!!!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Ang gårdagens match så ber korhonen om ursäkt att dom förlorade
samtidigt han tyckte det var häftigt att spela i sverige när klackarna står mitt emot varandra. (se länk)
Välkommen till Tigerkulan på lördag, då skall det bli liv i skällan
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
sylf: Kan detta vara en generationsfråga? Har ett intryck av att yngre Gävlebor ställer upp för Brynäs mer än de äldre Gävleiterna.

Framgångsåren ledde väl dels till att publiken utgick från segrar och nya SM-pokaler, som Du säger. Bidrog väl också till att Brynäs inte insåg betydelsen av marknadsföring. Varför bekymra sig om sånt, när sponsorerna står i kö?

Sen betyder förstås sportsliga framgångar otroligt mycket, titta på Timrå. Om de framgångarna kommer så kommer också sponsorerna, marknadsavdelningen får ett lättare jobb, ekonomin stärks , truppen kan breddas och stärkas, nya framgångar kommer, och så vidare. det är den uppvinden vi måste försöka få tag i. Kan vi bara överleva stålbadet den här säsongen så har väl skutan hunnit vändas.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Jompe: Jävligt svår fråga det där.Antagligen är Gävleborna bortskämda med åren och all framgång som trots allt varit.Kommer ihåg när jag själv som knatte gick på matcherna och kom hem missnöjd när dom inte vann med 7-8 mål.Kanske har folk svårt att fatta läget,eller då så tycker dom att nu får det va nog.Klubben har ju trots allt haft problem med ekonomin de senaste 20 åren,med nåra få undantag.Att ett lag som Leksand har större uppslutning beror nog på flera faktorer,dels en mindre håla/inget annat lag att lägga stålarna på.Plus att marknadsföringen är mycket bättre,där ligger Brynäs hästlängder efter.Tror nog LIF vidgat sina vyer betydligt och inte bara kollat runt i Leksand efter sponsorer,utan insett att folk i hela landet håller på dom och därmed är villiga att ge en slant.Ser man till Gävleborgs län så finns det ju andra lag som vill va med och dela på kakan.Bollnäs har sin bandy med problem,Ljusdal likaså,Sandviken lägger pengarna på Saik osv osv.Om sen Brynäs betett sig som klantarsel mot dom sponsorer man redan har så är det inte konstigt.Att dom snackar mer skit om Brynäs i Gävle än om tex MIF i Malmö,ÖSK i Örebro mfl tror jag inte på.I såna fall ligger ju problemet i nivå med Ängby-mannen,NK-mannen.Inte särskilt troligt.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Jompe: AB och GD är samma på sporten numera..... vilket också är beklagligt.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
64Waern: Nej, jag såg inte det inlägget, tyvärr, men det är bra om vi är många som reagerar på den tykna bevakningen av Brynäs. Perssons krönika om HV-matchen är helt OK, andra inslag i AB:s och GD:s hockeybevakning är tyvärr helt undermåliga.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Jompe: Jag håller fullständigt med dig i dina inlägg, jag har personligen ringt till Bengt P på ArB. Du kanske har läst det jag skrev på BTs sida.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Nicke: Du ska inte tro att du får något svar på din fråga, här svarar man bara på sign som man känner igen (om man inte skäller ner nån då)
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
aphac: Jo, Persson kan ha sina stunder och, som sagt, ingen begär att allt bladen skriver ska vara rosenskimrande analyser av Brynäs på och utanför isen. Vad jag reagerar mot är det drev man kört de senaste veckorna, där helsidan om kille som inte ska gå på hockey representerade det absoluta lågvattenmärket. Man har förväxlat kritisk journalistik med dålig journalistik. Man vill visa att man har integritet i förhållande till Brynäs, men under resans gång bidrar man till att försvaga stödet för föreningen. Snacka om att skjuta sig själv i foten. Vad ska de skriva om den dag Brynäs drattar ur elitserien på grund av att stan och regionen inte ställer upp för klubben? Gefle IF? Highlights från bowlingsäsongen?

Det jag inte kan få in i min trånga skalle är varför det är legimtimt och till och med förväntat beteende i Gävle att snacka skit om Brynäs. Har frågat många om varför det är så, men ingen har kunnat ge ett särskilt bra svar. Keb skrev häromdagen, apropå skillnaderna mellan Gävle och Leksand, att den uppslutning kring laget som man har i Leksand skulle man aldrig kunna få i Gävle. Men han skrev inte ett ord om VARFÖR man inte kan få det.

Arrgh
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Jompe: Tycker ändå att Persson från AB är rätt ute i sina krönikor. Kanske ska GD vara glad att han har kommit över på deras sida. Då kan Stisse & co på GD fortsätta skriva om vintersäsongen i bangolf eller liknande.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
sylf:Hyfsat att kunna förstärka bara för att man torskade första matchen. Med den principen blir det många värvningar för NÄS!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Modo har tydligen förstärkt med Hans Jonsson.Förutsättningarna är olika lagen emellan....
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
micke: Dina synpunkter på Gävletidningarnas bevakning av Brynäs är klockrena. Man har dragit igång ett lokalt drev mot Brynäs, varför vet ingen. Ingen begär att GD och AB ska leverera enögda, onyanserade artiklar om hur bra allting är i föreningen, men en helsida om en kille som inte ska gå hockey är ju bara patetiskt. Under all kritik.

Ett bättre tema för artiklar skulle vara varför regionens enda elitserieklubb inte är nedlusade av sponsorer. Eller hur det kan komma sig att vi som håller i insamlingen får positiva mail från Simrishamn till Kiruna med undantag för Gävle. DÄR har vi några intressanta frågor att ta tag i.

Vad gäller matchen igår kväll är det väl inte mycket att säga. 0-2 borta mot HV i säsongspremiären är inget att bekymra sig om. Seger hade varit otroligt bra för resten av säsongen, men så blev det inte. det låter som om Korhonen höll måttet. Stirrigt och stillastående försvarsspel ger hemska deja vu-känslor. Något tidningsreferat antydde att Brynäs inte orkade hänga med genom hela sista perioden. Antar att GP gick ner på tre (eller två?) femmor. Kanske logiskt med tanke på matchsituationen.

Kyrö, B. Danielsson och Malmström har mycket att bevisa. Lind verkar inte ha impat på någon igår kväll, förhoppningsvis kommer han igång. Det räcker inte med en giftig kedja.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
65Selander: En pojkspoling mao :-)
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
sylf:
Det här hittade jag i slutet av Keb's artikel

"Rensningen framför mål-Korhonen var obefintlig vid båda baklängesmålen."

Förstår inte varför Brynäs alltid har så svårt att rensa. Dom har problem med detta år efter år.

Ang gårdagskvällen så är det faktiskt svårt att få ragg när man har med sig kinderägget Tony. Han är ju bara 33.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Keb verkar ha sovit fram till igår.Brynäs enda mållösa laget i premiären ? DIF öste väl inte in mål precis ?
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: Låter som om ni hade en bra kväll på o´learys ! Dreglade över brudar men fick nöja er med varann :-)

Om Brynäs ska ha en chans till en schysst placering den här säsongen så är hedersamma förluster i starten det värsta som kan hända.Ett lag som har kvalspel bakom sig behöver segrar och inget annat.Förra säs blev det väl 10-15 nollor och det kan jag lova sitter kvar i deras skallar.Samtidigt så verkar dom inte ha skapat så ofantligt med chanser heller,Liv verkade inte sättas på nåra större prov.När chanserna kom sköt dom istället utanför och när han släppte returer så fanns ingen där och tog hand om dom.En seger är ett måste på lördag för att inte huvena ska börja hänga.3-1 till BIF.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Var det någon som såg matchen igår som kan ge en analys från matchen eller var matchen som det står i Gävle tidningarna?
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
65Selander: Ni ska bo på lyxhotell mao!!! Inte utan att man blir imponerad! :)


Antar att det är Pub vinnare som gäller då. Får väl dra med mig Lindström å Davve oxå, dom har ni väl aldrig träffat? ;)

Frågan är bara om man ska ta sittplats eller ståplats???
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
micke:

Tåget ramlar in 0900 så det blir att checka in sedan så skall jag visa Tony hur man bäddar mm.

Vi tjänar 200 turkiska lira på att bädda själv. Sedan så blir det stretchning med ålning över badrumsgolv!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
65Selander: Om det är Pub vinnaren 13.00. När sätter ni igång på Jackpot isånafall? Klockan 10.00???!!!! Låter som en farligt full huliganhop. :)
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
65Selander: Du är bara avundsjuk din förbannade banjolapp!!!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: Björnen Danielsson? :)

Svar: Jo
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: Snygg...

Hela Gavlerinken skrattar.

-Micke vi kommer att dyka upp på Pub Vinnaren vid 1300, kom dit så får jag visa skrället.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
micke: Skiter björnen i skogen???
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: Det tvivlar jag inte en sekund på. Låt mig gissa. Du kommer vara killen med en hemmamatchtröja som det står "70 Rodrigues" på ryggen på? :)
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
micke: Nope, men jag är fortfarande jävligt snygg :-))
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Hur var Jacke Johansson idag? Fick han spela något?
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: Jackpot? Nja, jag kanske gör det då, men bara om du bjussar på första! 25 spänn är lite dyrt för en stor ;)

Du känner säkert inte igen mig men jag känner igen dig. Du har suttit framför mig på sektion I några ggr i Gavlerinken, är du fortfarande snaggad?
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
micke: Wow, take it easy!! Jag håller med dig!!! Kom ner på jackpot på lördag så kan vi fortsätta snacka då, jag bjuder på 1:a!!!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
65Selander: Och då var ändå straffen bra slagen, Tomasczewski gick för tidigt och stod inte still på mållinjen.
Såg att Tapper fick revansch inför EM-kvalet mot Polen senast dock... :-)
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: "Dom har intervjuat Persson, Björck, Kuparinen, Molin, Soling, Bröderna Johansson, "Sjödda" m.fl. Tycker att dom gjort ett bra jobb"

I en reklamblaska som massproducerades i Ångermanland, Medelpad, Hälsingland och Gästrikland ja.

Men på själva premiärdagen, festdagen för mig och många andra hockeyintresserad, publicerade man en helt meningslös artikel utan någon som intresseförankring hos någon av GD/AB:s läsare (förutom skadeglada godisare då). Jag tycker inte dom gjort ett bra jobb. För att Brynäs IF ska kunna klara av den svåra kris dom är i denna stund måste alla dra åt samma håll. Föreningen, supportrarna och lokalmedia. De senaste två säsongerna har lokalmedia (läs GD) försökt sänka BIF och jag förstår inte syftet med det. I övriga landet så försöker lokalblaskorna stötta och hjälpa den enda lokala stoltheten dom har i staden. I Gävles redaktioner gör man tvärtom pga personliga skäl och sårad "stolthet". Detta gagnar inte tidningarna, inte deras läsarkrets, inte Gävle, och defenitivt inte Brynäs IF.

Vill man leka grävande journalist och sätta dit någon så ska det åtminstone finnas någon hund begraven hos den man vill sätta åt. Det fanns inte hos BIF därför gjorde man sist senaste anti-reportage. Det var riktigt lågt...
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
65Selander: Rönnqvist e kung :-))
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Huge: Ang 100 jobb vs 1 dåligt.

Det är ungefär som en gammal idol jag hade i MFF
Staffan Tapper, det enda han är ihågkommen är straffmissen mot Polen.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues:

Nog för att vår vän Tony är ordf i Neggo klubben Stockholms Brynäsare
så är han snäll innerst inne.

Själv så har jag inte hört så mycket om själva matchen, men med tanke på resultatet så tycker jag att dom har skött det hyfsat.

Tony ang Rönnqvist du pratade gott om, det var han som åkte på 10 min för "CHE-B"

ps/vi ligger ju inte sist iaf.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Huge: Som Brynäs då dom sista åren!!!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: "Tycker att dom gjort ett bra jobb"
Tyvärr är det väl så att om du gör 100 bra jobb och 1 dåligt, det du blir ihågkommen för är det dåliga.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
micke: Du känner mig väl broder :-))
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
westerlind: Ahh, antog väl det. :) Koncentrationen var väl oxå riktad åt maltiga drycker som Newcastle och Caffreys förstår jag.

Eller hur Rodrigues? ;)
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
micke: Dom har intervjuat Persson, Björck, Kuparinen, Molin, Soling, Bröderna Johansson, "Sjödda" m.fl. Tycker att dom gjort ett bra jobb.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: "vad skulle det ha fokuserats på inför seriepremiären?? "

Tja, vad sägs att skriva något som intresserar de allra flesta av GD/AB:s läsarkrets som trots allt är Brynäsare. Läget i laget, intervju med nyförvärv, tränare och rutinerade rävar. Någon intressant bakom-kulliserna artikel eller vad som helst. Expressen hade en intervju med Soling samma dag som jag tyckte var läsvärd, Soling kan trots allt bli en av ES mest intressanta spelare denna säsong och det hade Exp. uppmärksammat. Det finns mängder med uppslag.

Trots allt är de flesta av GD/AB:s läsare Brynäsare och då tjänar väl tidningarna på att skriva något som är mycket läsvärt och något upplyftande istället för något helt ointressant och totalt nedvärderande...
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
westerlind: Tack för en trevlig kväll broder :-)) Nästa gång så vill jag gärna att du dreglar på någon annan din banjospelande Frösöbo!!
Kommentera

293979 · »