Brynäs IF

715728 inlägg · 7953 ämnen

Jaha!!

284498 · » Till forumet


Sv: Jaha!!
Huge: Därför ska tycker jag att Olle Mattson ska vara P3 vikarie tills han är tillbaka.
Mattson och Mattias Karlsson borde få plats i A-truppen,när vi har 8 backar tillgängliga och inte Olle eller Mattias platsar.
Låna ut dom då,till Mora kanske.
De är en investering för framtiden att göra så,Sjödda spelar sitt sista år,Daniel Johansson har bara ett års kontrakt de har även Laitinen,P3.
Gunnars pojk Joakim Persson och Herman Hultgren är Brynäs två senaste juniorbackar som tillhört A-truppen,men fått för lite matchning och stangerat i utvecklingen och flyttade tillslut från Brynäs.

Brynäs har just nu 12 forwards,då är Rönnqvist,Östlund och Lill-Danielsson inräknade.
Ska dessa tre juniorer få chansen på riktigt eller sluta som Jobs och Floberg?
Sanningen kan ingen veta,men är de så meningsfullt att då försöka värva ytterligare två forwards ?
Då kanske ni säger men Niklas Anger är ju på glid till Montreal i NHL,visst risken finns.
En forward till kan jag tänka mig möjligvis,men inte mer.
Jag har tidigare funderat på om Östlund platsar i ES,men jag tycker att vi ska ge grabben en chans.
Men den aktuell 13 forwarden kan vara: Peter Nylander,en kämpe med underbar inställning,men tekniken är bristfällig.

Återkommer i ämnet...

Brynäs IF var DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!

Balansgång var de helt rätta ordet,Huge
Kommentera

Sv: Jaha!!
gordo: Ack ja, den generationsväxlingen....
Balansgången är väl alltid svår mellan att slussa in junisar och att satsa på säkra kort.
Junisarna (i den mån man har tillräckligt bra sådana, ngt vi väl inte varit direkt borskämda med i ärlighetens namn)
bör ju skolas in när laget är som starkast. Samtidigt vill man ju behålla slagstyrkan hos ett vinnande lag, inför nästkommande säsong.
Fram till säsongen 01, med semifinal mot MoDo, hade vi ju ett mkt bra lag. Därefter försvann många viktiga spelare.
Vi har sen dess tappat t.ex Tuulola, Wallin, Melker, Kivelä för att nämna några. Dessutom tappade vi Bissett, även om den kedjan redan börjat slira en aning redan tidigare.
I första hand måste man väl försöka att ersätta sådana pjäser med likvärdiga, och då måste tyvärr junisarna komma i andra hand, det är nog verkligheten som den ser ut.
Som sagt, balansgång var ordet...
Kommentera

Sv: Jaha!!
Huge:
Generationsväxlingen, Huge, generationsväxlingen!
Det faktum att stommen inte alls bytts ut sedan åtminstone 99 har gett en stagnerande utveckling. Nu kommer pensioneringen av stomspelarna att ske under en eller två säsonger vilket innebär stora problem att hitta ersättare som har förmåga på samma nivå som de som lämnar laget.
Kvaliteten på laget som helhet är en liten annan fråga.
Beroendet av ett fåtal spelare som håller uppe laget är olyckligt.
Nu kommer prövningarna av föreningen, EK, laget och GP...
Intressant att se vilka som står upp i blåsten.
Kommentera

Sv: Jaha!!
P J Davydjoos:
I den rådande ekonomiska situationen, med elitlicensens bevarande i åtanke:
Hur tycker du att EK isf skulle ha värvat?
Kommentera

Sv: Jaha!!
Sylf: "Det faktum att BIF värvat sämre än dom tappat visar ju resultaten sen 4 år tillbaka."

Ett dåligt resultat betyder väl inte automatiskt att man värvat sämre. Skador och annat fanstyg (se fjolåret) har väl också inverkan. Sådana saker kan man väl knappast gardera sig mot.

Om din teori stämde, skulle det t.ex innebära att det lag vi hade 1996 (Allsvenskt spel) var betydligt sämre än det lag vi hade året innan.
Lustigt isf att alla tycker att 1996 års lag var en av Brynäs bästa årgångar någonsin.

Man behöver bara gå tillbaka till fjolåret så ser man att ditt och Clarence´resonemang inte håller.
Eller ni kanske tycker att fjolårets lag såg sämre ut än det lag vi hade året innan?
Kommentera

Sv: Jaha!!
Sylf: Läser dagligen (flera ggr) denna gästbok och blir lika förvånad varje gång. Ni talar hela tiden om att värva spelare, ersätta de som flyktat. Finns inte ekonomi för detta då blir det inga värvningar eller värvningar som ekonomin tillåter. Jag frågar mig ideligen "har Brynäs så dåliga juniorer så att de inte platsar".
Då är ju felet uppenbart.
Det Brynäs som jag lärde känna var känt för att ta fram egna produkter eller också låna från den närmaste omgivningen.
Är de ideerna helt borta nu.
Hade Conny vart coach i Brynäs hade klubbens A-lag drällt av egna produkter. Det första som gäller när man spelar i högsta serien är att se till att det finns egna produkter att fylla på med vid behov.
Om det är dåliga junisar som är det stora problemet så bör ju alla resurser sättas in där för att rätta till.
Sköta ev. värvningar så att inte ekonomin inte raseras och bara se till att bli kvar i högsta serien medans junisarna växer till sig.
Kommentera

Sv: Jaha!!
Huge: Den s.k. Fråga B är ju den som är av största intresse... Det förväntade slutspelslaget måste ju ersättas, inte KS-laget...

Det handlar det ju inte om att dom skulle fortsätta, mer att dom skulle ersättas på rätt sätt, trots skador och dåligt spel, med spelare kapabla att spela det vägvinnande spel som nämda herrar presterade nått år sedan... De skulle ha ersatts samtidigt som Bissett byttes ut, men Bissett fick ingen värdig ersättare förra året, och varken Janne eller Djoos blir ersatta med den kvalité de stod för två år sedan. Så egentligen skulle Bissett, Janne och Djoos ersättas i år om man vill ha tillbaks ett vägvinnande spel...

Samtidigt blir Ove, Kyrö och framför allt Sjödda ett år äldre... Vi kan inte hålla på på detta sätt längre, frågan är om det håller över kommande säsong, då måste förändringar till, för i år kan vi glömma att vi kommer att slippa ta lugnande piller...
Kommentera

Sv: Jaha!!
P J Davydjoos:

Det får bli lite "Vi i femman":

På A svarar jag: Självklart förbättrat. Behöver väl inte kommenteras.

På B svarar jag: Vet inte.

Det intressanta är ju om vi kommer att få ett bättre lag nästa år med nyförvärven inklusive Soling, än om Rehnberg, Larsson och Djoos t.ex , hade fortsatt spela.
Isf tycker jag att det ser bättre ut nästa år.
I mitt tycke är de största förlusterna Djoos och Larsson.
Vi vet ju inte hur de skulle lyckas nästa, men prognoserna är väl inte direkt goda, eller...?
Kommentera

Sv: Jaha!!
Huge: Det Clarence säger stämmer ju.Det faktum att BIF värvat sämre än dom tappat visar ju resultaten sen 4 år tillbaka."Man måste även ta hänsyn till framtida prognoser på spelare som tidigare varit mkt skadade" det snacket håller ju inte heller,dom senaste åren har det ju värvats rejält med porslinsgubbar,nu kommer Lind också,med en sjukjournal som en bibel.
Kommentera

Sv: Jaha!!
Huge: Förbättrat gentemot förra årets skadedrabbade lag - eller det lag det hade varit om det inte hade varit skadedrabbat?
Kommentera

Sv: Jaha!!
P J Davydjoos: Clarence tycker ju att Brynäs aldrig värvar bättre spelare än de som flyktar. Det är naturligtvis bara dösnack och vanligt gnäll, det var mest det jag reagerade på.

Värvarna måste ju titta både på vad de avgående har presterat, och förväntas prestera, när man skall jämföra med de nya.
Man måste även ta hänsyn till framtida prognoser på spelare som tidigare varit mkt skadade. Skall man chansa och köra ett år till, eller värva nytt?
Det är alltså inte så enkelt som att bara titta på vad t.ex Djoos och Janne presterade i sina bästa stunder.

I stort tycker jag att man lyckats förstärka laget
Kommentera

Sv: Jaha!!
Huge: Om man ska ersätta enligt 50/50-modellen, så ska man väl åtminstone ersätta det som spelarna förväntades prestera året före, oavsett om dom var skadade eller misslyckades att prestera max ute på isen...

Alltså, det Djoos förväntades prestera ska man ersätta, det Larsson brukade prestera ska man ersätta, osv. osv.
Man ska alltså ersätta i ett vinnande koncept, inte i ett förlorande, då ska man förstärka...
Och förstärkt enligt detta synsätt har man väl inte lyckats med iallafall, eller vad anser du?
Kommentera

Sv: Jaha!!
Clarence: Jag tyckter att den enda "affär" som på papperet liknar en 50/50-deal är Wågen mot Johansson Jr. OBS! På papperet.
Verkligheten får väl utvisa om det är så.
Att man ersätter en spelare med en likvärdig är väl inget konstigt, det sker väl i de flesta lag i stort sett hela tiden. Naturligtvis vill man alltid försöka få en bättre spelare, men ibland kan man tvingas byta jämnt pga den ekonomiska situationen.
Denna situation som du och flera andra gnällspikar totalt ignorerar i så gott som varje inlägg. Dom där "glömmabortdetekonomiska"-brillorna verkar vara fastlimmade på din och flera andras näsor.

Med tanke på att man enligt dig i bästa fall kör på linjen 50/50, utgår jag från att du velat haft kvar en ojämn Ram, njurskadad Djoos, hjärnskakningsspelande Rehnberg, virrig Pekkala, omotiverad Larsson, "aldriglyckasblommaut"-Berka samt Wågström.
Kommentera

Sv: Jaha!!
Huge: Jag vet inte hur det är med dig men själv gillar jag inte de "50/50-affärer" du snackar om när du tar upp och jämför spelare som tillkommit kontra de som gått. Men detta är ju Brynäs i ett nötskal numera. Man kör, i bästa fall!, på linjen "50/50-affärer" när man säljer en spelare och köper en annan. Det är därför laget aldrig blir såpass bra igen att det kan konkurrera i toppen av elitserien.
Kommentera

Sv: Jaha!!
"Wågen" var av Johan Olsson - klass. Det var helt rätt att peta honom. Jakob kommer att bli en bra mycket bättre center än "Wågen". Han lyfter förhoppningsvis brorsan sin så att man får se lite fler smörpass från backplats till snabba kontringar ( har saknat detta något grymt de två senaste säsongerna ) och Daniel har det kunnandet i sig.
Kommentera

Sv: Jaha!!
micke: Menar bara att den toppforward som kommer blir Lill-Nyllet,Det är inte vad jag menar med toppforward,ingen av dom nya är nån sådan.
Kommentera

Sv: Jaha!!
Huge: Njae, inte rak arm sådär. Men om du ringer arbetsförmedlingen i Gävle så får du nog snacka med honom. Han jobbar nämligen där har jag för mig. Det gjorde han åtminste för några år sedan när man var arbetsfri, då var han min handläggare på AMF. Han skulle åtminstone täcka upp mkt av målet idag tack vare sin kroppshydda.
Kommentera

Sv: Jaha!!
Huge: Ok, ere på det vise så tror jag påre direkt!
Kommentera

Sv: Jaha!!
micke: Har du numret till Heimo Klockare?
Kommentera

Sv: Jaha!!
prosten: Jo för fan, det är Brynäs nya förhandlingstaktik.
Planen är egentligen att få hit Micke Nylander. Så här har man räknat ut det:
När Johansson Jr blir klar, basunerar vi ut att detta var ett krav från Danne för att skriva på.
Aha, tänker Lill-Nyllet.
Jag låtsa vara motsträvig till en början, fast jag egentligen helst vill vara kvar. När brynäs tvekar tar jag fram mitt trumfkort:
"Jag skriver inte på om inte storebror får komma hit"

Lill-Nyllet är ju på G att skriva på enligt ryktena och klubben.
Alltså, vår toppforward kommer att bli Stor-Nyllet.... :-)

Trovärdigt?
Inte mkt, men skaplig skröna eller hur...?
Kommentera

Sv: Jaha!!
prosten: Vissa håkkyspelare är primadonner å tror dom är oumbärliga, därför ställer dom alla möjliga konstiga krav som vi vanliga dödliga inte skulle drömma om. Allt är möjligt...
Kommentera

Sv: Jaha!!
Huge: Jag mistänker oxå att det var ett krav från Danne J. att spela ihop med lillebror. Liksom Per Löfström krävde efter guldåret -99, att vi skulle plocka tillbaka Jonas från Tyskland. Det vägrade BIF å Per hamnade i Finland medans Jonas slutade i Tierp.


Lundström tror jag annars pallar för trycket. Däremot uppstår problem om Korhonen blir skadad och Lundström får magsjuka. Vem ska då vakta kassen. Sundlöv? Eller ska vi kalla in Länsman igen, den andra comebacken sker vid 60-års ålder??
Kommentera

Sv: Jaha!!
Huge: Du menar att DJ skulle sagt: om inte brorsan får spela vill inte ja vara med....

Låter väl inte så trovärdigt.
Kommentera

Sv: Jaha!!
micke: Hehe, ja det är tur att vi har Försäkringskassan. Kan man kalla dom en av våra sponsorer, kanske? :-)

Den uppvisning Malmström bjöd på i kvarten mot Malmö för 2 år sedan har jag inte glömt. Ngn garanti är det naturligtvis inte, men han ser intressant ut iaf.

Har väl inte funderat så mkt på konstellationerna ännu, det brukar ändå inte bli som man tror. Överlåter detta åt expertisen (GP och Sundlöv alltså, inte "expertisen" här på HS)
Skall jag drista mig till ett förslag så får det isf bli Henke ihop med Lind och Molin. Att spela Malmström och Anger tillsammans verkar vara lite av slöseri med resurser, eftersom väl båda gärna går på mål. Bättre att sprida på gracerna isf...
Hans stats är ju inte direkt imponerande, men att sitta i Bäckmans frysbox i 2 år ger inte många poäng. Var han inte dessutom skadad till och från innan dess? Möjligt att jag har fel på den punkten..

Wågen hade jag också helst velat ha kvar, har trott på honom hela tiden. Kanske det var ett krav från storebror för att stanna kvar, som gjorde att man "bytte" till sig lillebror? :-)

Är lite orolig ang målvakterna. Håller verkligen Lundström ifall Korhonen blir skadad?
Kommentera

Sv: Jaha!!
Huge: Tja. Det är bara att hoppas att du får rätt ang. Malmström. I sin powerforwardroll, tänkte du honom tillsammans med Miettinen-Anger eller Lind-Molin då? En pålitlig målspruta som går på mål. Det vore ju rena drömmen om han kunde göra tvåsiffrigt med poäng i högsta serien för första gången i sin karriär. Men jag tvivlar...

Wågen har väl inte direkt haft sånt digert register i sjukhusets skadejournaler? Det var ju först han kom till BIF som han var tvungen att operera sig. Det kommer nog ske för Johansson Jr oxå. Så fort han kliver av X2000 vid station så ramlar han och bryter fotleden. BIF ger ju alla tänkbara nyförvärv ett kort till högkostnadsskydd till sjukhuset vet du väl?
Kommentera

Sv: Jaha!!
micke: Har suttit och läst dina inlägg ett tag och som vanligt många kloka ord och bra klarlägganden.
Jag tror dock att du kan komma att få äta upp dina ord angående
Malmström. Potentialen har han, ny miljö och spelsätt kommer nog att få fart på honom. Som powerforward kanske han kan få fart på Molin igen, som väl behöver en murbräcka vid sin sida.

Bytet Wågen/Johansson Jr tycker jag också verkar vara en 50/50-affär. Wågen har ju varit skadad ganska mkt, kanske man tagit hänsyn till detta vid beslutet. Även möjligt att Wågen själv velat flytta på sig.

Som du säger, flera andra lag har fått hålla hårt i börsen, vi är inte ensamma om den saken.
LHC och Leksand är väl de lag som hittills ser mest intressanta ut nästa år...
Kommentera

Sv: Jaha!!
Sylf: Vad menar du? "han som aldrig kommer ?" Brynäs IF saknar två forwards och har för avsikt att värva två. Den ena platsen kommer fyllas av Nylander och den andra kommer en toppforward ta. Man jobbar på flera namn, b.la Tony Mårtensson.

Jag förstår inte din fråga.
Kommentera

Sv: Jaha!!
micke: Vilken toppforward menar du ? han som aldrig kommer ?
Kommentera

Sv: Jaha!!
Lilljanne: Glöm inte bort att kvalserien gav oss ett plus på 1,5 mille. Ironiskt sett så är det väl just kvalserien som "räddade" oss ekonomiskt förra säsongen och ger utrymmet till att värva en toppforward.

Det vi gick back på förra säsongen annars var mindre sponsorpengar än planerat. Då tänker jag på de lokala sponsorerna. Som det skrivits tidigare så finns helt klart stora brister där, förhoppningsvis kan en del rättas till nu när Berg har slängts ut (krav från sponsorerna själv). Dessutom blev det 700.000 mindre från Hockeyligan eftersom de inte lyckats sälja ut alla reklamplatser.

Man ser annars att många lag har dragit åt svångremmen och fått det kämpigt föregående säsong. Det är inte många spektakulära nyförvärv till någon klubb. Med tanke på BIF:s situation förra året med skador, den stora svackan som resulterade i att många spelare underpresterade hoppas jag att vi i år kommer få åtminstone MIF, LHF, TIK och SSK bakom oss. Törs man hoppas på slutspelsplats mao?!
Kommentera

Sv: Jaha!!
micke: Stämmer dina beräkningar så har vi en budget i balans säsongen som kommer. Återstår att hämta hem det underskott som gjordes denna säsong. Minns jag rätt så sa ledningen före jul att det lutade åt ett underskott på 3-5 miljoner. Med ett eget kapital på drygt 2 mille inför säsongen så betyder det att ytterligare 1-3 mille måste sparas. Ingen höjdare att som elfte lag i serien 02/03 behöva krympa budgeten inför nästa säsong. Det är bara att hoppas att spågubbarna som säger att samtliga nyförvärv kommer bli skitbra får rätt.
Kommentera

Sv: Jaha!!
Cassel, Björck, Lind, Johansson och Malmström har kostat BIF 1,9 mkr i utbildningsersättning. Wågen, Bacon och Asplund har inbringat 0,67 mkr. Vi ligger alltså drygt - 1,2 mkr där. Återstår väl att se om Jobs eller Floberg ger nånting.

Ram har ersatts av Korhonen. Där har vi säkert sparat in 0,9 mkr. Asplund ersätts av Lundström, där sparar vi pengar. Pekkala ersätts av Cassel. Här tjänar vi in stora pengar. Pekkala kom från den välbetalda österrikiska ligan och skulle vara en ersättare för Tuulola (det blev han åtminstone ekonomiskt). Cassel tjänade inte mycket i TIK och tjänar faktiskt ännu mindre i BIF, så han är inte dyr. Djoos, en av Brynäs mest betalde spelare ersätts av finske Kuparinen. Självklart en stor besparing på närmare halvmiljonen. Rehnberg och Björck tar säkert ut varandra. Larsson, en av Sveriges bästa centrar och betald därefter, tjänade nästan dubbelt så mycket som sin efterträdare Lind. Jag antar dessutom att Wågen tjänade bättre än Johansson Jr. Han kom trots allt från ett elitlag och var en av de mest framträdande i Löven. Johansson har ingen som helst eliterfarenhet och var inte eftertraktad. Halkade in på ett bananskal och lönen är därefter.

Dessutom har vi Luovi och Kösa som det inte har värvats ngn ersättare till. Deras löner tillsammans är säkerligen dryga 1,2 mille.

(Alla löner är inkl. sociala avgifter, arbetsgivaravgifter, som ligger på ca 35-36%)

På ovanstående personers löner har BIF säkert sparat in omkr. 3,7 mkr. Ta bort minuset på utbildningsersättningar så hamnar vi på en besparing på 2,5 mkr.

2,5 mkr. Det är väl ung. så mkt som vi höjde lönebudgeten med förra säsongen. Dra bort drygt hälften av det och värva en toppforward så är det ändå en besparing med dryga millen...
Kommentera

Sv: Jaha!!
Lilljanne: Vi får väl se om Björck är en kalkonvärvning, han har man inte bara sett utan även känt på . Janne och Sjödda har ju mött honom ett antal gånger och måste ju veta vad han går för.
Glöm inte att vi fick 400.000 för Berka.
Kommentera

Sv: Jaha!!
micke: Den enda på förhand givna kalkonvärvningen är Jesper B. Dom 400.000 ssk får för honom är dessutom troligen det som gör att dom har råd att behålla Juha Lind. Dom hade inte räknat med en spänn för JB. Malmström är väl den av nyförvärven som kan överraska mest. Rätt ålder och har tidigare visat landslagsklass. Men det vill nog till att fler höjer sej ett snäpp nästa säsong.

Kahn m.fl.: Jag har sett sponsorspaketen från ett annat elitserielag på nära håll. Tro inte att Brynäs är ensamt om amatörmässiga arrangemang. Men vi tycks vara helt ensamma om våra låga sponsorsintäkter.
Kommentera

Sv: Jaha!!
micke: Jag tycker inte Mike Harder var så bra. Sen om du pratar omde överblivna NHL-spelarna, som icke tagit sig platser där i skiftet augusti-september, så kan jag hålla med dej. Såpass tidigt kan det absolut finnas guldkorn att hitta. Problemet är väl att elitserieklubbarna, däribland Brynäs, helst vill ha sin trupp spikad vid den tidpunkten och inte håller några platser öppna .
Kommentera

Sv: Jaha!!
bradberry: He he. Hälften så dyr såklart. Får skylla det på den alltför sena natttimmen och fredagshålligånget.

Lilljanne: Brynäs har ont om pengar ja. Därav en "MikeHardervärvning". En dylik värvning är relativt billig tack vare artistkontraktet. Jag tycker dock inte det är något att se fram emot, snarare tvärtom.

Clarence: Trot eller ej. Det finns relativt många killar som försörjer sig på att spela hockey ute i stora världen. Somliga av dem går kontraktslösa så långt in på säsongen. Vissa här höjde Harder till skyarna. Visst, det var en glad överraskning som kunde lira de få månader han var här. När värvades Harder? Jo, i januari. Nu tycker inte jag man SKA vänta till oktober/november (vilket är ett jäkligt udda datum för nyförvärv) innan man signar den kvarstående forwarden. Men faktum kvarstår att det i augusti/september kommer en drös med spelare som slagits ut i NHL:s trainingcamps och söker sig till europa. Spelare i gränslandet till NHL som, trots att de inte platsar i världens bästa liga, ändå väldigt hög klass och jag inte skulle ha ngt emot att se i BIF.

aphac: Ja, jag har sett många matcher i år. P3-AA slängde jag ihop eftersom de var de enda kvarvarande backarna. Jag anser såklart att BIF ska spela med tre backpar och då får de ingen istid och kommer alltså aldrig spela ihop. De fyller upp när ngn annan är skadad eller sjuk. P3 kommer väl såklart gå skadad hela säsongen ändå så det spelar ingen roll.

När du säger "Ketolavarning" på Malmström. Menar du då Ketolas förehavanden utanför isen eller på isen? Jag tycker annars Malmström inte är så billig. Det hade varit bättre att slänga ut de 400.000 + lönen på att värva en betydligt bättre utlänning eller spara in pengarna och flytta upp ytterligare en junior. Jag förstår faktiskt inte alls den värvningen...
Kommentera

Sv: Jaha!!
Hugin: Du är helt snett ute om du tycker att man ska utestänga folk med ett förflutet inom föreningslivet. Brynäs skulle dra stor nytta av hockeykunnigt, kompetent folk från förr, som spelare eller tränare/ledare. Såna personer ihop med marknadskunnigt folk vore den optimala styrelse- och ledningssammansättningen i klubben.
Kommentera

Sv: Jaha!!
Hugin: GEVALIA har väl gått och blivit uppköpt av nåt multi internationellt företag. Huvudkontoret ligger i New York numera .
Kommentera

Sv: Jaha!!
Lilljanne:

Det har även med ideologi att göra dvs ge oss pengar, så sköter vi resten. Det finns ytterst få människor som stödjer en sådan förening. Sedan MÅSTE man skaffa en Huvudsponsor av rang. Gevalia är DÅLIG minst sagt, men det är väl därför de får vara kvar, ställer inga krav..........
Bort med alla fundamentalistiska ideologer från 70-talet, läs: föreningsmänniskor, och in med marknads- och hockeykunniga människor i styrelsen. I annat fall blir det slut så småningom.
Kommentera

Sv: Jaha!!
Kahn:
Att BIF under år varit undermåliga i kontakt med sponsorer är vida känt. Det är lätt att hamna i dålig dager, men det TAR OHYGGLIG TID att få tillbaka anseendet. Det kommer att krävas hårt arbete. En 50%-ig marknadschef är absolut inte vad BIF behöver.

Det är bara att konstatera. Det behövs FÖRNYELSE i styrelsen. Människor med förmåga att se till vad som behövs för att utveckla föreningen. Dagens styrelse har, i sin helhet, gjort sitt. MEN det ska också sägas, några gamla nostalgiker behövs absolut inte. De har inga svar på framtidens frågor - de har bara ändan vänd mot framtiden.
Kommentera

Sv: Jaha!!
En av anledningarna till att Bif inte får in de nödvändiga riksdalerna var/är deras totalt oprofessionella sponsorraggning.

Min farbror äger en revisorsfirma här i stan och han har sponsrat Bif i flera säsonger. Nu har han tydligen tröttnat. Bif bokade ett möte med honom om eventuell sponsring. Efteråt berättade han att han hade haft svårt att hålla sig för skratt hur pinsamt dåligt Bif:s material som de presenterade hade varit, vad de hade att erbjuda just hans företag. Nu blir det tyvärr så att han kommer att satsa sina sponsorpengar på den lokala "moderatbandyn" istället.

Ett av de större flyttbolagen här i stan skall också sluta sponsra Bif. Detta sedan ägaren upprepade gånger har "glömts" bort av Bif att bli kallad på sponsorträffar.

Man kan bara hoppas på en rejäl uppryckning på sponsorraggningssidan. Men med en marknadschef som bara jobbar 50% så är det inte allt för troligt.

Sköttes bara detta riktigt så skulle vi vara uppe på FBK - klass, troligen högre!

Om inte Korhonen håller så tar Lundström över. Han är en grym talang, större än "Honken" och Asplund.

Korhonen (Lundström)

Sjödin, Björk
Anger, Miettinen, N.Danielsson

D.Johansson, VPL
Malmström, Kyrö, Soling

Kuparinen, AA
Molin, J.Johansson, Rönnqvist

M.Karlsson, Casselståhl
Östlund, Lind, B.Danielsson

Avb. P.Nylander
Kommentera

Sv: Jaha!!
micke: Måste säga emot dig. Sanningen är att det i n t e finns några bra spelare kvar ens i oktober-november, allraminst fram i januari. I år har Brynäs värvat snabbt, det ska sägas. Men det betyder inte att de värvat bra (som helhet alltså). Det är bara att konstatera att klubben skaffat sig några stress-värvningar, som tyvärr inte kommer att tillföra speciellt mycket positivt. Ingen skulle bli gladare än jag om jag har fel i detta, men jag kommer tyvärr inte att ha fel.
Kommentera

Sv: Jaha!!
RavenLord: Ja fy bövelen inte Nisse Pisse i BIF.
Kommentera

Sv: Jaha!!
micke: Något motsägelsefullt: å ena sidan har Brynäs ont om pengar, å andra sidan kan vi se fram emot en sen MikeHardervärvning?

Bristen på pengar är orsaken till Brynäs förfall. Värvningarna är ett resultat av den taskiga ekonomin. Inte av EK:s dåliga omdöme. Självklart säger man att den spelare man valt är bäst. Budgetvärvningar behöver inte bli katastrof i år men på längre sikt kan det givetvis inte hålla. Särskilt när lag med ekonomisk potential (=från städer med starka företag) som vik, aik, bajen och några till börjar satsa målmedvetet.

Vi kan knappast lasta Brynäsledningen för att Gävles företagare inte vill sponsra klubben som företagen i Karlstad, Övik mfl gör med sina lag. Snacket om att Brynäs måste ha något att erbjuda köper inte jag. Du sponsrar för att du gillar hockey och Brynäs. Åtminstone funkar det så i resten av Sverige. Kan Linköping och Sötälje plöja ner tiotals miljoner på sina lag borde Gävle hosta upp det tiodubbla. Antingen handlar det om ovilja eller att stan faktiskt är utfattig. Sen är jag osäker på vilket folkligt stöd som finns i stan. Publiksiffrorna är helt ok men hur många (förutom jag) kommer från södra Sverige för att se laget?

Kliver inte några stora sponsorer fram inom dom närmsta åren blir Brynäs ett ständigt lindansargäng. Jag tycker klubben förtjänar nåt bättre. Upp på bana nu Gävle innan det går åt h-vete!
Kommentera

Sv: Jaha!!
Peter72: Helt onödigt med miniräknare. Ngt segersnack hade ni aldrig behövt bekymra er om att utforma.

"Hade dom kunnat spela?"

Vi har väl iaf haft ett par Guldlag mer än er sedan 1965. Kunskaperna om hur man formar ett vinnande lag, är väl det vi levt på i mångt och mycket när de ekonomiska resurserna har varit lite annorlunda än vissa andras. (era egna t.ex)

Ni har ju tidigare haft pengarna men dåligt med kunskap. Måste ha varit mkt frustrerande för er Göteborgare, men äntligen fick ni ert välförtjänta Guld.
Er bäste spelare (förutom målvakten) är ju Brynäsare, så vi får väl känna oss lite delaktiga iaf....
Kommentera

Sv: Jaha!!
micke: Så du skriver att Korhonen är hälften så billig som Ram. Fråga: Är "hlften så billig" detsamma som "dubbelt så dyr"?
Kommentera

Sv: Jaha!!
Huge: BIF hade Korhonen som 1:a val inte sponsorerna. Jag tror knappast att BIF fick extrapengar för att värva honom.Då blev det bara en ekonomisk fråga och den löste man med sänkning av kvalitet på målisen(självklart).
Kuparinen/Björck, OK med en.Men varför båda?

Micke:Har du sett nån match iår? P3-AA tillsammans! för h-e vakna!!! Rena katastrofen ihop.
Backparen enligt mig:
Sjödin-Kuparinen
Johansson-Laitinen
Adam-Casselståhl
P3-Björck
Tänkbar anledning till Malmströmvärningen: Billig=Ketolavarning.
Lite Ketolastuk på Soling åxå verkar det som.
Kommentera

Sv: Jaha!!
RavenLord: Du tror alltså på att BIF värvar spelare enbart genom vad man sett på video eller hört ryktesvägen? Det är sorgligt att fans kan vara så enfaldiga och korkade...



Personligen hade jag hoppats mycket och sett fram emot denna säsongs silly season. Jag har hittils blivit gruvligt besviken. Jag vet att ekonomin inte är den bästa, därav budgetvärvningarna.

Jag har inget emot beslutet att köpa in Björk, Kuparinen, Lind, Cassel, eller Korhonen. Det är ganska smarta köp trots allt. Visst, de kostar i transfersumma men är billiga i lön, och har det som som BIF har saknat - dvs tyngd! Korhonen blir en succé, hälften så billig som Ram dessutom! Kan det bli bättre?

Vad jag dock inte förstår är Malmström???? Varför i hela friden värvade man honom? Bara utbildningsersättningen gick på 400.000 kr. Var hade man tänkt att han skulle spela? Jag fattar nada....


Lägg till ett par ytterforwards så ser det OK ut trots allt. Vi får icke förglömma att många spelare underpresterade förra säsongen, vi får tillbaks Soling, vi har några lovande ungdomar och ekonomin är inte så illa som det är hos vissa...


Mitt lag:

Korhonen (Lundström)

NY FORWARD-Miettinen-Anger
Laitinen-Sjödda

Soling-Lind-Molin
Kuparinen-Johansson

Nylander-Kyrö-B.Danielsson
Björk-Cassel

N. Danielsson-Johansson Jr-Malmström
P3- AA




Jag föstrår f.ö inte varför man bytte åt Wågen mot Johansson JR. Wågen har potential att bli en bra ES-Center. Johansson vet jag inte mycket mer om än han: aldrig spelat i en högsta serie, är för gammal för att räknas som talang, aldrig har dominerat i den näst högsta divisionen... Ett nerköp!
Kommentera

Sv: Jaha!!
micke: Nä de är snabba i sina Video och hörsägens värvningar.....får hoppas de har nå pengar att erbjuda dessa spelare då som spelar klubbarna mot varandra...utom Nisse Ekman den lilla fega skiten skulle jag inte vela se i BIF
Kommentera

Sv: Jaha!!
RavenLord: Du kan väl för guds skull inte klaga på att BIF är sena i sena värvningar. Herregud, vi är ju först ut av alla och har värvat mest av alla på kortast möjligaste tid. Med det tempo BIF har haft i sina värvningar denna säsong trodde jag att man åtminstone skulle slippa inlägg som dina. Förra året höll ju vissa här på att dö av nerver pga att BIF inte hade spikat sin trupp innan midsommar. Nu är det maj och samma visa börjar låta. Vad tror du alla andra ES-lags fans säger då (förutom HV som tydligen värvat klart)? Speciellt de lag som saknar minst 3-4 spelare?

"Hmmm vad finns de för atraktiva spelare kvar om några månader och specielt 31:a januari 2004 ??? " Det tåls ju inte ens att kommentera. Mången spelare som har visat sig varit succé har låtit sig vänta långt in i sensommaren innan de bestämt sig. Det är ju ganska naturligt iofs. Spelaren och agenten drar sig in i det längsta och spelar klubbarna mot varandra allt för att tjäna så mkt som möjligt.

Den totalt odugliga sopan Mike Harder värvades i början av januari vill jag minnas. Inte fan vill ngn av Brynäsfansen ha tillbaks en sådan sopa? NHL´s trainingscamps brukar väl ta slut i augusti-septmber. Det är då ratade NHL-spelare väljer klubbar i Europa istället för att harva i AHL.
Men vad ska vi med sopor som Nisse Ekman, Tony Mårtnensson, Frank Banham, Samme, osv till???????
Kommentera

Sv: Jaha!!
Huge: Vilket lag ja. men hade dom kunnat spela??? Skaffa en räknare så får vi se vilket som hade blivit mest värt. erat gnäll eller vårat segersnack.
Kommentera

284498 · »