Brynäs IF

714192 inlägg · 7953 ämnen

Mora Cup

748616 · » Till forumet


Sv: Mora Cup
65selander:

Jag var i mitt bästa slag så det gick 5 bollar på tre dagars spel :-D
Kärring? Nä kärleken selander, kärleken ;-)
Kommentera

Sv: Mora Cup
dysterkvist: Frågan är vad du vill att Brynäs ordförande och Klubbdirektör skall göra åt saken. Valberedningen väljs demokratiskt på årsmötet. Det är alltså inte så enkelt som att Brynäs bara "petar" någon som enligt dig gjort nåt som är helt uppåt väggarna.

Om jag skulle få ett "Knivhugg" så skulle jag agera. Helt på egen hand och inte genom att gång på gång försöka dra igång ett korståg i olika forum. Det är DU som är "förorättad" inte en majoritet av de som besökte årsmötet. Mitt råd till dig är att helt enkelt prata ut med vederbörande som "knivhuggit" dig och kom till ett slut på den här affären. Jag tror inte att det är många här på HS som orkar bry sig.
Kommentera

Sv: Mora Cup
dysterkvist:
sorry..i dina tycken.....gett sig på
Kommentera

Sv: Mora Cup
GävleLasse:
Har även en fråga till dig GävleLasse.
En person från valberedningen skriver följande till mig:
- Den interna kommunikationen i föreningen skall av konkurrensskäl vara just intern, tyvärr har den historiskt sett inte varit det vilket skadat föreningen.

Givetvis är det bra när man kan hålla det som verkligen är intern, inom gruppen. Inget snack om det.

Historiskt sett GävleLasse.:-) Finns det någon i dagens organisation kring föreningen som skadat föreningen eller i mina tycken gett sig på medlemmar utan att ha stöd bakom sig för sina uttalanden?

Du säger att jag "VERKAR" än dit o än dit.
Om jag får ett samtal från en person i valberedningen som vräker ut sig än det ena o än det andra, och jag dagen efter ringer upp både klubbchef samt ordförande, som är helt oförstående till vad som sagts av denne person. Då undrar jag?

Skulle du emot knivhugg i ryggen utan att reagera?
Du kan väl inte på fullaste allvar mena att jag skall ha förtroende för en person som vräker ur sig osanningar, som ej är förankrade vare sig hos styrelsen eller klubbchef.?

Sedan måste vi väl för ärlighetens namn säga att föreningen arbetar betydligt rakare o med en större tro på sig själva just nu, tänker i det närmaste på att grundvärderingarna har blivit bättre.
Synen på hur man i en förening bör bemöta sponsorer samt supporter har förbättrats betydligt. Ny arena står klar mm.

Hur jag väljer att diskutera samt försöka få till stånd en ändring måste vara mitt ställningstagande. Jag får alltsomoftast höra att jag skall vända mig än dit o än dit med mina funderingar etc...

Jag för ut mina åsikter genom debatter, vissa vill hålla dem internt.
Det finns personer som är tveksamma och direkt helt oförstående till mina inlägg, men tydligen finns det personer som tolkar saker o ting annorlunda. Tar senaste årsmötet som exempel.
Kommentera

Sv: Mora Cup
GävleLasse: Jag tycker att ni har skrivit som att morsan ensam skämde ut alla brynäsare i Mora. Det tycker inte ens brorsan och jag. Om inte vi skäms behöver ingen annan göra det heller. Brynäsarna tackade i alla fall oss efter matchen och pratade med oss på stan, även HV Spelarna.
Kommentera

Sv: Mora Cup
TIKbiff: Jag vill inte göra nåpgon stor affär av det hela. Tanken med att skriva som jag gjorde som "drog igång" den här sidodebatten var att påminna om att vi alla är samma kålsupare när det gäller att göra "övertramp" som får andra att reagera.

Det är lika bra att låta det bero och glömma det.
Kommentera

Sv: Mora Cup

TIKbiff: Ta hand om kärringen istället för att sitta här och hänga :-))

ps/Hur många bollar slog du bort i Hudik?

Kommentera

Sv: Mora Cup
TIKbiff: Tack för att du håller "debatten" igång, njae till hennes fördel ska väl sägas att det förekom inga mordhot eller dylika övertramp.

Jag tog bara bladet från munnen då Lasse "läckte" ut att vi var några stycken som frågade honom vad det var för människor som lät så illa på läktaren. Sedan lade jag bara till den bistra sanningen att jag mfl. skämdes vid tillfället.
Kommentera

Sv: Mora Cup
Gusten:
Vad f-n har människan gjort igentligen?
jösses vad ni går på..
Kommentera

Sv: Mora Cup
GävleLasse, Anneli: Bara att kliva ut ur garderoben och erkänna att jag var en av flera som undrade vad det var för folk som lät så "illa" på läktaren. En kompis till mig (en icke HS:are) frågade mig om vi inte skulle flytta oss för han skämdes, förresten det gjorde vi båda två.
Kommentera

Sv: Mora Cup
Anneli: Det handlar inte om Brynäsare utan det handlar om vanligt folkvett... Man sitter inte och vrålar såna ord som gjorde. Jag v e t att det fanns folk, främst då brynäsare som undrade vad det var för en som satt å skrek såna saker.

Hur som helst. Jag ville bara påvisa för dig att du vid det tillfället var samma skrot och korn som många av oss andra här inne, på tal om diverse påhopp.
Kommentera

Sv: Mora Cup
Anneli:
Kan ni inte reda ut detta via ett privat samtal?
...Iofs ganska spännande samtal ; )
Kommentera

Sv: Mora Cup
GävleLasse: Ja tack ska du ha då Lasse! Jag behövde verkligen få höra hur illa jag betedde mig. Åter igen tack. Jag ska verkligen inte bete mig så igen. (vad jag nu gjorde eller sa) Jo just ja. jag undrar också vad som utmärker en riktig Brynäsare?
Kommentera

Sv: Mora Cup
Anneli: Jag vet inte om jag tog åt mig men jag tyckte att jag ville påminna dig om hur du sköte dig under Moramatchen under lördagen när du satt och skrek så att andra Brynäsare på läktaren undrade om du verkligen var en Brynäsare.
Kommentera

Sv: Mora Cup
Anneli:
Äh skit i det
Kommentera

Sv: Mora Cup
GävleLasse: Nu nämnde jag ju inte ditt namn någonstans i inlägget så det är tråkigt att du tog åt dig och vände det mot mig i stället. Jag ska ringa runt och höra mig för ang de påstådda personpåhoppen jag ägnade mig åt i Mora för att bringa klarhet i detta. Är det någon som ska ha min ursäkt så ska jag villigt ge den. Jag minns allt annat som hände under helgen så det är väldigt konstigt att jag inte minns just detta! Men jag ska ta reda på det.
Kommentera

Sv: Mora Cup
dysterkvist: "Jag vänder mig emot samt anser att våra två ordförande i BSKV samt Brynäs Stockholm ej är lämpliga att sitta med i medlemsrådet."

Av vilken anledning ?
Kommentera

Sv: Mora Cup
GävleLasse:
Gnälla på Brynäs?
Snälla Gävlelasse.! Du är tydligen felinformerad och läser inte vad jag skriver i debattinläggen.

Jag vänder mig emot samt anser att våra två ordförande i BSKV samt Brynäs Stockholm ej är lämpliga att sitta med i medlemsrådet.
Vidare anser jag att vi bör se oss om efter en ny klubbchef som har en större karisma.
Vidare ser jag problem i valberedningen, som verkar ha kommunikationsproblem.
Och svar nej! -Jag anser att Brynäs har mycket att bevisa i vinter. Är ej nöjd med Boorkens spelsystem, så här långt.

Förutom detta, så är jag nöjd med hur arbetet har utvecklats i föreningen under senare tid.

Att jag sedan har drabbats privat av vissa händelser spelar givetvis in, men varför skall jag ta emot knivhugg i ryggen?
Om mina/våra förtroendevalda beter sig underligt samt gör konstiga uttalanden, så måste man väl få kritisera/reagera.?

Jag är varm förespråkare till att starta upp en ny supporterklubb. Förtroendet för en del personer börjar att avtå i rask fart.
Får väl bli en slutvinjett på detta lilla inlägg:-)
Kommentera

Sv: Mora Cup
Anneli: Bra skrivet.
Kommentera

Sv: Mora Cup
Anneli: "...svartmålas med diverse namn, och utsättas för olika åsiktsangrepp."

Vi hörde det på läktaren i Mora i helgen...
Kommentera

Sv: Mora Cup
Måste alla trådar leda till något slags personpåhopp på olika personer. Alla kan väl få ha olika åsikter utan att man ska svartmålas med diverse namn, och utsättas för olika åsiktsangrepp. Det är kul här inne då det diskuteras hockey, men det är beklämmande när det övergår i otrevligheter. Alla har rätt till sin åsikt, och man har även rätt att ändra sina åsikter om man vill. Tycker man sedan att det är så svårt att låta andra tycka som de vill kan man väl bara nonchalera inlägget eller ta kontakt med berörd person privat och kasta skit på denne via telefon, mail eller SMS?!Det är kul att gnabbas om åsikter så länge det sker med hjärtat och med en sunt förnuft, men då det övergår till personangrepp, säger det mer om personen som hoppar på, en den som hoppas på. Tänk på det!
Kommentera

Sv: Mora Cup
Fundamentals:
Jompe har ju varit med ett tag vettu...
Kommentera

Sv: Mora Cup
claesw: Jag tror han är Brynäsare!
Kommentera

Sv: Mora Cup
Jompe: Ja...?
Kommentera

Sv: Mora Cup
claesw: Njaäe... fan nu blev jag osäker, jag vet inte...
Kommentera

Sv: Mora Cup
Fundamentals: Du är uppenbarligen ganska ny på det här forumet.
Kommentera

Sv: Mora Cup
Fundamentals:
Han är väl TIK:are??
Kommentera

Sv: Mora Cup
dysterkvist: Det känns nästan som att du sitter och hoppas på att det ska gå åt helvete för vår kära Brynäs, så att du ska få rätt. Jag har hört talas om medgångssupporters, men aldrig motgångssupporters...:-)
Kommentera

Sv: Mora Cup
GävleLasse: "Huvudsyftet för dig verkar vara att gnälla på Brynäs och inget annat."

Ja när man lyfter ett annat lag o bara kritiserar sitt eget lag så kan man börja undra vilken sida han står på?
Kommentera

Sv: Mora Cup
dysterkvist: Givetvis så spelar pengar in i bilden, mer än du vågar erkänna. Vad är det som skiljer Timrå och Brynäs?

För det första. När Timrå gick upp i ES så fick de givetvis med sig företag som var villiga att plöja ner pengar i elitseriesatsningen. Ungefär vid samma tid brottades Brynäs med stora ekonomiska problem. Timrå gick som bekant upp samtidigt som Brynäs ledning hade lutat sig tillbaka och trodde sig ha ett självspelande piano.

Efter det så har Brynäs fått vänta på mycket negativt inom föreningen och även fått spara en hel del pengar som påverkat lagbygget. Detta vet jag att du är upplyst om.

Skillnaden är alltså att Timrå hela tiden jobbat framåt med luft under vingarna medans Brynäs har bottats med såväl ekonomiska som organisatoriska problem. Är det då såsvårt att förstå att man jobbat under olika förutsättningar?

När det gäller försäsongsmatcher så kan man se en hel del tendenser i spelet och i spelarnas kvalitéer. Det som man inte kan dra några paralleller på är resultaten av dessa matcher. Alla lag befinner sig på olika nivå ubder uppladdningen. Men jag tycker mig vara ganska påläst om läget i Brynäs. Så jag väntar fortfarande på en förklaring angående "Inget kul spelsystem", fast du får gärna förklara för mig VAD Boorkens spelsystem går ut på.

När det gäller Hedström, Pärssinen och Hahl så står jag fast vid min åsikt. De är duktiga hockeyspelare men de är inte så pass dominerande som deras löner visar. Du nämner några spelare i Timrå som "rutinerade" elitseriespelare som utgör stommen i Timrå. Jag hävdar fortfarande att Brynäs stomme är bredare och bättre. Vad gäller backbesättningen så får vi se. Timrå sätter myckjet tilltro till Lotvonen opch Koskinen som båda är skadade ofta. Sedan har vi Styf och Sanny som ingen av dem är något spelgeni snarare på gränsen till backar som var bra INNAN de nya regeltolkningarna kom till...


Vi kommer inte att bli överens. Men jag står fast vid min åskit till SPELARNA bevisat motsatsen, sen får du skiva vad du vill. Huvudsyftet för dig verkar vara att gnälla på Brynäs och inget annat.
Kommentera

Sv: Mora Cup
GävleLasse:
Rättelse...
TIK gick med vinst 0.9 mille förra säsongen.
Det egna kapitalet uppgår till 6.1 miljon nu...
Kommentera

Sv: Mora Cup
GävleLasse:
Har dessa pengar med värvningen av Hedström att göra?
Nu är du ute o cyklar GävleLasse!
Mycket handlar om hur man vill spendera pengarna samt vem/vilka som vill satsa bakom för att få till sig just dessa spelare?

När Timrå byggde ny hall för ett par år sedan hade de ej jättepengar på banken precis. Trots det lyckades de värva de dåvarande landslagsspelarna Magnus Nilsson o Jonathan Hedström. Vidare fick de till sig en talangfull back i form av Lars Jonsson som flertalet klubbar ville ha.

Hedström spelade som bekant tidigare i Timrå. Fick en god relation till både klubben, spelarna samt supportrarna. TIK var schyssta mot Hedström när han stack iväg till NHL och nu bjöd han delvis tillbaka när han återvände till TIK trots ett fetare? anbud från SAIK.

Relatera inte PRECIS allt till pengar GävleLasse. Det finns andra aspekter som väger in.
Om du hade bott här i Sundsvall så hade du haft en annan åsikt måhända.?


Jag skrev ju att Boorken skulle satsa offensivare i år. Har jag fel?
Bara för den sakens skull så ändrar det ej min uppfattning om Boorkens spelfilosofi.

Jag förstår inte varför du hetsar upp dig så efter att ha sett träningsmatcher. För mig är det ett sätt för tränarna att finna harmoni, samt bygga upp de olika kedjeenheterna på ett bra sätt.
Vet ej på vilka grunder du uttalar dig om Pärssinen, Hahl samt Hedström men du tolkar vad du såg på SCA-cupen.
Hm...

Sedan när ger träningsmatcherna en klar o tydlig bild utav hur det skall gå i elitserien?
Tror knappast att lagen toppar eller sätter defensivfemmor konstant mot den bästa femman etc...

Är TIK:s backar fullt friska så har de en bättre backbesättning än Brynäs IF.
Se Tomas Johansson i Djurgården som tror på Sm-final för Timrå i år:-)

För mig står Sanny, Styf, Hallin, Hedström, Koskinen, Carlsson för en minst lika viktig del som våra etablerade spelare.
Denna stomme är bra.
Tycker att du är dåligt påläst o ej alltför kunnig om laget TIK.

Vi får ej glömma av Huss, Lill-Kenta samt Micke A bakom spelarbänkarna...
Kommentera

Sv: Mora Cup
AD: Det skulle förvåna mig mycket om det blev så. Detta skulle innebära att minst två lag överaskar negativt samtidigt som Brynäs överaskar positivt.


Men man skall aldrig säga aldrig.
Kommentera

Sv: Mora Cup
GävleLasse: minst lika allvarligt :)
Att Brynäs kommer bli en av "de fyra" ser jag som rätt så omöjligt, men ack så roligt det skulle vara :)
Kommentera

Sv: Mora Cup
AD: Nej, Bäckisfeber...
Kommentera

Sv: Mora Cup
Anrell tippar Brynäs som 4a i sportbladets bilaga? Solsting kanske?
Kommentera

Sv: Mora Cup
dysterkvist: Det är klart att Timrå ligger före oss, det på grund av att de gick +6 miljoner förra säsongen, Brynäs gick som bekant -7,5 mille. Med en skillnad på 13,5 miljoner så vore det tjänstefel av Nubben att göra en sämre satnsning än Brynäs.

Det faktum att du anser att Boorkens spelsystem inte är positivt bevisar bara det faktum att du kör på i gamla hjulspår i fler fall än ditt personliga korståg mot delar av Brynäs. Hade du sett ett uns av det jag sett den här säsongen och inte tagit förgivet att Boork fortsatt med att i första hand täppa till defensiven som han gjorde under den stora delen av förra säsongen, så kanske du hade struntat i att skriva som du gör.

Men du som vet så mycket om Boorkens spelsystem kanske kan förklara för mig. Jag måste ha missat det när jag stått och frusit på otaliga träningar och ett flertal försäsongsmatcher.

Min kritik mot Timrås lagbygge kvarstår dock. De har plöjt ner på tok för mycket pengar i tre spelare. Med lite kyla och smart scouting så kunde de fått ihop en hel femma för samma peng. Jag såg trion Hedström, Pärssinen och Hahl under SCA-cupen och visst såg de bra ut, men inte så bra som priset betingar.

Det som skiljer Timrå och Brynäs är att Brynäs redan har en jämförelsevis rutinerad trupp i spelare som Dackell, Lind, Molin, Danielsson, Malmström, Sjödin, Johansson Casselståhl mfl. har varit med många år nu och får anses som en bra stomme. I alla fall om man jämför med "stommen" i Timrå. Jag tycker att Brynäs har missat i målvaktsfrågan. Inte för att jag sågar Kristan och Sperrle för de kommer att få jobbet gjort. Kanske inte lika bra som Honken men fortfarande på en bra nivå. Annars har vi förstärkt med backar som ger en push framåt. Ingen av våra nyförvärv är något "skithus på skridskor" som glider runt som en finlandsfärja på isen utan lite mindre och rörligare backar, tvåvägsspelare. Jag tror att detta kan bli väldigt bra i slutändan med tanke på de nya regeltolkningarna. Visst hade jag önskat att vi haft någon lite tyngre back som kunde baxa bort folk framför kassen men i stora dra så ser det bra ut.

Hur som helst så får vi se vilket lag som värvat smartast. Kanske är det Timrå, kanske är det Brynäs.. eller kanske blir det båda som flippar eller floppar.
Kommentera

Sv: Mora Cup
arnio: Så kan man sammanfatta det:-)
Kommentera

Sv: Mora Cup
sylf: äh timrå suger och Brynäs är bäst.
Kommentera

Sv: Mora Cup
dysterkvist: "Vi är ju inget stjärnlag precis själva, eller hur?:-),"

Knappast,har jag heller aldrig påstått.Däremot går jag emot "hockeysverige"(dvs du i det här fallet) och påstår att brynäs backar står sig mycket bra i konkurrens med Timrås dito.

En sak är vi helt överens om.Du kommer att se TIK betydligt fler ggr än mig.Räcker gott med 2 för mig.
Kommentera

Sv: Mora Cup
dysterkvist: "Jag är övertygad om att jag kommer att se TIK betydligt fler gånger än dig "

Låter som du blitt en liten smygTikare:)
Kommentera

Sv: Mora Cup
sylf:
Pengar. Nu var du rolig igen:-)
Tillåt mig småle.
TIK har ej mer pengar att röra sig med än Brynäs.

Du är en kul typ:-)
Kommentera

Sv: Mora Cup
Och hur bra är Hahl?

HPK Hämeenlinna SM-Liiga 04/05 44 8 13 21 +12 12 10 2 6 8 +5 2
Team Finland WC 105 5 0 0 0 -1 2
HC Davos Nationalliga A 05/06 41 8 17 25 22 14 2 8 10 20
HC Davos European Champions Cup 05/06 2 0 1 1 0 4
Team Finland WC 06 9 3 2 5 +5 4

Ser ju inte ut att vara imponerande stats de senaste åren direkt..
Kommentera

Sv: Mora Cup
sylf:
Välkommen till E-On arena i vinter o beskåda själv.
Man behöver ej vara speciellt hockeykunnig för att se detta.

Jag är övertygad om att jag kommer att se TIK betydligt fler gånger än dig (som vanligt) denna vinter, så vi får återkomma i frågan.

När ALLA backar i TIK är helt skadefria är de betydligt robustare, spelskickligare samt har ett bredare register än dito i Brynäs.

Hela hockeysverige vet om det, utom du:-)
Man måste ha lite känsla för spelet ishockey o vara lite mer neutral i sina åsikter om andra lag.
Vi är ju inget stjärnlag precis själva, eller hur?:-), i vart fall inte än!
Kommentera

Sv: Mora Cup
dysterkvist: Den enkla anledningen till att Timrå kan knyta till sig
etablerade spelare är att de spelar betydligt roligare
o positivare ishockey


Ha ha,den var bra:-)
Anledningen stavas $$$$$$
Kommentera

Sv: Mora Cup
dysterkvist: Att tex Hahl och Hedström spelar i Timrå för att de skulle spela betydligt roligare och positivare hockey är ett påstående som man bara kan skratta år.
Kommentera

Sv: Mora Cup
dysterkvist: Nej, det är väl inte enda yngre spelare som sagt att de vill komma till Brynäs för att Boork ger dem mer istid?
Kommentera

Sv: Mora Cup
GävleLasse:
på vilken/vilka punkter skiljer sig Brynäs satsning från Timrå,
Modo, Djurgården, Mora?
Varje förening följer sin egen linje, som den tror på.
Personligen anser jag att dessa föreningar har minst lika
bra material som Brynäs.
Mora har måhända färre ungdomar, men kompenserar detta
med en tränare som lyckas göra ett lag av spelarna.

I Timrås fall ligger de klart före Brynäs sätt att värva enligt mig.
De tar hit lovande talanger, men drar även till sig etablerade
spelare i form av Hahl o Hedström med landslagsmeriter....
Den enkla anledningen till att Timrå kan knyta till sig
etablerade spelare är att de spelar betydligt roligare
o positivare ishockey, för inte kan du påstå att Boork står
för ett kul spelsystem direkt.?

Allt blir dock bättre till nästa säsong när vi har klirr i kassan o kan vara med o konkurrera om de etablerade spelarna.
Kommentera

Sv: Mora Cup
sylf: Sjödda är ju Kung ju vilket ger oss ett försprång..
Kommentera

Sv: Mora Cup
dysterkvist: 2. Eric Moe 6. Anton Strålman 7. Johan Svedberg
8. Sanny Lindström 9. Kalle Koskinen 29. Kimmo Lotvonen
30. Petri Kokko 36. Pär Styf

Att jämföra med Sjödin,Sunken,Angell,DJ,Lavins,Nolander,Hulken,Ström och Cassel.

Att Timrås backar skulle vara BETYDLIGT Robustare,spelskickligare och bredare köper jag inte för 5 öre.
Kommentera

748616 · »