Brynäs IF

712978 inlägg · 7953 ämnen

SAIK - BIF

1285889 · » Till forumet


Sv: SAIK - BIF
Huge: Jag kan bedömma Bjurling precis hur jag vill.kan tycka som jag vill,,,du har inte en ANING om VEM jag är!!!!!!
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Huge: Jag kan bedömma Bjurling precis hur jag vill.kan tycka som jag vill,,,du har inte en ANING om VEM jag är!!!!!!
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Svartgulröd: Men hur pass sann är egentligen "skrönan" om att Pecka bara vill träna svenska målvakter?
Kan iofs tänka mig att han föredrar helsvenskt om han nu får välja mellan en svensk och en utländsk med ungefär samma kapacitet eller utvecklingsmöjligheter. Men det är ju ändå inte samma som att man kategoriskt vägrar att befatta sig med utländska målvakter.
Jag har svårt att se honom neka ex en riktigt vass och etablerad utländsk målvakt som vi har möjlighet att värva.

Sen håller jag med om det där med en ev "okej-då"-värvning.
Man ville ju göra klart med en ny målvakt så snart som möjligt, för att kunna börja träna ordentligt från start och dessutom för att underlätta för den nye målvakten att komma in i laget och spelet.
Och i det läget kanske det som du är inne på, inte fanns så mkt att välja på och att Bjurling därmed blev lite av en halvchansning, dock lite av nöden tvunget sas.

Det viktigaste just nu är att vi får lite ordning på defensiven överlag, vilket kommer att hjälpa våra målvakter att höja sig.
Mkt av osäkerheten hos våra målvakter just nu beror säkert på att försvarsspelete i övrigt har varit klart sämre än i ex ifjol.

Känns ironiskt nog som att vi kommit lite i ofas sas:
När Markan stod därbak så var ex junisarna ännu inte flygfärdiga, vilket gjorde att den offensiva satsningen inte kunde sjösättas förra säsongen.
Och när dom nu är flygfärdiga så saknas en Markan därbak, som definitivt hade gjort att vår nuvarande offensiv hade ge betydligt fler poäng än de vi hittills skrapat ihop.
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Huge: Men om en målvaktstränare begränsar sig till att endast vilja träna en svensktalande målvakt så har han ju begränsat Sundlövs möjligheter att hitta en lämplig ersättare rejält. Så i slutändan kanske Bjurling var en "okej då-värvning", i brist på alternativ.

Handlar det om att P.A skall lära upp en målvakt så ärdet väl väldigt olämpligt att ta in en så gammal målvakt som redan har sin stil. P.A kan möjligen rätta till småsaker, men det är ett hårt arbete som troligen är bortkastad tid. Jag tror inte att Bjurling blir kvar i Brynäs än max säsongen ut.
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Huge: "Nu har vi tappat Markan, håller på att spela in ett par backar och ska samtidigt försöka vara lite mer offensiva.
Klart som fan att det inte funkar på momangen, det begriper ju vilken idiot som helst."

Det funkar för oss. :)
Kan ju bero på Perra förstås o inte att det är Challe som står i båset, men ändå.
Kommentera

Sv: SAIK - BIF

arnio: "Försvarare som litar på sin målvakt spelar mycket bättre."

Självfallet.
I övrigt en klockren analys av dig.

Min poäng är främst det du pekar på och då talar jag inte bara om spelet i BP: hur vi spelade rent generellt förra säsongen jämfört med hur det är tänkt att det ska se ut framöver.
Då hade vi både Markan därbak samtidigt som defensiven ändå prioriterades.
Vilket också gav resultat, om än på bekostnad av det offensiva spelet.

Nu har vi tappat Markan, håller på att spela in ett par backar och ska samtidigt försöka vara lite mer offensiva.
Klart som fan att det inte funkar på momangen, det begriper ju vilken idiot som helst.
Nu har alla som skrikit sig hesa efter roligare spel fått sin vilja igenom, och ändå gnäller man och undrar förvånat varför det inte funkar lika bra bakåt som ifjol.
Komiskt...

Kommentera

Sv: SAIK - BIF
arnio: Ser inte så många Brynäsmatcher nu för tiden men man saknar lite grann besökena i Gävle. Betr. "Markan" så var det väl så i fjol att Brynäs som regel förlorade skottstatistiken men vann matchen ändå. Det berodde väl i första hand på att "Markan" var så överlägset bra gentemot alla andra mv. i ES. Tror inte att det är någon större skillnad på vad backarna klarar av i år om man jämför med fjolåret. Snarare är det väl så att backarna nu får skärpa sig betydligt genom att årets mv inte på långt när, håller samma klass som "Markan".
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
arnio: Då anser jag att det inte ens är ett försvarsspel utan bara att man åker omkring och raggar puck för att få möjlighet att börja anfalla. Oavsett om man som Gurra skrev "har en slips i målet" måste man göra färdigt försvaret innan man börjar anfalla annars blir det ett helvete för backarna som bara "ser ryggar"...
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Huge:" ller menar du att vårt knackiga försvarsspel så här långt skulle vara ett facit som visar att det var Mackan som gjorde backarna bra förra säsongen?
Ärligt talat: jag ser inte sambandet men du kan säkert reda ut saken så att vi får lite klarhet..."

Försvarare som litar på sin målvakt spelar mycket bättre. Att Brynäs släpper in fler mål gör att de tvingas spela mer offensivt och inte kan ligga igelkott och satsa på kontringar, svårt att göra det när det rinner in tre, fyra, fem eller sex puckar per match. I boxplay är skillnaden enorm, med Markan i kassen gick det fint att låta motståndaren ta mycket skott och i stället skära av passningsvägar och lira med en liten box. Nu ser jag att brynäs i mycket större utsträckning stöter på skyttarna för att förhindra skott vilket leder till att de blir överspelade och åker på klapp-klapp mål i stället för att släppa långskott.
Kommentera

Sv: SAIK - BIF

faceoff: "Många härinne har hyllat våra backar förra sässen,många härinne har sagt att det va backarna som gjorde Mackan bra,vi har facit nu det va Mackan som gjorde backarna bra!!"

Vore ju kul om du samtidigt redogjorde för vad ditt facit består av?

Eller menar du att vårt knackiga försvarsspel så här långt skulle vara ett facit som visar att det var Mackan som gjorde backarna bra förra säsongen?
Ärligt talat: jag ser inte sambandet men du kan säkert reda ut saken så att vi får lite klarhet...

Kommentera

Sv: SAIK - BIF

faceoff: "Erfaren målvaktstränare säger du!Ingen har väl missat att den"erfarne"änså länge inte haft rätt gällande Bjurling.."

Och hur vet du hur en erfaren målvaktstränare ser på saken?
Jag tror ärligt talat att han har lite bättre förutsättningar än dig och oss övriga läktarmålvaktstränare att bedöma Bjurlings möjligheter att utveckla sitt spel ytterligare.
Om du tror att en försäsong och ett par matcher räcker för att ändra på det som en målvakt lärt in under många års träning och spelande, så är du mer än lovligt naiv och okunnig.

Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Lesky: Nej, det vore det inte.
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Det blir väl absolut FULLSATT på Oves match? Allt annat vore ju att pissa på allt Ove gjort för klubben!
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
faceoff: Och vem fan är Mackan?:P
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Många härinne har hyllat våra backar förra sässen,många härinne har sagt att det va backarna som gjorde Mackan bra,vi har facit nu det va Mackan som gjorde backarna bra!!
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Huge: Erfaren målvaktstränare säger du!Ingen har väl missat att den"erfarne"änså länge inte haft rätt gällande Bjurling..

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Svartgulröd: Givetvis Clarke.. Jag å eftermiddagar haha
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Anders Berg: Skrev fel. Jag menade GIVETVIS Berglind haha... Jag och tidiga mornar..
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Bissett19: Vi får se vad världens bästa sportchef vaskar fram.. Simon Skoog kanske?
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
sylf:

Du ska se att Kronwall signas snart för DIF,sen tror jag man inte har så jättelångt tålamod med Lill-Riddarn om han ska forsätta kasta in puckar.
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Pettisbif: Kronwall skulle vara kanon, svårt dock när mer pengastarka klubbar söker backar (Djurgården och Frölunda). Men rätt agerat är ingenting omöjligt.

Vi har inte fått någon rolig start på säsongen och även om det inte är någon panik så vill jag gärna se att något förändras så snart som möjligt.
Att spela bra men inte ta poäng håller inte och kommer snart sätta sig på självförtroendet. Det är så jävla typiskt att säsongen när man äntligen skulle kunna ta ett steg framåt att åka två bakåt, men som sagt serien har bara börjat.

Jag hoppas det vänder imorgon mot Färjestad. Svedberg håller nollan i kassen och övertygar. Clarke gör 1+1 och spelar med pondus och Dackell ser ut som han gjorde dom första tre byterna när han fick Rödin brevid sig i matchen mot Södertälje.
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Peja: Ja Berglind är ju kanon, där finns potential
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Svartgulröd: Varför borde Brynäs göra sig av med Berglind? Det vore ju helt jädra galet...
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Zzz: Ja det vore väldigt välkomnat!!..
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Ersberg är på marknaden.. Skulle inte vara helt fel men honom i mål.
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Huss: "Sanningen är väl att vi saknar en offensiv back som också duger rent defensivt.
Löf= hyfsad defensiv, framåt inget vidare
Berglind= håller inte defensivt i Eliten, bra framåt"

Eller en målvakt som duger rent defensivt
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Huss:Kyösti då? Kanske han kan göra comback?
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Svartgulröd:
Sanningen är väl att vi saknar en offensiv back som också duger rent defensivt.
Löf= hyfsad defensiv, framåt inget vidare
Berglind= håller inte defensivt i Eliten, bra framåt
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Svartgulröd: "Gör sig av med Berglind" - varför då? Han kan väl fortsätta spela med J-20.
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Svartgulröd: Pucken må vara som han vill som skribent, men det är väldigt sällan det inte ligger nåt bakom det han säger. Jag tror Clarke är ett minne blott inom en inte allt för lång tid. Frågan är bara vad Sunklöv ställt in siktet på istället, jag bävar!
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
MarcusElving: Han snittar över 20 minuter per match har 0+4 -9. Det känns som att N.C saknar alternativ snarare än att han har förtroende för Clarke.

Jag hoppas verkligen att man gör sig av med Berglind och köper in två bra backar från AS, ja det finns fler bra backar i AS som skulle göra ett gott dagsverke.

Dale Clarke spelar som att han hellre skulle vilja vara forward och var tvungen att bli back för att han sög som forward. Dessvärre så suger han som back med...
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Pettisbif: Troligt. Större risk att vi får se en comeback av Wanvig;)
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
MarcusElving:
En dröm slår in om en vecka... Markan lånas ut till Brynäs för resten av säsongen, Pajen Persson och Björne Melin värvas för att spetsa forwards uppsättningen.. på back sidan får Clarke foten medans Kronwall hämtas.

Lycko senario? Fan om det skulle gå in.. =)
Kommentera

Sv: SAIK - BIF

Pettisbif: Jag vet inte hur säkra källor pucken har. Det enda jag kan säga är att jag hoppas att han har rätt. Blir inte Clarke bättre OMGÅENDE så kan Sundlöv köra ner kontraktet i dokumentförstöraren och slå igång faxen.

 Vi behöver bättre backar än vad Clarke har varit hittills om vi ska nå slutspel.

Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Peja: Typ så:)
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Gurra88: Som med Wanvig?
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Bissett19: Sant.. Känns ovanligt drastiskt för att vara Brynäs.. Brukar vara mer , ge honom en säsong sen så ser vi om vi eventuellt vill göra oss av med honom.
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Lindström:
" P E N G A R stavas det, kan man inte komma med marknadsmässiga löner till spelare så lär dom INTE välja Bif..
Inte första gången Bif dummsnålar.."

Att ni bara orkar va så otroligt tvärsäkra i era spekulationer..... Historien är ju full av floppade stjärnor som hade väldigt guldkantade avlöningskontrakt i rika och fattiga klubbar.

F A T T A det nån gång..... det är inte så enkelt, pengar hjälper inte alla gånger. Se på Frölunda t.ex.
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Gurra88:

Det är inte första gången Pucken sitter och fabulerar i sånt fall...
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Gurra88: I motgång är det många som surar till många personer...
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Pettisbif: Då kan man fråga sig. Varför skulle han få reda på en sån sak? Rena spekulationer?
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Gurra88: Enl.Pucken´s blogg kommer Dale Clarke att sparkas om nån vecka. Bynäs ledningen har tröttnat rejält efter denna flopp start..
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
HappyX3: kronwall kan jag tänka mig att sponsra..Vore riktigt kul att ha han i Brynäs
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Huge: "Ok.Då återstår alltså att ta reda på vilka anledningarna var."
P E N G A R stavas det, kan man inte komma med marknadsmässiga löner till spelare så lär dom INTE välja Bif..
Inte första gången Bif dummsnålar..
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
För mig jag läst att PW var fördyr och att därför istället vart Bjurling sen har ju sundlöv sagt att för PWs utvecklingsskull var bättre att han körde ett år till i AS..


Kronwall verkar ju ska lämna NHL nu, Djurgården lär vara huvudspåret men plockar dom Mackan har dom kanske inte ekonomi till Kronwall, kan det vara nått för Brynäs?? måset väl iaf vara bättre än Clarke?
Kommentera

Sv: SAIK - BIF

Peja: "Och ja, jag vet att Brynäs hade kunna värvat de, men inte gjorde det, av olika anledningar."

Ok.
Då återstår alltså att ta reda på vilka anledningarna var.
Kan det tänkas att en erfaren målvaktstränare i det här fallet har bättre koll än vad du har, när det gäller att bedöma resp målvakters kvalitet och möjligheter att lyckas i Brynäs? Högst trolig, enligt min mening.

Kan det även tänkas att nån av målvakterna ville spela för nåt annat lag än Brynäs? Mkt troligt.

Jocke E valde att avvakta med besked om framtiden så länge han spelade KS med Leksand. Starkt gjort och ngt jag aldrig har ifrågasatt.
Men det intressanta är ju hur Sundlövs situation såg ut i det läget.
Man ville göra klart med en målvakt relativt snabbt och då fanns det mao inte tid att vänta på ett ev besked från Jocke, om man nu var intresserade av honom.
Man visste dessutom inte var Jocke skulle spela efter KS, om man nu istället valt att avvakta och se var Leksand skulle spela den här säsongen.
Såvitt jag vet var väl Leksand isf Jockes förstaval om dom skulle avancera till ES. Vilket var ännu ett skäl för Sundlöv att välja ett annat alternativ.
Därför tycker jag att Jocke realistiskt sett aldrig varit nåt konkret alternativ att räkna med.


Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Huge: Och varför skulle vi ratat Läck?? Alla är väl överrens om att vi velat se Läck kvar som förstamålis.. Men PW alternativt Fasth före Modig, Bjurling alla dagar i veckan
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Huge: Modig ser jag också som en medelmåtta. Samma nivå som Bjurling. Brynäs hade chansen att värva de jag nämnde istället för Modig (och även Bjurling som var en konsekvens av pajasvärvningen av Modig) men tog den inte.

Och ja, jag vet att Brynäs hade kunna värvat de, men inte gjorde det, av olika anledningar.

Att Jocke E hade stake nog att inte skriva på för en annan klubb medan han spelade kvalserien med Leksand ser jag bara som ett plus i hans karaktär. För inte vill väl du att Brynässpelare ska skriva på för andra klubbar mitt under pågående kvalserie, om nu Brynäs, rent hypotetiskt, skulle hamna där?
Kommentera

Sv: SAIK - BIF
Peja: Jag har öht inte gjort nån jämförelse mellan PW i Almtuna och Svedberg/Bjurling. Jag konstaterar bara att det är mkt svårt att göra en kvalitetsmässig jämförelse mellan en målvakt i AS och en i ES, med tanke på motståndet man möter. Ngt som du uppenbarligen helt bortser ifrån.

Men sakfrågan gällde nåt helt annat.
Du påstår att Jocke E, PW och Fasth hade varit bättre alternativ än Bjurling i somras, och det kan mkt väl stämma.
Men i somras var ju Bjurling inte aktuell för Brynäs eftersom Läck och Modig var vårt huvudspår och även blev de målvakter som sen signades.
När dom sen stack helt oväntat, var Jocke E, PW och Fasth i det läget verkligen lediga? Det är ju DET som isf är intressant och inte ifall dom ev var lediga i somras?
Och var nån av dom öht intresserade av Brynäs?
Vad jag minns så blev väl ex Jocke E klar för Skellefteå relativt tidigt och jag undrar om inte Fasth också var klar för AIK i ett relativt tidigt skede.

Sen är jag övertygad om att Alcén hade rekommenderat nån av de målvakter du förespråkar, om nån av dom ansetts vara värd att satsa på.
I det läget tycker jag nog att både Läck och Modig trots allt var bättre alternativ.
Man kan ju bara tänka sig hur det skulle ha låtit härinne ifall det visat sig att vi ratat ex Läck och istället valt Fasth eller PW....

Kommentera

Sv: SAIK - BIF
byt plats på #16 och #23 då.. :=)
Kommentera

1285889 · »