Brynäs IF

715753 inlägg · 7953 ämnen

SKRATTMATCH

218734 · » Till forumet


Sv: SKRATTMATCH
Lilljanne: Jag efterlyste också tips på styrelsefolk från Gävlebor med koll på läget tidigare idag. Fortfarande inte ett enda tips.
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
Jompe: Du har det bra du som bara varit deppad hela dagen. Jag har varit deppad sen januari 2001 ungefär. Det var nån som skrev att han inte orkade läsa eller debattera mer på HS förrän till nästa säsong. Ungefär så känner jag varje dag men det är detsamma som att ge upp. Hur less jag än är på att älta Brynäs läge och problem ger jag aldrig upp. Brynäs är för viktigt för det och ska vi förändra nåt måste vi fortsätta tjata, gnälla, stötta och jobba. Det är vi som är föreningen. Brynäs är fortfarande "alive and kicking" och vi ska hjälpa laget att fixa kvalserien. Är vi män eller möss? Är vi brynäsare eller aikare?

Och så alla som inte orkar läsa saklig kritik av läget, typ KEBs "gnäll". Inte konstigt att föreningen har problem om ledningen på samma sätt viftat bort alla kritiska synpunkter som "pessimistiskt gnäll". Jag hoppas den blivande sportchefen och/eller klubbdirektören omger sej med fler sanningssägare och pessimister än vad nuvarande ledning gjort. Värvningen av de fyra "landslagsmännen" inför den här säsongen skulle nog t.ex. ha behövt en mer kritisk granskning.

Kvalserien skrämmer inte mej. Nu är försäsongen äntligen över och allvaret kan börja. Släpper Brynäs in mer än 20 mål och förlorar mer än 1 match blir jag j-vligt besviken. Det här fixar vi. Och får man bara får ordning på spelet i numerärt överläge, spelet i numerärt underläge, hittar rätt i markeringen, får uppspelen att funka, börjar träffa mål, visar jävlaranamma, undviker dom djupa svackorna från tidigare matcher, slipper nya skador, får tillbaka Soling och får ett pålitligt målvaktsspel - då j-vlar blir det åka av. Det värsta med kvalserien är att vi inte kan planera för nästa säsong förrän sist av alla elitserielag.

Årsmötet: vi som för första gången besöker Brynäs IF årsmöte måste ju ha alternativen klara för oss innan mötet. Annars kan vi lika gärna stanna hemma. Så ni gävlebor som har koll på läget: informera oss! Vem ska bort, vem ska stanna? I första hand måste väl valberedningen påverkas. I andra hand måste vi likasinnade formera oss (om det nu krävs) och hitta egna kandidater. Nån eller några måste tänka till för oss supportrar. Hur är det med Inge H. och Willy? Dom var bra som hockeyspelare. Funkar dom i ett styrelserum? Jag tänker inte rösta in nån pga ett rykte. Jag vill ha facts. Ett annat problem är att en ev. ny styrelse inte hinner påverka nästa säsong fullt ut. Dom problem föreningen har idag kommer alltså att leva kvar under överskådlig tid även om nytt folk styr.
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
Jag har varit otroligt deppad hela dagen över matchen igår; det känns i hela kroppen när laget vikt ner sig som de gjorde igår. Men jag tänker inte stämma in i kören av kraxande olyckskorpar som redan nu uttalar tvivel på hur det ska gå för Brynäs i Allsvenskan. Det får vara någon hejd på det hela. Applåder till Huge, claesw, boldten och det fåtal andra här, som inte viker ner sig. Inget är lättare och mer destruktivt än att gå in på den här GB:en och säga att Brynäs IF är ett skitlag och sen logga ut igen. Min åttaårige dotter fixar sånt, men hon kan inte säga mycket om vad man ska göra åt situationen. Kritik som saknar varje uns av konstruktivitet har inte mycket trovärdighet i mina ögon.

Det är många som säger att hade bara Hovan eller gamle Wickberg eller Hammarström eller Virus eller någon annan lett föreningen hade vi inte varit där vi är idag. Det tror jag inte är sant. En person spelar inte så avgörande roll. Klubbens problem, som nu tycks akuta, har en långsiktig, organisatorisk förklaring. Man har tröskat på i gamla hjulspår och förlitat sig på välmenta ideella insatser och föraktat slipsnissarna som inte har arbetarklubben att göra. Under tiden har de andra elitserieklubbarna moderniserat och proffsat till sina organisationer. Det är det Hammaström talar om när han säger att vi ligger 8-10 år efter de andra klubbarna.

"Problemet" med slipsnissarna är att de är de som står för de stora pengarna.

Vi har ett stort och svårt arbete framför oss med att modernisera den gamla anrika föreningen. För att vi ska se bättre resultat på isen krävs:
1. Att klubbledningen inser att klubbens förhållande till sponsorer och marknad måste radikalt förbättras. Vi talar om en i grunden kraftigt expanderad och förndrad ekonomisk bas för hela verksamheten.
2. Om den nuvarande klubbledningen (läs styrelsen) inte anser att det är här problemen ligger och att man ska köra på som tidigare några år tilloch hoppas resultaten ska komma, tycker jag att den ska ställa sina platser till förfogande.
3. Valberedningens uppdrag ska bli att hitta en styrelse som är villig att initiera och leda detta förändringsarbete.
4. Man måste lyckas få med sponsorerna på en ny strategi, en ny målsättning för klubben, Nya Brynäs.
5. Med en professionell ledning och en modern organisation kan man börja arbetet med att bygga ett nytt lag. Detta lag ska vara en genomtänkt mix av de många lovande juniorer vi har tillsammans med kloka nyförvärv. Vi har kompetens på båda dessa områden (jo, det är sant att det förs samtal både med Willy och Hammarström och många andra när spelare ska scoutas).

När detta är gjort--först när allt detta är gjort--kommer resultaten att infinna sig.

Insamlingen, frågar ni. Den rör på sig. Föreningen ska registreras och PG-konto ska öppnas. Huss och jag jobbar med saken.
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
70 Rodrigues: Håller fullkomligt med dej kring det du skrev i morse. Vore Brynäs-laget idag lett av Vinnare som Hammarström, Nilsson m fl skulle BIF också ligga jämsides med dagens toppklubbar i alla avseenden.
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
Hugin:
Anger och Miettinen (du får in Ove i denna kategori också) är medgångsspelare.
Anger dessutom med en så begränsad teknik att man tror han är släkt med Dala Dahlkvist... betong i handlederna...

I landslagssammanhang där det är ett högre tempo syns han inte.
Det är ett underbetyg till Brynäs och Elitserien när man kan vara så begränsad men ändå synas pga bra fart på rören.
Men ok då, låt honom ligga och offsidekunga på blå och snubbla in några puckar så länge det går bra för Brynäs.
I en Kvalserie skall han väl då logiskt få ut ännu mer av sin skridskoåkning...
En detalj i hans fall... har aldrig sett någon som varit så rädd om slipningen. Vi introt springer alla (mer eller mindre) in på isen. Anger måste stanna för att ta av sig skydden... jag säger då det...
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
70 Rodrigues:

Man kan se en alternativ utveckling med andra herrar än Sandlin & Co vid styret efter Inge & Co sorti, visst.
Vi kommer aldrig att få veta det...
Nu är det framtid som gäller... på kort och LÅNG sikt!
Inge Europa-scoutar för Philadelphia, Hovelius får inte engagera sig, Willy scoutar för Carolina osv.
Det behövs nya/andra namn i ledningen för en ny framtid!

Jag är mycket mer bekymrad över Brynäs styrelses förmåga än om lagets i en Kvalserie.
Laget har potential om man får stöd att hantera den mentala processen (frustration, förväntningar, kommunikationsvägar m.m.)
Brynäs nuvarande styrelse har ingen potential!
Ändå är det dom (förvaltarna) som skall skall planera för framtiden...

Illa.
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
70 Rodrigues:

Jag delar Din uppfattning, men herrar Anger och Miettinen är större svikare. Anger spelar blott och bart för sig själv, inget annat. Vad Miettinen spelar för är svårt att säga, men de gånger han passar pucken är det bara till Anger. För det mesta blir han av med den.
Idagens AB konstaterar Bengt Persson detta faktum ( det har pågått länge ), utfrysningen av Danielsson från dessa herrar. Dom här två skulle lyfta Brynäs, idag är dom bara i vägen. Oavsett vad som händer till nästa säsong är dessa två inget att ha.
Det enda positiva igår var att man spelade med sex juniorer och INGEN AV DOM gjorde bort sig. De s k etablerade skall skämmas.
Det är också det som är oroande inför kvalserien att de etablerade viker ner sig så fort man får ett baklängesmål. Efter 0-2 var matchen slut för Anger och Miettinen. USCH
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
Nu har t.o.m Gunnar Persson uttryckt det som många har sagt här på GB:n - Vi är för dåliga, uppgriktigt och uppgivet och Ove Molin säger KATASTROF om att man missat varje chans att komma närmare Malmö på gruna av avsaknad av egen kapacitet!!!! Om Brynäs fortsätter att spela som dom gjorde i 2:a och 3:e perioden igår när kvalserien drar igång så får vi spela i allsvenskan nästa år! Jag SKÄMS!!!
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
lucky luke: Håller med dig fullständigt när det gäller Janne Larsson, han borde bänka sig själv för Gunnar Persson törs ju inte det, jag är så förbannat trött på den svågerpolitik som råder i hela föreningen, maken till tafatthet får man leta efter, håller med Inge Hammarström när han igår sa att Brynäs ligger 8-10 år efter dom andra föreningarna i utveckling. Hade Inge Hammarström och hans gäng med bland annat Willy Lindström, Lars-Göran Nilsson, Hovelius m.fl fått fortsätta och leda utvecklingen i Brynäs så hade vi legat 2-3 år före dom andra lagen just nu.
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
Tja!
FFFAAANNN!!!
De finns inget annat ord att säga.Man måste vara stolt över att bära Brynäströjan,spelet igår var patetiskt. Man skäms nästan över att vara Brynäsfan.

Men jag kommer aldrig att svika Brynäs IF oavsett hur dåliga dom sportsliga resultaten än blir.

Välkommen till kvalserien: Brynäs IF och de kommer bli "jävligt jobbigt!!!".

Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
70 Rodrigues: Läs gärna Jenny Danielssons artikel i Arbetarbladet med rubriken "Något är fel - men vad?". Sammanfattar ganska bra hur det kändes när vi stod på läktaren och den känsla som finns kvar även när man kommer hem: "illa till mods", "besviken och irriterad, rätt förbannad också", "man svek mig". Tjejen gör ju en klockren analys! Jag bävar inte bara för kvalet, hur skall nästa säsong gå, oavsett serienivå, uppförsbacken är enorm!
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
lindberg: Vi får hoppas att ungdomarna matchas in i laget inför KS, ingen av dom gjorde väl bort sig idag. Jag har sagt det förr och tycker så fortfarande, Janne Larsson borde lämna över kaptensbindeln till någon som kan stå upp, mana och driva på och gå före med gott exempel - det är sorgligt att se så mycket han tappat, vann väl högst tre tekningar idag tex.
Dom får väl matcha mot riktigt dåliga lag under uppehållet med en möjlighet att få uppleva hur det känns att göra mål - leksands damlag vore kanske lämpligt, våra damer har ju vunnit med 29-1 på två matcher så där kanske...? Ursäkta elakheten men det känns så dj...a trist att uppleva hur ens lag har tappat allt och ledningen har noll koll och vräker ur sig hurtfriska floskler.
Ingen skulle bli gladare än jag om det skulle lösa sig utan spel i KS , skulle det gå så bra, så fixar man ekonomin genom tips och lotter också.
Nejdå - KS here we come! och jag delar #70:s oro inför denna, dags att bunkra losec och cipramil!!
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
Huge: Hoho... Bäst i Norrland? Icke! Räksmugglare...
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
Jag orkar varken läsa eller debattera i Hockeysnack längre. Vi hörs i sommar efter sillyseason, så får vi se vilken serie Brynäs spelar i då. Ha Dää.
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
Nyss hemkommen från Gavlerinken vilken jag lämnade med 12 min kvar att spela, jag orkade inte se skiten, så pinsamt så lojt i en så viktig match.Den som tror att Brynäs kommer att gå i genom kvalserien utan problem får nog ta och tänka om, dom kommer att få det svårt, det är inte bara att trycka på en knapp och börja vinna, jag bävar!!!
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
Huge: Larsson o Sjödin skulle vara nyckelspelare denna säsong, och Sjödda är väl godkänd men absolut inte Larsson, han har fallit ur rejält. Förra säsongen gjorde han 15+ 29 = 44 poäng på 50 matcher, i år är han inte i närheten av det. Och var är kämparandan och ledaregenskaperna? en stor besvikelse. Hoppas på bättring i kvalserien!
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
aphac: Sjödda och Janne är ju nyckelspelare och har dragit ett tungt lass hela säsongen, ett lass som ju även de andra fått vara med att dra fram. Inte för att bortförklara dagens förlust på något sätt, men Timrå ligger inte där dom ligger av en slump. Det är ett topplag som kan gå mkt långt i slutspelet, vilket jag verkligen hoppas att de gör. Tyvärr så tror jag att dom var det sista lag jag skulle velat möta idag, om jag fått välja. Det är väl bara Timrå och Frölunda som inte haft ngn formsvacka på hela säsongen, vilket tyder på att man har ett mkt bra lag och ett stabilt grundspel att falla tillbaka på. Just grundspelet tror jag är det som fällt oss i år, till största delen. Det blev snett från början och sedan har det bara rullat på. Trots detta har grabbarna gjort en prestation som kommit ikapp och ändå fått till ett avgörande i slutomgångarna.
Nu lutar det kraftigt åt KS och man får väl se det som en utmaning i stället. Många tror nog att vi är riktigt dåliga eftersom vi ligger där vi ligger. Då skall man komma ihåg att ES i år är otroligt mycket bättre och jämnare än vad den varit tidigare.
Respekt ska man ha för de andra KS-lagen, men jag tror även att dom har ganska stor respekt för oss, även om dom låtsas ngt annat utåt....
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
aphac: Vad tror du om chanserna i en Kvalserie, efter kvällens match?
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
Tycho: Text-tv har inte fel, vi hade inte en chans. Hyfsat bra med i 1:a men sen är det kört. Boxplay är inte BIF:s play så att säga.
Spelade med 4 kompl. femmor i 3:e. Ännu en ny gallerkille var med(kommer inte ihåg namnet, back i allafall)
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
Huge:Ram,Bergqvist och Kösa var sjuka. Pekkala bästa back, det säger en del. Nylander,Molin och till viss del B.Danielsson försökte. Anger-Mietinen osynliga. Det värsta tycker jag är Janne och Sjödin. I ännu en så viktig match ramlar dessa totalt ur ramen. Så rutinerade som dessa är så har dom väl kunnat bänka sig själva.
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
Huge: Enligt Texttv var det Timrå som var det bästa laget men vi vet juh hur fel de kan ha också... men även en blind höna kan juh hitta ett korn...
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
aphac: Tack för det, äntligen nå´n som sett matchen och kan uttala sig någorlunda vettigt. Bortsett från hur målet gick till, hur var matchbilden för övrigt, innan 1-3 t.ex?
Verkar som om detta var spiken i kistan, kändes det som...
Vilka spelade? Rykten här på sidan om influensa i laget bl.a...
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
aphac: Försvarsspelet är under all kritik - liksom anfallet. Det är inte för att vara elak jag upprepar det här utan bara ett kallt konstaterande: Brynäs håller inte för elitserien.
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
Huge: 1-3 målet: Det finns bara ett lag som lämnar slottet så soprent, bara att hänga i pucken.Alla bortblåsta i hörnen,pinsamt!!!
Kommentera

Sv: SKRATTMATCH
henkes: Va bra, du verkar ha sett matchen i alla fall. Kan vi få en kortfattad matchrapport kanske?
Hur var matchbilden? Verkar som om det stod och vägde lite grann innan ni gjorde 3-1 i slutet av 2:a. Tungt mål att få i baken i det läget.
Kommentera

SKRATTMATCH
timrå lekte hem segern.konstigt med tanke på bifs utsatta tabellläge.men brynäs är bevisligen inte bättre än så här.
Kommentera

218734 · »