Brynäs IF

713292 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1001011

Sv: Niklas Czarnecki - Bra eller Anus?
pastorn:

Förändringar i Brynäs IF:s organisation
På söndagseftermiddagen höll Brynäs presskonferens för att berätta om förändringar i organisationen inför kvalserien

När nu Brynäs står inför en kommande kvalserie så finns ett behov att stärka upp organisationen och förändra tränarstaben runt A-laget. Vid gårdagens styrelsemöte fattades därför ett antal beslut som omfattar en helhetslösning för att föreningen ska stå väl rustade inför framtiden och den kommande kvalserien.

Nya tränare på plats inför kvalserien
Brynäs sportchef Micke Sundlöv har under en längre tid arbetat på en möjlig tränarlösning om det skulle bli aktuellt med kvalspel för Brynäs IF. Olof Östblom och Tomas Thelin har gjort ett mycket bra jobb, men deras uppgift har varit tuff då Brynäs spelat måstematcher i närmare 50 omgångar. Både Olof Östblom och Tomas Thelin har själv önskat en förändring om Brynäs skulle gå till kvalspel. När nu kvalserien är ett faktum så har därför Brynäs styrelse fattat beslut om en ny tränarlösning för A-laget. Beslutet innefattar både en kortsiktig och en långsiktig lösning.

Kortsiktig lösning
Den kortsiktiga lösningen innebär att Brynäs förre tränare Leif Boork kommer tillbaka för att leda laget genom kvalserien. Leif Boork och Micke Sundlöv valde i höstas att avbryta samarbetet då den breda truppen och den höjda målsättningen skapade oro i laget. Nu är läget för laget ett annat. Med kvalseriespel står en plats i Elitserien på spel, och då är föreningen övertygad om att Leif Boork är rätt person att åter kliva in och leda laget.
– I höstas var det ett läge där både Boork och Micke Sundlöv ansåg att Leif Boork inte kunde fortsätta. Nu befinner vi oss i en helt annan situation där vi tror att Leif Boork är rätt person för att säkra att Brynäs IF spelar i Elitserien även nästa säsong, säger Anders Bäckström.
Leif Boork själv blickar enbart framåt.
– Nu ligger fokus bara på de närmaste fyra veckorna och det arbete som sker nu är det som kommer att värderas och ha betydelse. Jag kommer inte att göra några analyser kring det som varit, säger Leif Boork.
Leif Boorks uppdrag omfattar endast kvalserien. När den är avslutad upphör också Leif Boorks tjänst som tränare för Brynäs IF.

Långsiktig lösning
Vid sin sida i båset under kvalserien kommer Leif Boork att ha Niklas Czarnecki som assisterande tränare. Czarnecki har de senaste fyra åren varit tränare för Bofors IK med mycket goda resultat. Niklas Czarnecki är också en långsiktig lösning för föreningen. Efter avslutad kvalserie kommer Niklas Czarnecki att ta över huvudansvaret för Brynäs A-lag och föreningen har kontrakterat honom på två år.
– Vi är väldigt glada att Niklas har valt att komma till Brynäs, säger Anders Bäckström. Han är en stabil person med helt rätt bakgrund för oss. Bland annat så har Bofors IK de senaste åren varit duktig på att utveckla unga spelare till Elitseriespel och det passar mycket bra in i vår sportorganisation där ett av våra uttalade mål är att fostra fler egna spelare till Elitseriespel.
Innan Niklas blev tränare för Bofors IK var han under sex år i Linköping där han bland annat varit assisterande tränare, juniortränare och utvecklingsansvarig.
– Jag har jobbat oerhört målmedvetet för att få den här chansen. Det är tretton års erfarenhet som har fört mig hit, och jag har verkat på alla nivåer. Jag är oerhört glad och inspirerad och ser fram mot detta med mycket energi och glädje. För mig är det ett steg i rätt riktning som jag känner att jag är redo att ta.

Både Leif Boork och Niklas Czarnecki har också god kännedom om Brynäs motståndare i kvalserien eftersom de som allsvenska tränare mött alla kvallag tidigare under säsongen.
– Tillsammans med vår egen scouting under säsongen så känns det här mycket bra, säger Anders Bäckström
Olof Östblom kommer under kvalet att bli lagledare för A-laget och Tomas Thelin går tillbaka till sina ordinarie arbetsuppgifter som utvecklingsansvarig i Brynäs IF.

Tillförordnad klubbdirektör och tillförordnad sportchef på plats
Utöver besluten om nya tränare för A-laget fattade styrelsen också beslut om en tillförordnad klubbdirektör och en tillförordnad sportchef. Båda tjänsterna tillsätts med omedelbar verkan.

Hans-Göran Karlsson, tf klubbdirektör
I januari slutade Brynäs IF:s klubbdirektör, och sedan dess har Hans-Göran Karlsson varit samordnare mellan kansli och styrelse. Till dess att rekryteringsprocessen är avslutad tillsätts nu Hans-Göran som tillförordnad klubbdirektör i föreningen. Hans-Göran är vice ordförande i Brynäs styrelse där han nu sitter för sin andra mandatperiod. Till vardags är han VD för Office Gävle.

Anders Bäckström, tf sportchef
Brynäs sportchef Micke Sundlöv är långtidssjukskriven. Med kvalserien framför sig och med de förberedelser för nästa säsong som måste påbörjas kan inte föreningen vara utan en sportchef. Därför kommer Anders Bäckström att bli tillförordnad sportchef till dess att Micke Sundlöv är tillbaka. Anders Bäckström sitter i dag i Brynäs styrelse och var tidigare ordförande i Brynäs sportkommitté under sex år.

Christer Sundin, ordförande i Brynäs styrelse är nöjd med lösningarna:
- Det känns väldigt bra för föreningen att vi har hittat den här lösningen, säger Christer Sundin ordförande i Brynäs. Det gäller både tränarfrågan och organisationen på kansliet. Att vi har två personer i styrelsen som kan gå in och göra det här jobbet för föreningen när vi befinner oss i ett viktigt läge är verkligen ett tecken på att vi är enade i det som står framför oss
Kommentera