Brynäs IF

714942 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1067141

Sv: Brynäs IF-Timrå IK Torsdag 25/9 19.00
MickeB: Svanberg tog väl två utvisningar på kort tid om jag inte minns fel. Han har stora problem med explosiviteten i sin skridskoåkning, vilket ställer till det för honom, men förutom Jonsson tycker jag att han har bäst uppspel bland backarna i Brynäs.

Att Dixon-kedjan har varit inne på baklängesmål kan man kalla slump, men jag tycker att det finns brister i kommunikationen och positionsspelet när de är inne. Det är visserligen bara naturligt att det är på det sättet, men ändå. Tycker det är lite naivt att bara slå bort det som "slump". Minns en match när det var ett rejält räknefel etc. Angående Dixon så fick man ju bilden av honom som en mycket tekningsskicklig center, och min personliga bild av nordamerikanska centrar är att de överlag är skickliga tekare, därför är det oerhört förvånande för mig att Dixon tekar så mediokert som han faktiskt gör, även om det givetvis är skillnad på tekningsmomentet här och i Nordamerika (tekningarna är mer fysiska i nordamerika).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Timrå IK Torsdag 25/9 19.00
Peja: Dixon har tekat 55%, vilket är bra. Brynäs som lag är rejält starka denna säsong i tekningsmomentet. Vinna tekningar mot HV och FBK, händer inte ofta, med spelare som Hrdina, Jönsson, Wallin, Davidsson, men det har man gjort nu iaf. Faktiskt vunnit i alla matcher, efter en fin spurt mot DIF, i detta moment.

Ja att kalla det slump är väl naivt. Men det är en slump att de runnit iväg till -5 för Hermansson. Tycker att -2 speglar dem bättre. Positionsproblem och kommunikationsbrister, som du är inne på är säkert med i bilden. Men det blir ju helt säkert bättre.

Svanberg, ja han har brister i skridsoåkningen, kommer att dra på sig utvisningar, men han är lagets sjätteback. Ikväll spelade han verkligen inte som en typisk sjätteback i Elitserien, tog ofta rätt beslut, offensiva intiativ, nära att göra mål, distinkt i passningsspelet.
Kommentera