Brynäs IF

714407 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1111306

Sv: Brynäs IF-Skellefteå AIK 10/1 2008
Misslyckade värvningar gör alla av och till. Om Brynäs misslyckas mer ofta än vad andra gör är så klart svårt att bedömma. Titta på Frölunda tex. som säkerligen värvar för tre gånger så mycket stålar som Brynäs gör varje säsong men i tabellen ligger lagen i stort sett lika.
En annan aspekt är att det faktiskt är människor som värvas och det är verkligen svårt att förutse hur de kommer att utvecklas och smälta in i truppernaoch trivas rent socialt.
Jag tycker att Brynäs ska fortsätta att plocka guldkorn från allsvenskan som kan tänkas utvecklas i Brynäs och stanna där i en lång tid i stället för att chansa med okända transatlanter och östeuropeér. Svenskar är dessutom vana med spelet som spelas i Sverige liksom de är vana med maten, språket osv. osv.
Spetskompetensen bör vara meriterade Svenskar typ. Lasse J, nu lär ju artistskatten försvinna också se det är nog slut på panikvärvningar från utlandet för Brynäs del.
Skicka Mormor till allsvenskan med en damsugare. Brynäs borde också ha som mål att alltid ha minst två juniorer i truppen tycker jag. Det skulle ge en morot till talangerna nere i juniorlagen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Skellefteå AIK 10/1 2008
arnio: "Jag tycker att Brynäs ska fortsätta att plocka guldkorn från allsvenskan som kan tänkas utvecklas i Brynäs och stanna där i en lång tid i stället för att chansa med okända transatlanter och östeuropeér. Svenskar är dessutom vana med spelet som spelas i Sverige liksom de är vana med maten, språket osv. osv.
Spetskompetensen bör vara meriterade Svenskar typ. Lasse J, nu lär ju artistskatten försvinna också se det är nog slut på panikvärvningar från utlandet för Brynäs del."

Jag håller nästan med om allt du skriver, MEN jag tror att det kan vara bra att ha två kanadensare i laget eftersom de mer eller mindre alltid tillför en otroligt härlig attityd. Men självklart kan man värva kanadensare (eller amerikaner) som redan har erfarenhet av stora isar, till exempel Nick Angell är ju ett bra exempel på det. Colby Genoway som är i Mora nu verkar inte så tokig, och det finns ett antal bra kanadensare i Finland också.

Brynäs scouting bör dock fokusera mest på Hockeyallsvenskan, där det finns många riktigt skickliga spelare som är otroligt hungriga efter att få chansen i elitserien. Jag tror stenhårt på att bygga ett lag där stommen består av egna J20-spelare, men även allsvenska fynd. Sen kan man toppa det med etablerade spelare som t.ex Lars Jonsson och Staffan Kronwall, samt ett par nordamerikaner.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Skellefteå AIK 10/1 2008
Rättelse till 10:33 inlägget:
Det är förstås Sjödin vi ska skicka till allsvenskan med en damsugare, Mormor får sköta faxen.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Skellefteå AIK 10/1 2008
arnio: "Skicka Mormor till allsvenskan med en damsugare."

Usch då, det där lät ekivokt... ;-)

I övrigt ett sansat och nyanserat inlägg. :-)
Kommentera