Brynäs IF

715244 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1123868

Sv: A propósito de nada
Peja: "Jag tycker att det är en orimlig lön sett till Sundlövs kompetens. Att han fick jobbet beror ju enbart på kontakter och kompisskap, det borde till och med du kunna erkänna..."

Beror väl helt på vad man menar med kompetens.
Det finns ju formella och informella kompetenser och inget säger att den ena är bättre att ha än den andra. Allt hänger ju på vilka arbetsuppgifter som ska utföras. Ibland är det bättre med en formell kompetens, ibland är det bättre att ha en informell dito.

Sen kan vi väl konstatera att ex dom absolut flesta toppjobben inom näringslivet tillkommer via kontakter och kompisskap.
Många gånger ett mkt bra sätt att försäkra sig om att man fått rätt man/kvinna, då den som tillsätter jobbet oftast känner den sökande och dennes meriter/kvaliteter mkt väl.
Det finns naturligtvis även en risk för att det blir fel, men det utesluter ju ändå inte att tillvägagångssättet många gånger är bra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Givetvis så tillkommer många tjänster genom att man känner någon/några inom näringslivet och så även inom idrotten. MEN Detta bevisar ingenting. Skall vi spinna vidare på näringslivet så är det ju endast resultaten som avgör och i så fall skall Sundlöv bytas ut. Han har misslyckats med att ta Brynäs mot den satta målsättningen, nämnligen att göra Brynäs till en ledande förening inom svensk ishockey. Att han sedan har fått en försvårad uppgift att genomföra detta iom den dåliga ekonomin kan givetvis vara en undanflykt (ursäkt) men rent sportligt så har han misslyckats. Detta bevisas med den stora omsättningen av tränare och spelare. Den tänkta stommen med spelare som Lind, Danielsson, Dackell mfl. har hunnit bli gamla och detta är ett väldigt konkret bevis för att han fått lång tid på sig men misslyckats. Jag tror inte att Brynäs kommer att utvecklas nånting som förening så länge man behåller Sundlöv på posten som Sportchef.

Jag tycker inte det för att vara elak eller för att på något annat sätt kasta skit på en person och ge denne skullden för att det går som det går. Men man har bytt ut, tränare, spelare, styrelsemedlemmar, Klubbdirektörer ja till och med bytt ut den gamla gavlerinken mot en ny arena och likt förbannat så står vi och stampar på samma ställe. Den enda som inte bytts ut är just Sundlöv.

Jag har frågat det förr och gör det igen. VAD är det som gör Sundlöv så oumbärlig att han inte kan bytas ut?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: 43 000 är lite skulle jag säga. Med det ansvaret så är det inte mycket alls.
Kommentera