Brynäs IF

715150 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1126719

Sv: Brynäs-Linköping 12 februari
GävleLasse: All heder åt dig och Peja som trots lekmannaögon ränner på en massa juniormatcher och försöker bilda er en uppfattning om läget.
Men jag tror ändå att rutinerade och utbildade tränare med stor vana av hockey öht, ser det hela med lite andra ögon.
Tror att dom framförallt har en bättre förmåga att bedöma hur en junior skulle stå sig i tuff ES-konkurrens.
Att springa på juniormatcher och se juniorer möta andra juniorer och sen dra slutsatser utifrån detta, är nog att göra det lite väl enkelt för sig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs-Linköping 12 februari
Huge: Ett gott exempel på hur dessa "tränade" ögon kan missa saker och ting är Markans framfart sedan han fick förtroende. Han har ju inte tvingats gå den långa vägen via utlåning som många andra av de lovande juniorer vi haft genom åren.

Visst har du rätt i att vi som lekmän inte har samma kunskaper i att bedöma om en spelare är redo eller inte. Men ser man på vad till exempel Vas presterar på en hockeyrink så krävs det mycket övertalning för att få mig att gå med på att det är bättre att ge såna floppar istid medans man har lovande juniorer i de egna leden. Precis som med valet av att värva Svanberg istället för att ge Bertilsson eller Hassel en ärlig chans att slå sig in.

Herregud det är inte en förste center vi talar om utan energispelare i fjärdelinan.

Är man i Brynäs situation där man har fått skära rejält i sin spelarbudget så tycker jag att man skall lägga pengarna på bättre spelare istället för att chansa och sedan fylla på med egna produkter.
Kommentera