Brynäs IF

714193 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1128487

Sv: A propósito de nada
Huge: Nej, det är inget "jättehopp", men det är dock ett hopp och det ser ut att träffa lite olyckligt. Därmed är man per definition skyldig till ett regelbrott. Annars håller jag med, utan hopp hade det blivit en snygg "open ice", och som konsekvens hade FÖRMODLIGEN inte DiPenta fått spelet. Det hela är därmed ganska logiskt.

Och visst tror jag också att många tummar på regeln (eller vad vi nu ska kalla den) att inte vistas i spelargången. Men det borde ju då innebära att man skärper till sig lite extra om en situation uppstår eftersom man rimligen borde veta att man redan är ute på lite hal is. Hade jag varit Sundlöv hade jag smetat upp mig längs väggen, vänt bort blicken, och låtit Jämtin passera. Därefter kunde man ha väst fram något i stil med "Ha! Där fick grisen vad han förtjänade" till materialaren. Men Sundlöv valde, som bekant, en annan variant och det är den har får stå för nu.

Lagar och uppförandekodex går inte alltid hand i hand. Om jag går ut på krogen och muckar med folk med både knuffar och verbala påhopp, har jag någon rätt egentligen att grina om jag får en smäll på käften då?
Givetvis finns det grader av allt, givetvis finns det folk som anser att någon muckat trots att de bara vänligt bett dem flytta på sig eller liknande. Men om jag går fram till någon, knuffar till verderbörande lite bryskt och kallar honom för ett "jävla svin", har jag då inte ett eget stort ansvar i följderna?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Larionov: "Givetvis finns det grader av allt, givetvis finns det folk som anser att någon muckat trots att de bara vänligt bett dem flytta på sig eller liknande. Men om jag går fram till någon, knuffar till verderbörande lite bryskt och kallar honom för ett "jävla svin", har jag då inte ett eget stort ansvar i följderna? "

Om jag går på krogen, får en liten knuff (krokar ihop) av någon som dessutom kallar mig "djävla svin", har jag då rätt att slå honom på käften?
Nej säger jag och i detta fall så kommer förmodligen det hårdaste straffet att drabba den som slår. Han kastas ut från krogen och blandas polisen in får han en dom för misshandel på sig.

Mannen som sade "Djävla svin" slängs eventuellt också ut (inte alls säkert)och blir det polissak så blir han på sin höjd dömd för ofredande.


Kommer sedan en tredje man in i bilden och sopar på han som sopade på han som sade "djävla gris" så kommer han att slängas ut från krogen och blir det polissak så kan han i absolut värsta fall dömas för misshandel men troligast är att han frias då han skyddade sin kompis.
Kommentera